avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Noul cod CAEN- URGENT!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Noul cod CAEN- URGENT!

Pot sa depun la finante o declaratie cu codul caen vechi?Dar sa cer dizolvarea societatii?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana_lov3s_u , utilizator 15:08, 17 Februarie 2008
andreealisievici a scris:

Lichidarea nu va avea loc daca toti asociatii cad de acord asupra modului de realizare a creantelor si de stingere a pasivului.

Care sunt aceste moduri de realizare a creantelor si de stingere a pasivului?
ana_lov3s_u a scris:
Care sunt aceste moduri de realizare a creantelor si de stingere a pasivului?

Plata, cesiune de creanta, novatie, delegatie, compensatie, etc. In principal va intereseaza plata.
-Deci, ma duc la RC si le zic ca vreau sa dizolv SRL cu asociat unic cu lichidare simultana. Si in felul asta nu mai intervin lichidatorii, nu?Dar in L 31/1990 zice ca dizolvarea SRL cu asociat unic nu atrage lichidarea...Cum e?
-Avem o datorie la administratrator si el poate sa faca o declaratie ca nu mai vrea banii respectivi.Aceasta se face la notar sau la RC?
-Restul sunt cheltuieli cu firma(constituire, marfa, etc;firma a functionat mereu pe minus), nu mai este nici o datorie la nimeni.Acestea pot ridica vreo problema?
-Asociatul stabileste modul de realizare a creantelor si de stingere a pasivului.Referitor la asta, ce trebuie sa le zic celor de la RC?
Am uitat sa mentionez ca cei de la RC din Galati nu te ajuta cu nimic, consultanta lor se rezuma la: "citeste legea".Numai ca nu oricine poate interpreta o lege...
-Daca nu am facut recodificarea si vreau sa dizolv firma, mai tb sa fac recodificarea?
-Ce trebuie sa mai stiu si sa mai fac referitor la procedura de dizolvare si lichidare(daca e cazul)?De ce mai am nevoie?
-Puteti sa imi spuneti cam care ar fi actele de care am nevoie?
ana_lov3s_u a scris:
-Deci, ma duc la RC si le zic ca vreau sa dizolv SRL cu asociat unic cu lichidare simultana. Si in felul asta nu mai intervin lichidatorii, nu?Dar in L 31/1990 zice ca dizolvarea SRL cu asociat unic nu atrage lichidarea...Cum e?

Nu spui nimic, depui un dosar. Chestia cu asociatul unic s-a abrogat, daca vrei sa citesti vreun articol citeste 235.

-Avem o datorie la administratrator si el poate sa faca o declaratie ca nu mai vrea banii respectivi.Aceasta se face la notar sau la RC?

La notar sau la avocat.

-Restul sunt cheltuieli cu firma(constituire, marfa, etc;firma a functionat mereu pe minus), nu mai este nici o datorie la nimeni.Acestea pot ridica vreo problema?

Conteaza bilantul actual, daca acum apar minusuri sau nu. Trebuie sa fie datorii catre terti, altfel, daca sunt catre asociatul unic, acesta poate renunta.

-Asociatul stabileste modul de realizare a creantelor si de stingere a pasivului.Referitor la asta, ce trebuie sa le zic celor de la RC?

Din nou, la RC nu spui, faci. Trebuie sa redactezi o hotarare a asociatului unic in care sa "spui" tot, adica: Societatea are urmatorii creditori:___, din care _________ vor fi stinse prin plata de catre asociatul unic, iar ______ prin renuntarea de catre creditor (nu treci numar, ci identifici sursa si creditrul). Societatea are urmatoarele creante: ____________, care vor fi realizate prin ____.

-Daca nu am facut recodificarea si vreau sa dizolv firma, mai tb sa fac recodificarea?

Nu.

-Ce trebuie sa mai stiu si sa mai fac referitor la procedura de dizolvare si lichidare(daca e cazul)?De ce mai am nevoie?

Trebuie sa stii ca procedura va avea 2 etape, intre care trece cel putin o luna.

-Puteti sa imi spuneti cam care ar fi actele de care am nevoie?

Verifica in ghidul de formalitati: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl ContSters84851 ContSters84851 [b]SRL fara datorii, toate taxele achitate, cateva mijloace fixe amortizate total, asociat unic ; intrebari : [i]1)[/i] care sunt pasii (minimali) legali / ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator ContSters78427 ContSters78427 Bună seara dragi colegi. Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)