ana_lov3s_u a scris:
-Deci, ma duc la RC si le zic ca vreau sa dizolv SRL cu asociat unic cu lichidare simultana. Si in felul asta nu mai intervin lichidatorii, nu?Dar in L 31/1990 zice ca dizolvarea SRL cu asociat unic nu atrage lichidarea...Cum e?
Nu spui nimic, depui un dosar. Chestia cu asociatul unic s-a abrogat, daca vrei sa citesti vreun articol citeste 235.
-Avem o datorie la administratrator si el poate sa faca o declaratie ca nu mai vrea banii respectivi.Aceasta se face la notar sau la RC?
La notar sau la avocat.
-Restul sunt cheltuieli cu firma(constituire, marfa, etc;firma a functionat mereu pe minus), nu mai este nici o datorie la nimeni.Acestea pot ridica vreo problema?
Conteaza bilantul actual, daca acum apar minusuri sau nu. Trebuie sa fie datorii catre terti, altfel, daca sunt catre asociatul unic, acesta poate renunta.
-Asociatul stabileste modul de realizare a creantelor si de stingere a pasivului.Referitor la asta, ce trebuie sa le zic celor de la RC?
Din nou, la RC nu spui, faci. Trebuie sa redactezi o hotarare a asociatului unic in care sa "spui" tot, adica: Societatea are urmatorii creditori:___, din care _________ vor fi stinse prin plata de catre asociatul unic, iar ______ prin renuntarea de catre creditor (nu treci numar, ci identifici sursa si creditrul). Societatea are urmatoarele creante: ____________, care vor fi realizate prin ____.
-Daca nu am facut recodificarea si vreau sa dizolv firma, mai tb sa fac recodificarea?
Nu.
-Ce trebuie sa mai stiu si sa mai fac referitor la procedura de dizolvare si lichidare(daca e cazul)?De ce mai am nevoie?
Trebuie sa stii ca procedura va avea 2 etape, intre care trece cel putin o luna.
-Puteti sa imi spuneti cam care ar fi actele de care am nevoie?
Verifica in ghidul de formalitati:
[ link extern ]