avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DECLARARE APEL - ROG RASPUNS URGENT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

DECLARARE APEL - ROG RASPUNS URGENT

Am o intrebare legata de o imputernicire avocatiala a fostului meu sot (cetatean german",care a fost depusa la instanta sub aceasta forma:

"Domnii avocati X si Y se imputernicesc de catre clientul Z (fostul meu sot,cetatean german domiciliat in Germania) in baza contractului de asistenta nr.000000 sa exercite urmatoarele activitati:REDACTARE APEL impotriva sentintei 000000"

jos data si semnatura cabinetului avocatial cu stampila.

Nici unde nu exista semnatura fostului sot si nici o imputernicire data la notar.
O foaie simpla de hirtie. Conform acestui text avea avocatul X si Y dreptul de a DECLARA apelul?"
Este aceasta imputernicire avocatiala nesemnata legala? Avocatii nici nu s-au prezentat la proces.


Multumesc



Cel mai recent răspuns: Mary355 , utilizator 12:02, 15 Februarie 2008
Mama mea (si a cistigat citeva procese fara avocat dupa ce avocatul le pierduse in prima faza) sustine ca acest mandat este un mandat special si nu se poate extinde asupra REPREZENTARII. Adica a redacta nu este egal cu a reprezenta...deci prin urmare nu aveau dreptul sa semneze apelul. Nu aveau dreptul a-si pune semnatura in locul fostului sot.

Ce parere aveti?
...de aceea avocatii nici nu au aparut in instanta,ca nu aveau dreptul de a-l reprezenta...
Art 67 alin 3 C. proc. civ.

Daca cel ce a dat procura generala nu are domiciliul si nici resedinta in tara...dreptul de reprezentare SE PRESUPUNE DAT.

68 alin 3

Mandatul este presupus dat pentru toate actele judecatii, chiar daca nu cuprinde nici o aratare in acesta privinta, el poate fi insa restrans numai la anumite acte sau pentru o anumita instanta.

69 alin 2
Avocatul car a asistat o parte la judecarea pricinii, CHIAR FARA MANDAT POATE FACE orice acte pentru pastrarea drepturilor supuse unui termen si care s-ar pierde prin neexercitarea lor la timp. El poate sa exercite de asemeea orice cale de atac impotriva hotararii date...

Sa va mai citez?
Nu stiu ce dosare a castigat mama dv., o felicit... insa ceea ce sustine dumneaei inseamna ca ar contrazice intreaga lege a avocatilor... Reprezentarea clientulor in fata diferitelor autoritati, institutii si persoane este printre modalitatile cele mai des intalnite de desfasurare a profesiei noastre.
Nu stiu de unde acea idee, declar apeluri si recursuri constant pentru clientii mei...
Ar insemna sa nu mai fie acte depuse in dosare cu semnatura avocatului, ca nu ar fi valabila reprezenatrea!!!
Orice persoana poate fi reprezentata, de avocat sau de alta persoana!

Referitor la modalitatile de incheiere ale contractului, acesta se poate face prin corespondenta sau prin internet, fax etc., de aceea v-am si spus ca faptul ca sotul e in strainatate creeaza doar posibilitatea, prezumtia, nu certitudinea ca sotul nu a incheiat contractul. E o prezumtie pentru ca acel contract a fost incheiat numai pentru declararea apelului, ceea ce inseamna ca pana a gasit avocatul, a vorbit cu el, acesta a vazut dosarul, a redactat apelul, motivarea poate... Adica timpul era scurt, ca trebuia respectat si timpul de apel, asa ca se poate presupune...
Da, se poate incheia contractul antedatat, din pacate unii avocat mai practica astfel de lucruri.
Permiteti-mi sa va contrazic domnule Avlil. Afirmatia aceasta nu este corecta."Orice persoana poate fi reprezentata, de avocat sau de alta persoana! ". Eu nu am putut fi reprezentata (desi exista imputernicire avocatiala) in fata Curtii de Apel Bucuresti.Conditia ceruta a fost studii juridice.Daca nu "Ne pare rau,nu puteti face apararea,luati loc in sala". Nu oriunde se poate face apararea de oricine.
Mama nu a sustinut ca nu poate fi facuta reprezentarea,ci ca mandatul ar fi un mandat special,conform imputernicirii avocatiale. Acelasi lucru este confirmat de avocata noastra din Bucuresti,o avocata extraordinar de buna,careia impreuna cu a doua mea avocata ii revine gloria de a fi cistigat un proces international. Si pentru a cistiga un proces impotriva (consilierilor juridici ai) Ministerului Justitiei roman care actioneaza pentru Ministerului Justitiei german,trebuie sa fii nu bun,ci elita,este parerea mea si mi-o mentin.
Daca in contractul de asistenta juridica scrie doar REDACTARE APEL si in imputernicirea avocatiala doar REDACTARE APEL, dvs. ati veni in fata instantei sa ma aparati,daca v-am semnat doar in aceasta forma?Deci nici o specificare asistenta sau reprezentare.

referitor la situatia mea,cred ca s-a derulat cam asa: avocatul a redactat apelul si a intocmit susnumita imputernicire avocatiala,in speranta ca va primi ulterior mandatul. Dar am intervenit eu imediat,luind legatura cu actuala sotie,astfel iesind un scandal monstruos intre ea si fostul sot,de asemenea eu atragindu-i atentia ca orice miscare va mai face fostul sot in viitor impotriva mea,va avea ca efect cererea pensiei de intretinere a minorului (ce nu a fost platita doi ani si eu avind hotarire germana s-ar ridica la o suma foarte mare). Asa ca se pare ca avocatul a ramas fara semnatura fostulu sot ,dar cu apelul trimis.
El nici nu a mai aparut la proces si se pare ca si-a aranjat ca in solutia data sa nici nu apara numele lui.
ca si cind fostul sot nici nu a avut avocat si ca si cind nu ar exista o imputernicire avocatiala. Oricum eu am atras atentia DNA si Transparencyagency Bucuresti asupra dosarului,pentru ca s-au incalcat multe in provincie.

Alte discuții în legătură

Imputernicire Mary355 Mary355 Poate fi un avocat imputernicit doar (explicit) pentru motivarea apelului? Pe imputernicirea avocatiala depusa la dosar nu exista semnatura clientului ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)