Am o intrebare legata de o imputernicire avocatiala a fostului meu sot (cetatean german",care a fost depusa la instanta sub aceasta forma:
"Domnii avocati X si Y se imputernicesc de catre clientul Z (fostul meu sot,cetatean german domiciliat in Germania) in baza contractului de asistenta nr.000000 sa exercite urmatoarele activitati:REDACTARE APEL impotriva sentintei 000000"
jos data si semnatura cabinetului avocatial cu stampila.
Nici unde nu exista semnatura fostului sot si nici o imputernicire data la notar.
O foaie simpla de hirtie. Conform acestui text avea avocatul X si Y dreptul de a DECLARA apelul?"
Este aceasta imputernicire avocatiala nesemnata legala? Avocatii nici nu s-au prezentat la proces.
Doamna, zau daca pricep...
Daca aveti un avocat extraordinar de bun din Bucuresti, de ce v-a reprezentat mama la Curtea de Apel Bucuresti ?
Si avocatul asta n-ar putea sa va raspunda el tuturor nelamuririlor fara sa ne mai chinuiti pe noi? Am senzatia ca puneti intrebari (cu prezentarea incompleta a starii de fapt) doar de dragul de a ne arata ce bine cunoasteti dvs. problemele juridice, ori mama, ori mai stiu eu cine...
Aflati ca e o neta diferenta intre REPREZENTARE (care poate fi facuta de orice persoana - asa ca va luati gratuit de AVLIL / adica Liliana, nu un domn, daca aveati bunavointa de a citi profilul de consultant) si DREPTUL DE A PUNE CONCLUZII (rezervat avocatului si, in anumite conditii doctorului in drept, etc...).
Asa ca, atata vreme cat mama dvs. nu e doctor sau licentiat in drept va putea reprezenta, dar nu putea pune concluzii in fata Curtii de Apel. (adica, pledoaria, mai pe intelesul ...din filmele americane)
In provincie avea loc un proces penal legat de dosar impotriva fostului sot german. Fiind sigura ca nu se va judeca in Bucuresti (procesul penal normal opreste actiunea civila dupa cum fusem informata),procesul penal putind dura si un an,nu am angajat inca avocatii , mama aparind in fata instantei si cerind aminare. Nu doream sa fac eu acest lucru,pentru ca consideram ca mama se descurca mult mai bine in fata instantei.Dupa ce a fost intrebata daca are studii juridice si a raspuns nu,a fost rugata sa ia loc in sala,fara a i se da voia sa mai spuna un cuvint.(deci ce sa mai reprezinte daca nu are voie nici sa deschida gura?).La care am aparut eu in fata instantei si dupa ce m-am identificat am recuzat instanta,fiind la urmatorul termen asistata de persoane cu cunostinte juridice. Oricum in final instanta a dat dovada de un adinc simt al dreptatii,fapt ce m-a impresionat profund.Intr-un cuvint instanta din Bucurestia fost extraordinara in final.Toata admiratia mea pentru Bucuresti si bucuresteni.
ca sa va raspund la intrebare. Daca cineva este bolnav si are nevoie de o operatie grea, consider ca trebuie sa ceara parerea mai multor specialisti,inainte de a se pune pe masa de operatie.Poate unul este mai bine informat cu noile tehnologii,poate unul are alta tehnica. Asa si cu avocatii...mai multe pareri nu strica. Dar am observat ca fiecare avocat apara in felul lui si are citeodata cu totul alta pozitie de atac si aparare, asa ca decit unul..mai bine doi...sau chiar mai multi...in "operatii grave".Asa "operatii grave"are omul o data in viata si de ele depind multe, asa ca e dispus sa fie asistat de mai multi doctori, daca trebuie.Nu se stie niciodata cind apare unul cu o idee si mai geniala sau care am eu impresia ca as vrea sa il am alaturi la operatie.....si atunci ce se intimpla,foarte simplu,e contactat privat si angajat,acest forum neinterzicind acest lucru. "Unde-s doi puterea creste". Daca sunt trei si mai bine.
eu nu aveam intentia de a o chinui pe domnisoara Liliana (daca este cazul---scuzele de rigoare).Pentru clarificarea mea am intrebat-o exact , daca ar aparea in fata instantei sa ma apere cu asa o imputernicire (descrisa detaliat mai sus). Eu intreb exact pe situatie,nu teoria generala (care imi suna a chineza citeodata). Si inca mai astept raspuns la intrebarea mea ,da sau nu,daca nu va este cu suparare,nici domnisoarei Liliana.
Si nu sunt pe forum doar pentru a chinui …acest lucru o dovedeste si un mesaj primit de mine in urma unui raspuns dat de mine. Am facut pe cineva foarte fericit,cuvintele mele dindu-i putere pentru un nou inceput si schimbinu-i viata si atitudinea,fapt ce ma face sa vad totul sub alt aspect…provocarilor trebuie sa faca fata orice avocat ,sa nu se simta imediat “ca m-as fi legat de el”,sa nu se simta chinuit imediat,mai ales ca s-a implicat intr-un raspuns…daca nu vroia bataie de cap,nu se implica,corect nu?Nu sunt genul,care este multumit cu primul raspuns al unui avocat,daca s-a bagat in hora,sa joace…
….deci in incheiere nimic impotriva domnisoarei Liliana (din contra citesc de mult raspunsurile dinsei) sau contra dvs.doamna Romascanu. Dvs. faceti foarte mult pentru oameni in acest forum si sincer va admir si va apreciez pentru acest lucru (rar mai gasesti pe cineva in ziua de azi in Romania,care sa iti dea un sfat fara a cere milioanele, pur si simplu pe nimic). Dupa doi ani petrecuti in tribunalele,judecatoriile si curtile de apel din capitala si provincie,pot sa spun ca sunteti o raritate in aceasta privinta.
Nu inteleg... la ce anume va referiti ca asteptati un raspuns inca de la mine? La chestiunea cu depunerea apelului in baza unei delegatii pentru care scria redactare?
Da, e perfect valabil...
Va aparea sotul sau mandatar care va spune ca da, intentia partilor la incheierea acelui contract a fost redactare si depunere, doar ca din eroare nu s-a specificat exact. E ok.
Nu mai intru in amanunte, dar asa e.
Imputernicire
Mary355
Poate fi un avocat imputernicit doar (explicit) pentru motivarea apelului?
Pe imputernicirea avocatiala depusa la dosar nu exista semnatura clientului ... (vezi toată discuția)