avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Taxe avocati, cheltuieli deductibile avocati

Hai sa ne imaginam ca avocatul x primeste onorariu 1000 de ron.

Cate taxe trebuie sa plateasca avocatul ca urmare a onorariului incasat?

Sunt curios la ce procent o sa ajungem :)
De ce sa nu poti achizitiona un imobil in perioada in care esti stagiar pentru ca apoi sa-l folosesti cu destinatia de sediu profesional? Si asa amortizarea se face pe vreo 5 ani. In cazul amortizarii accelerate amortizarea investitiei se face pe 3 ani, perioada in care avocatul ajunge definitiv. Excludem nefericitele situatii de "picare" a definitivatului.

Tocmai, ca mi se pare mai simplu sa faci lucrurile "direct". Cum sa nu ai baza juridica? Ce? scrie pe fruntea clientului ca e "personal"?
Cand eram stagiara , in primele luni, faceam redactari de actiuni sau contracte pentru care faceam contracte de asistenta juridica cu clientul, iar maestrul incheia contract de asistenta juridica pentru sustinerea actiunii. Dupa aia imi "pasa" cate un client, doi pe luna... Am substituit "la greu", dar imi placea si imi place si acum in sala de judecata. Se intampla sa vina la mine sa ma angajeze clienti pentru care m-am prezentat in substituire, insa intotdeauna, cat am fost stagiara, imi intrebam maestrul daca pot sa angajez, asa mi se parea corect.
avTodincaVeronica a scris:

De ce sa nu poti achizitiona un imobil in perioada in care esti stagiar pentru ca apoi sa-l folosesti cu destinatia de sediu profesional? Si asa amortizarea se face pe vreo 5 ani. In cazul amortizarii accelerate amortizarea investitiei se face pe 3 ani, perioada in care avocatul ajunge definitiv. Excludem nefericitele situatii de "picare" a definitivatului.

Draga mea, nu am auzit până acum ca o locuinţă să poată fi amortizată pe durata de 3 ani........ Se încalcă astfel prevederile legale privind amortizarea (a se vedea H.G. nr. 2139/2004 care aprobă Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe).
Cand mi-am cumparat eu apart, in 2002 costa vreo 3400 de dolari. Acuma e vreo 35.000 euro.

Insa si acuma mai sunt batranei care vand case mai vechi, chiar aproape de centrul orasului. Chiar am un proces pentru anularea unui act notarial prin care o batrana de 85 de ani a instrinat cu drept de uzufruct viager casa si teren de 970 m.p. pentru 5.000 euro, bani pe care ii va primi o nepaota de-a ei pana in 2011. Prin zona asta de tara inca poti gasi imobile la preturi reduse.
Stiu o casa de vanzare cu 120 mil, prin executor judecatoresc, evident, dar se poate gasi...

Atunci amortizarea este in fuctie de pret.
cora2006 a scris:

avTodincaVeronica a scris:

Draga mea, nu am auzit până acum ca o locuinţă să poată fi amortizată pe durata de 3 ani........ Se încalcă astfel prevederile legale privind amortizarea (a se vedea H.G. nr. 2139/2004 care aprobă Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe).

(Cod fiscal)
ART. 24 Amortizarea fiscală (1) Cheltuielile aferente achiziţionării, producerii, construirii, asamblării, instalării sau îmbunătăţirii mijloacelor fixe amortizabile se recuperează din punct de vedere fiscal prin deducerea amortizării potrivit prevederilor prezentului articol
9) În cazul metodei de amortizare accelerată, amortizarea se calculează după cum urmează:
a) pentru primul an de utilizare, amortizarea nu poate depăşi 50% din valoarea de intrare a mijlocului fix;
b) pentru următorii ani de utilizare, amortizarea se calculează prin raportarea valorii rămase de amortizare a mijlocului fix la durata normală de utilizare rămasă a acestuia.

Amortizarea fiscala poate fi diferita de amortizarea contabila.. Perioada normala de amortizare a cladirilor variaza intre 40 si 60 de ani.

Corect!
Veronica, nu este vorba despre valoare, mare sau mică, ci de obiectul - bun imobil ce se amortizează.
Prevederile Codului fiscal se coroborează cu dispoziţiile H.G. nr. 2139/2004. ;)

Alte discuții în legătură

Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Pfa obligat sau nu la sanatate? nae2012 nae2012 Buna ziua. Am un PFA si am realizat un venit de 25000 lei brut iar cheltuieli de 7000 de lei in anul 2018. Mai sunt obligat sau nu la sanatate? (vezi toată discuția)