Buna
Scurt si la subiect: eu, in calitate de petent fiind nemultumit de decizia organului de cercetare penala si al procurorului, am contestat rezolutia primita de la acesta la procurorul ierarhic superior in speta prim-procurorul de la Parchetul Judecatoriei.
Raspunsul e acelasi cum ca organul si procurorul de caz au luat decizia corecta. Nu intru in amanunte despre speta insa probele depuse de mine sunt temeinice. Asadar, cum contest decizia prim-procurorului? Care e procedura de atac?
Din cate stiu se actioneaza in instanta....insa nu pricep cum se procedeaza concret, in baza carei legi etc.
@pop sorin
Aveti rezolutia? Poate nu exista prejudiciu, sau exista declaratii contrare (ca cu 2 luni in urma s-au prestat serviciile). Depinde..
@Krissia
Nu exista un drept in sensul CEDO al denuntatorului, fie el potentiala parte vatamata ca dosarul penal sa fie trimis la instanta, daca Parchetul constata justificat ca nu exista probe.
CEDO nu are distinctie de jurisdictie penala / civila, CEDO se ocupa cu constatarea incalcarii drepturilor fundamentale, nu cantareste probe si nu da pedepse. Pentru a contesta la CEDO, trebuie sa fi epuizat caile de atac cf dreptului intern (nu si cele extraordinare).
Povestea cu gradele de jurisdictie se aplica celor condamnati de o instanta penala, sa aiba dreptul la apel (in unele tari europene nu exista apel, de aceea s-a adoptat protocolul respectiv).
Cerere expertiza
ramy84
Intr-un dosar de delapidare, invinuita a fost scoasa de sub urmarire penala prin ordonanta a procurorului. Impotriva ordonantei reclamantul a facut plangere ... (vezi toată discuția)