avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Ma numar printre cei ce urmaresc aceasta discutie, si nu e vorba ca nu am curaj, sunt doar consternata, scarbita de tot ce a insemnat acest examen, incerc sa ma adun:(
Mai copii, ce tot o dati voi aici cu trezirea, cu lupta anticoruptie si antinesimtire ? :))) Eu sunt convins ca in proportie de 90 % cei care scriu pe aici nu au nicio treaba cu realitatea. A vorbit cineva despre ce inseamna sa fii stagiar in ziua de astazi ? Daca merita sa alergi ca un sclav fara sa ai garantia unei situatii relativ stabile, sa platesti lunar o gramada de bani ca la sectele religioase, sa fii scuipat de orice neica nimeni oriunde, sa astepti cel putin 6-7 ani sa zici ca te descurci cat de cat etc. ? Copii, platiti 10 la suta din tot ce castigati, plus vreo 2 milioane si ceva pe luna asa chiar daca incasezi sau nu ceva. Pai ma fratilor, va dati seama unde s-a ajuns cu foamea, daca si pentru asta se bate lumea sa acceada ? Sunt curios cati dintre cei care au dat examenul asta vad mai departe de ziua rezultatelor. Cati au o perspectiva reala asupra a ceea ce va urma ? Foarte putini. Pe asta se bazeaza si sistemul : pe carne de tun naiva. Asa ca mai lasa-ti-o cu "rascoala". Nu aveti nici cu cine si nici pentru ce. Orice domeniu de activitate din tarisoara asta are niste "barosani" peste care nu aveti cum sa treceti. Asa a fost de cand e lumea si pamantul. Singura modalitate prin care se poate face ceva este sa ne alegem alte lucruri de facut. Si pe cuvant, sunt o gramada de lucruri mult mai misto decat avocatura in ziua de astazi. Cine mai insista sa ajunga avocat in conditiile in care se stie ce se intampla acolo, o face pe cont propriu. Eu personal nu imi mai doresc. Cat despre cei care inca vor sa ajunga avocati in conditiile astea, sincer va spun ca nu ei vor schimba lucrurile in bine. Sunt doar nemultumitii de astazi, nu si cei de maine. Se vor "adapta", pentru ca sistemul ii va inghiti. Sa iti doresti sa intri intr-un sistem corupt, sa te zbati pentru asta (culmea), spune ceva despre cat de bine te respecti pe tine si cat de mult iti apreciezi viitorul. Asa ca ori acceptam si urmam ca oile binecrescute conditiile impuse ori ne apucam de altceva. Nu ne vaitam si ii dam inainte sa intram la barou, pentru ca mai apoi sa ne plangem de mila. Nu mai exista nicio scuza. Acum stim ce inseamna. Si pe bune, mai usor cu profesia "nobila". Nu uitati ca si derbedeul ala de la Neamt voia sa fie avocat. Si cati ca el. Care mai si profeseaza :))). Mai vorbim.
Lawer a scris:

Ma numar printre cei ce urmaresc aceasta discutie, si nu e vorba ca nu am curaj, sunt doar consternata, scarbita de tot ce a insemnat acest examen, incerc sa ma adun:(

Exact! Ai pus punctul pe ”i”! Însă nu trebuie să fie asta atitudinea! Pentru că noi suntem viitorul, noi vom fi nevoiți să trăim într-o țară ”construită” de ei, de copii de nepoții etc. Nu mai scăpăm domnule de acest nepotism. Au devenit barourile astea adevărați arbori genealogici. Aveam astăzi o discuție cu un ”ilustru” jurist despre valoare, părerea mea fiind că tinerii nu sunt lăsați să vină în față, că ies cei în vârstă la pensie și tot de ei te împiedici peste tot. Nu am nimic cu persoanele trecute de o anumită vârstă, însă nu noi am făcut revoluția, nu noi am condus până acum, nu noi am înființat diverse facultăți fantomă pentru a ne burduși buzunarele de bani și a da societății tineri care au fost îndoctrinați patru ani că vor face carieră în domeniu. Tinerii nu vor să muncească? Vor să muncească, însă nu sunt lăsați, iar cei mai slabi dintre ei DEZARMEAZÃ. Sunt cluburile pline de tineri drogați? Sunt convinsă că nu sunt tineri care se revoltă împotriva unui sistem și vor să facă ceva în țara asta. Sunt tot ai lor, pentru că au bani de la mămica și tăticu...alții investesc zeci de milioane în cărți, că de, legislația se schimbă peste noapte și ce e azi valabil, mâine nu mai e. Sau înveți după un autor și afli apoi că altul face subiectele și trebuie să înveți după ce a scris el. Valorile? Hmmmm....nu le căutați dragii noștri aleși prin cluburi, cautați-le prin Europa, Asia, America etc. Iar ce a mai rămas, aveți grijă să le îngropați... E păcat! An de an se întâmplă același lucru, aceleași revolte, aceleași probleme...alte voci...

Pentru PEPE. Din ce am inteles eu tu esti parinte iar copilul tau a fost respins la examen. Daca asa este, lasa-l pe el sa participe la discutiile pe forum. Asta pentru ca el trebuie sa faca fata vietii de avocat si nu tu. E putin cam ridicol sa vina parintele sa scrie pe forum, sa cheme la "revolta" iar copilul sa planga in pumni. Orice sut in fund este un pas inainte. Daca vrea cu tot dinadinsul sa devina avocat atunci sa toceasca in continuare si sa se plieze mai bine pe un barem idiot tura viitoare. Daca vrea EL sa schimbe sistemul, lasa-l. Nu te baga tu ca parinte. Tu ai doar rolul sa-i arati o imagine cat mai corecta asupra a ceea ce-l asteapta. Dar in conditiile astea, tu deja ar fi trebuit sa stii ca anul trecut a fost o furaciune. Atunci nu ai spus nimic si nu i-ai spus copilului. Anul asta a fost alt tip de furaciune. Acum este implicat copilul. Si atunci actionam, nu-i asa ? Asta ca sa vedem cum suntem fiecare dintre noi. Nu cred ca, dupa ce copilul tau se va mai opinti o data si poate va fi admis, te va mai interesa daca sa ciordeste sau nu la examenul acesta. Si uite asa se va stinge si "revolutia pepista".
Ma scuzati dar eu nu mai inteleg nimic...pana acum vreo 2 ani toti se vaitau ca intra toata lumea, ca se copiaza pe capete, cu hands-free cu toate sistemele, ca intrau zeci de pilosi si banosi...si acum brusc scade gradul de promovare si iar nu e bine??daca pana acum se intra pe spagi si intrau cu zecile, acum de ce au intrat asa putini...ca e criza si nu mai sunt bani??imi vine sa rad cand vad pana unde duce teoria asta a conspiratiei.Explicatia e simpla:vor sa restrictioneze accesul in breasla pt ca sunt multi avocati, multi f slab pregatiti, care au facut de ras meseria si se cam moare de foame in avocatura acum.Sa ajungem acum la planuri de discreditare a unor barouri..chiar regiuni geografice, la picatul intentionat a unora cu lucrari f bune..e chiar hilar!!
Recunosc ca a fost un examen f dur, ca subiectele au avut un grad de dificultate care justifica procentul mic de promovati si cred ca ar fi trebuit sa fie mult mai transparent, eventual numai grila si cu o rata mai mare de promovare, ca doar e o profesie liberala la care nu trebuie restrictionat accesul.Consider ca inainte de a face Revolutie faceti o analiza proprie a cauzei esecului, pentru ca de multe ori nu e vorba de Teoria conspiratiei, e vorba de ghinion, emotii, carente in pregatire..etc
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
avocatel2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)