Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Pentru muccelmic Sunt de acord cu tine.Trebuie facura plangere penala.Ce ma surprinde si ma si socheaza in acelasi timp, e ca, ultimele postaje, pe care le-am citit eu, ma pun pe ganduri.Acesti poate vitori avocati, nu sunt in stare sa-si apere cauza lor, si vor sa apere cauza altora? Voor sa-si faca o meserie din asta? Stand cu burta-n sus, sau pe sub fustele femeilor si altii sa lupte pentru drepturile lor? Sau poate mama, tata, amantul, da spaga cuvenita si gata m-am facut avocat de 2 lei?
Nu aud pe nimeni sa spuna ca se revolta, ca vrea sa se mobilizeze ca vrea sa lupte pentru cauza acestei nobile profesii.
Eu anticipez ca se va mai da in curand o noua admitere.Din acest concurs, de la 2972 candidati inscrisi, s-au incasat la INPPA sau UNBR cam....2.377.600 lei, adica, cam aproximativ.....23.776000.000 lei vechi.Adica cam 24 mild vechi.Bani...nemunciti si necuveniti.
In aceste conditii, o noua sesiune, e bine venita, pentru ca, inca 10-15 miliarde nu strica in buzunarele unor profitori fara scrupule, care, pot nenoroci destine si vieti prin atitudinea lor.
A facut cineva un calcul statistic, sa vada promovabilitatea pe centre?
V-o spun eu.Brasov: 2.2%;Buc:12%; Cluj:17%; Craiova: 3.3%; Galati: 2.8%;Iasi:7.35%si timisoara fruncea...cu 21.4%.Adica timisoara, cluj si bucuresti in top, restul, niste paraziti, niste puturosi, niste incompetenti.In conditiile in care, de ex la galati, dintre stagiari, au fost care au picat la INM, cu note peste 8, si la admitere in barou, au avut note de 1 si 2.INADMISIBIL FRATILOR......Nu mai continui cu exemplele.Spun doar: daca lucrurile raman asa, ori suntem niste mamaligi si ne meritam soarta, si...meseria de avocat nu e pentru majoritatea din aceasta situatie, ori......acei indivizi care-si permit sa ne sfideze pe fata, sa plateasca cu...SANGE.Pentru ca, eu nu ma las, si daca e nevoie, ....merg pana in panzele albe.
SUNT DISPUS SA MERG ALATURI DE TINE PENTRU PLANGERE PENALA.
CINE SE MAI ALATURA?????
PENTRU CORINA PARLOAGA...Daca ti-e frica sa mai scrii, ce cauti in bransa asta? De ce nu te angajezi la spatii verzi?!?!?! Ce-ai sa faci, daca un adversar, va veni sa te ameninte? Iti tradezi clientul, doar pt ca ti-e frica??? ABANDONEAZA....!!!!! Lasa meseria asta pt altii..
Cam cum vad eu lucrurile si cam ce am inteles cu mintea mea saraca si ingusta:
1. In fiecare an, in spiritul unui dilentantism cronic si al celei mai vadite lipse de profesionalism, se schimba metodologia examenului de admitere in profesie: doar grila, doar sinteze, si grila si sinteze, teza la OEPA, ba doar 10 intrebari, la nivel de barou, ba nu, la nivel INPPA etc. Nu cred ca cineva ar avea naivitatea de a crede ca aceste vesnice schimbari ar fi doar rodul absentei celei mai elementare strategii sau capacitati manageriale. Nu, ele sunt rodul relei credinte si diversiuni necesare fraudarii!
2. Niciodata, desi a existat chiar si varianta achitarii unei taxe, asa-zisele contestatii nu permit vederea tezei. Ca atare nu exista nici un control, nici o verificare. Notele ramanand la bunul lor plac!
3. Nu se publica numele corectorilor, anul trecut Iasiul, cinste lor, a facut-o. In rest, niciodata, nimeni.
4. Nu se publica numele autorilor subiectelor. Adica nimeni nu isi asuma nici o responsabilitate. Tipic lipsei de caracter si de demnitate romaneasca.
5. Supravegherea s-a facut de catre cadre INPPA (asa o fi legal) care ulterior, dupa ce au ochit prin sali care si cum, au facut si corectura. INPPA-ul se auto proclama, ca forma de invatamant de pregatire profesionala post universitara, mentionandu-si in propriul statut ca nu se supune niciunei forme de acreditare a ministerului de specialitate. Hai mai fratilor sa facem si noi cateva INPPA-uri, sau forme private de rezidentiat medical, sau sa deschidem firme in statutul carora sa prevedem ca nu se supun controalelor ANAF. Cum ar fi?
6. La examenul de anul trecut, vorbesc de Baroul Bucuresti, asa-zisa corectura a durat 3 luni incluzand vacanta de iarna. A verificat cineva conditiile de securitate in care au fost pastrate tezele atata timp? Daca printre ele au fost sau nu inlocuite unele?
7. In urma contestatiilor, rezultatele s-au schimbat dramatic, fiind cresteri spectaculoase de note, cu peste 3 pct! Cine a gresit atunci? Cel care a dat la prima corectura 3 sau cel care a dat la a doua corectura 7? A existat macar o ancheta interna? A fost cineva macar sanctionat disciplinar? Au meritat astfel de asa-zisi corectori banii rezultati din taxa tot de 8 mil de candidat? Anul trecut s-au dat 5 teze in 5 zile si s-au corectat, ma rog sa zicem asa, aproximativ 1500 de teze. Anul acesta "eficienta" financiara a fost mult mai mare. S-au dat 4 teze in 2 zile, adica in loc de 5 zile de plata de chirii per sala s-au platit doar 2, iar de corectat s-au corectat aprox 2/3 (Bucuresti doar) de teze, deoarece, contra aceleiasi sume de 8 mil, au fost eliminati trei sferturi la grila, pentru a carei corectare nu s-a cheltuit mai nimic. In urma acestui succe din noiembrie 2010 Ilie Iordachescu a fost reales decan. Despre ce vorbim???????
8. Printre corectorii de anul trecut s-au numarat consilierii decanului baroului Bucuresti, ia priveste la lista lectorilor INPPA! Poate vei regasi un nume sonor care are legatura cu un alt nume sonor din UNBR. Sa fie oare admiterea in profesie o afacere de casa?
9. Insist cu stupida mea intrebare: cum e posibil ca un candidat sa ia peste 70% la grila, iar apoi sa obtina medie de 0.50, 1. 1.50 etc. Unde s-a petrecut frauda? la 1a sau la a2a proba?
10. Se incearca o penibila copiere a modelului de examen de la INM. Acolo insa contestatiile se motiveaza!!!!! Nu se resping discretionar.
Parchetul se poate oricand auto sesiza. Anul trecut s-au umplut pagini de internet pe acest subiect, inclusiv legat de candidatul Donose, Baroul Ialomita, a carui mama, spun gurile rele, ar fi participat la recorectare, la materia OEPA, nota candidatului mai sus mentionat crescand cu 3 pct!
Foarte bine si cu presa! Plangerea penala e la fel de buna! Ambele insa sunt excelente. Exista si petitii online, unde porti crea o petitie, apoi o promovezi pe net, pe facebook, prin email si obtii cat mai multe semnaturi!
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)