avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.


Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Front comun pentru eliminarea probei de sinteza . Este revoltatoare aceasta proba !! Si invechita ....sa redai ce ai invatat ....si atat. Si spete cu motivare proprie ? Sa fim seriosi ! Spete cu variante fixe de raspuns ! Asa da !
Si nu inventez eu roata ! Asa se procedeaza la INM , asa au ei subiectele facute pentru a nu da loc la subiectivism si " altele "
Si sa nu ai tu program de desfasurare a examenului ??? Cu toate datele , inclusiv cu data afisarii rezultatelor ,..nu fiecare sa se intrebe ...oare cand se dau rezultatele ?? Pai e normal ????
REVOLTATOARE metode de examinare ! Si sunt revoltatoare pentru ca asa vreau ei , pentru a putea " lucra " ce corecteaza !
Dar ia sa faci niste subiecte cu variante fixe de raspuns ? Pai cum se va mai scuza comisia de corectare la o eventuala cercetare de pe la DNA ? Asa lasi loc si la o aparare ....pai se vedeti ca asa mi s-a parut corect ,,..si alte blabalogii...pe cand atunci cand ai sablon , mai greu cu apararea;) Poti sa invoci neglijenta pentru o lucrare , doua ,,,dar pentru mai multe ? Sa fim seriosi .,..nu mai tine neglijenta si se contureaza intentia si eventual un scop daca se dovedeste si o crestere simultana a veniturilor


Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
isis23, utilizator
Eu sunt printre cei care au luat anul asta dar sunt total de acord cu eliminarea probei de sinteza, pentru ca lasa loc de mult subiectivism si conteaza foarte mult si factorul noroc, cum pici pe un subiect sau pe langa:).Cel mai corect, transparent si rapid ar fi sistemul grila.Atunci poate ar inceta si toate speculatiile astea care umbresc totusi munca celor care au luat si care au meritat sa ia si sa se bucure de aceasta reusita.Imi pare foarte rau pentru cei care au picat si sper ca la contestatii sa se tina cont de gradul mic de promovare si sa treaca cat mai multi.
Bineinteles ca au fost si unii care au intrat pe meritul lor !! Si felicitari acestora din tot sufletul ! Dar asa cum zicea un antevorbitor , se acopera o eventuala frauda cand se creaza aparenta de concurs corect
cand modalitatea de examinare este sinteza intotdeauna exista subiectivismul celui care corecteaza, chiar si daca acesta este de buna credinta... imi aduc aminte ca inca din timpul facultatii aveam profesori, colegi care explicau de ce examenul constand intr-o sinteza prezinta mai multe avantaje decat cel grila... ca vezi, doamne, la grila tine de noroc (ca alegi intre a, b si c) - pui la nimereala, iar la sinteza se vede cu adevarat ce stii - mai ales modul de exprimare al fiecarui student. Nimic mai fals !!! Ce releva sinteza? ... ca stii sa reproduci papagaliceste? In schimb, intr-o grila se pot intercala diverse institutii de drept, trebuie sa ai o logica in raspunsul pe care il vei da.

Si cand zic grile, nu ma refer la pateticile grile date in prima etapa la Barou, care de fapt era grile COPIATE motamo din 3 carti de grila. Sa nu imi ziceti mie ca nu au avut timp sa compuna niste grile noi... tocmai asa s-a dorit.

Ca sa nu mai vorbesc de organizarea examenului, la prima proba grila am stat toti lipiti unul de altul (ma refer la Bucuresti), s-a dat voie cu jumatate de ora inainte de examen sa se iasa cu subiectele afara. Pai in spate acolo la Titu Maiorescu erau baietii cu mobilul si grilele in fata si bagau la greu...

Modalitatea de examinare de la INM este una corecta, poate pui 2-20 grile la nimereala, dar pana la 100??? Aici, grilele de la an la an nu se repeta, se incearca pe cat posibil sa se evite formularea unor grile asemanatoare cu cele din anii precedenti. De asemenea, nu le vei gasi in cartile de grila existente chiar daca aceste carti sunt scrise de profesorii care fac subiectele de admitere la INM. Pai asta inseamna examen corect.

Grila este si va ramane singura optiune pentru un examen corect, obiectiv si sper ca in curand sa se impuna nu numai la admitere in Barou, ci si in alte profesii.

PS: desigur ca la INM, examenul nu consta numai in grila, exista si proba de rationament logic, interviul. Dar dupa cum puteti observa ponderea interviului este de 10% din nota finala. Asta inseamna, ca ei sunt constienti ca este o proba subiectiva astfel incat nu trebuie sa afecteze extraordinar de mult nota finala. Existau propuneri de la unii membri CSM ca interviul sa fie cu admis si respins. Pai daca s-ar ajunge si la INM asa, nu ar fi cu nimic mai presus decat examenul la Barou, caci la fel, subiectivismul ar juca un rol esential in alegerea candidatilor apti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
aryzem, utilizator
mita86 a scris:

Tina 29, spune-ne si noua care este procedura care o urmezi pentru a putea sa te urmam. Cine ne poate da un sfat despre modul de rezolvare a acestei probleme sa ne scrie si noua, celor batuti de soarta. Orice sfat este binevenit. Merci



Dragi colegi, cei care ati ajuns pana aici, adica ati trecut de o proba eliminatorie, cea a grilei, aveti cu certitudine nu doar cunostinte, dar si minte, si ca atare imi permit sa va invit sa cautati raspunsurile la urmatoarele intrebari:
1. Ilie Iordachescu decanul Baroului Bucuresti a facut afirmatia ca anul acesta vor intra 10-15% dintre candidati. Exact asa s-a intamplat. Credeti ca e vorba de o simpla coincidenta sau de o calitate nemaipomenita de prezicator, sau de un calcul al "rentabilitatii"?
2. De ce credeti ca s-au dat probele scrise in doua zile si nu fiecare proba intr-o zi distincta? Oare pentru a plati din purcoiul de bani stransi doar 2 zile de chirie la Titu Maiorescu in loc de 4?
3. De ce credeti ca s-au afisat rezultatele vineri la orele 21 cu limita de depunere a contestatiilor duminica la aceiasi ora? Pai poate pentru ca domniile lor spera ca vineri seara lumea mai e plecata din Bucuresti, si nu afla in timp util, iar daca afla nu are imprimanta sa descarce "modelul" de contestatie, si daca totusi au imprimanta poate macar nu au fax sa transmita contestatia, iar daca au si fax poatea cesta se va bloca duminica?
4. Si acum cea mai interesanta dintre toate intrebarile, dupa modesta mea opinie, cum se face ca veti regasi, ca si mine, in tabelul final, cateva zeci de candidati care au picat la scris cu medii intre, nota bene, 0.50-4.50, cand acestia, pentru a ajunge la proba scrisa au rezolvat o grila eliminatorie in proportie de minim 70% din 100 de intrebari? Ce s-a intamplat oare? Va invit sa incercuiti raspunsul corect:
a. Au cumparat grila dar nu au mai avut bani de transa a doua.
b. Au cumparat grila dar nu le-a mers hands-free-ul.
c. Li s-a extirpat o parte de creer in intervalul 7-19 octombrie.

Nu, nu ma tem, nici sa scriu pe forum, nici sa fac un blog. Consider ca dorinta mea de a trai intr-o tara normala este o dorinta fireasca si ca Romania are serioase probleme de coruptie mai peste tot. Aceasta coruptie poate fi redusa prin atitudinea de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, sau poate fi in continuare cocolosita prin complicea noastra tacere. Cand alegem insa sa tacem, trebuie sa intelegem, ca alegem si sa renuntam la a critica generatiile mai in varsta pretinzand ca noi am fi mai buni. Daca inchidem ochii, si cautam doar rezolvari personale si punctuale, facandu-ne ca nu vedem ce se intampla, NU suntem mai buni, ci suntem LA FEL! Eu personal voi depune plangere la Parchet.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
muccelmic, utilizator

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)