neAvocatul a scris:
Nu fi bulversată. Eu mi-am calculat la cel mai dur mod posibil baremul la drept civil și procedură civilă și am constatat foarte calm că la fiecare am fost privat de mai mult de 2 puncte. Recunosc am un scris mai urâțel ;))). Ai dreptate în privința incompetenților care ne influențează destinele. Dar asta este. Plecând de la demagogii din conducerea (temporară) a barourilor și terminând cu mâncătorii de ciocolată gen P C (mare supraveghetor de sală și lector la INPPA dacă vă vine să credeți :)), se știe că toată gașca este putredă. Să le fie rușine,NU pentru că examenul a fost dur CI pentru că au furat. Au furat, prin felul în care au punctat baremul, prin modul ambiguu în care au precizat formula de examinare și prin felul în care au corectat. De fapt, nu e furăciune ci doar incompetență. Ei sunt cei care au ajuns ce au ajuns copiind cu cărțile pe masă. Nu vă mai gândiți că veți schimba ceva. Și cei mai tinerei, în genul celui menționat mai sus, sunt injectați cu virusul ipocriziei și al mediocrității. Inteligența, corectitudinea și bunul simț nu fac o casă bună cu specimenele obosite din avocatura românească. INPPA-ul acesta jalnic, este doar o mașinărie de făcut bani. A început însă foarte prost :)). Va fi foarte distractiv atunci când vor primi comanda să îi lase din nou în pace pe nesimțiții cu handsfree. Și comanda asta va veni cât de curând. E caraghios dar măcar atunci poți să înveți liniștit cu gândul că vei fi și tu evaluat cât de cât corect, nu neapărat pe baza unui barem cretinoid. Succes tuturor.
Foarte multa dreptate, As spune si eu povestea mea, dar experienta m-a invatat ca mai nimeni nu te crede si ca toti doresc sa gaseasca solutii personale ignorand adevarul sistemului mafiot care creste langa ei, pana gatuie tot! Din infatuarea actualei conduceri s-a ajuns ca baroul Bota a castigat si la CEDO, din infatuare s-a ajuns ca exista la DNA un dosar care cerceteaza examenul de admitere de anul trecut. Din arogantul sentiment de impunitate care ii face sa traiasca cu convingerea ca lor nu li se intampla nimic se mutileaza in continuare destine. Si totusi intr-o zi li se va intampla! continui sa sper ca legea li se aplica chiar si lor.
Exista o pagina pe facebook, cand am citit-o nu mi-a venit sa cred, cand am trait-o pe pielea mea am inteles ca asa va fi mereu, pagina unde sunt punctual trecute cu nume, pozitie, nr crt, nota, la 1a corectura si apoi la a2a la asa-zisul examen din noiembrie 2010. Acolo gasiti cateva exemple ale transparentei si corectitudinii acestei lumi. Desigur, veti spune, ca asa arunca cu noroi frustratii care nu au intrat. E fireste o posibila explicatie. Dar frustati sau nu, aruncatori de noroi sau nu, acele exemple raman si pot fi oricand verificate. (nu stiu insa daca si de Parchet)
Iar pe voi, pe aceia dintre voi care ati intrat cu munca multa, cu renuntari si credinta in reusita, acesti maestrii va "folosesc" validandu-si prin succesul vostru frauda!Iata, vezi, se poate! spun ei razandu-si in barba si zornaindu-si galbenii. Astfel, suntem indemnati sa ne uitam la voi, sa va admiram, cum si meritati, sa va luam ca modele, cum si sunteti, pentru a continua sa invatam ca sa luam anul viitor examenul. Nimeni insa nu se uita si nu se intreaba oare cati dintre cei care au picat nu ar fi meritat si ei sa intre? Oare toti cei care au picat chiar nu au invatat sau nu au invatat suficient????? Sau poate printre cei intrati exista unii care au intrat prin munca si mintea lor, si altii care au intrat cu bani, pile, telefoane, iar numarul implinindu-se s-a tras linie peste capul unora, printre care se numara atat unii care nu au invatat cat si unii care au invatat dar...........erau peste numar.
Cu fiecare sesiune in care tacem si acceptam nu facem altceva decat sa ii incurajam sa continue.