avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestarea deciziei unui prim-procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestarea deciziei unui prim-procuror

Buna
Scurt si la subiect: eu, in calitate de petent fiind nemultumit de decizia organului de cercetare penala si al procurorului, am contestat rezolutia primita de la acesta la procurorul ierarhic superior in speta prim-procurorul de la Parchetul Judecatoriei.
Raspunsul e acelasi cum ca organul si procurorul de caz au luat decizia corecta. Nu intru in amanunte despre speta insa probele depuse de mine sunt temeinice. Asadar, cum contest decizia prim-procurorului? Care e procedura de atac?
Din cate stiu se actioneaza in instanta....insa nu pricep cum se procedeaza concret, in baza carei legi etc.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 20:52, 6 Noiembrie 2010
@pop sorin
Aveti rezolutia? Poate nu exista prejudiciu, sau exista declaratii contrare (ca cu 2 luni in urma s-au prestat serviciile). Depinde..

@Krissia
Nu exista un drept in sensul CEDO al denuntatorului, fie el potentiala parte vatamata ca dosarul penal sa fie trimis la instanta, daca Parchetul constata justificat ca nu exista probe.

CEDO nu are distinctie de jurisdictie penala / civila, CEDO se ocupa cu constatarea incalcarii drepturilor fundamentale, nu cantareste probe si nu da pedepse. Pentru a contesta la CEDO, trebuie sa fi epuizat caile de atac cf dreptului intern (nu si cele extraordinare).

Povestea cu gradele de jurisdictie se aplica celor condamnati de o instanta penala, sa aiba dreptul la apel (in unele tari europene nu exista apel, de aceea s-a adoptat protocolul respectiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre denuntul calomnios georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Prin februarie am avut un incident cu politia din Dambovita, in sensul ca am fost retinut si condus la sediul politiei de catre un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Condamnat fara probe ContSters136988 ContSters136988 Am fost implicat acum 5 ani ,student fiind ,intr-un "grup organizat" care se ocupau cu fraude pe internet! Eu nu am facut nimic altceva decat sa scot 200 ... (vezi toată discuția)
Cerere expertiza ramy84 ramy84 Intr-un dosar de delapidare, invinuita a fost scoasa de sub urmarire penala prin ordonanta a procurorului. Impotriva ordonantei reclamantul a facut plangere ... (vezi toată discuția)