Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Eu consider ca cea mai buna solutie ar fi (intr-o lume ideala...) sa ne unim toti cei picati si sa nu ne mai inscriem la viitorul examen!!! Va dati seama ce pierderi ar avea?!?! Asa ne-am razbuna si noi. Dar, din nefericire, asta nu se va intampla niciodata...
Asa este. Asta ar fi cea mai misto reactie. Evident ar fi vorba despre cei care au invatat, au muncit si au fost furati "cu legea in mana". Dar ai sa vezi ca se vor buluci la inscriere tot marea masa a celor care nu au nicio treaba cu cartea. Nu se schimba lumea. Tot tataie o sa fie decanul. Tot de cacao va fi sistemul. Pentru ca tot din mancat ciocolata se cam traieste in avocatura. Acum sa fim seriosi. Ceea ce se vede la un examen de genul asta este doar imaginea de suprafata. E o clica. O gasca ordinara ce foloseste in scop propriu votul turmei de avocati "capabili". Cand am auzit de barouri paralele nu mi-a venit sa cred. Dar cand stiu ca UNBR si Baroul Bucuresti nu au acte de infiintare ma gandesc mai mult. Oameni buni, daca se pune unul mai cu tupeu pe ei ii desfiinteaza ! Pana una alta "ne radem" cu ei. E prea mare circul. Eu nu am sa-i platesc lu' tataie pana o sa ies la pensie. Sa-i plateasca altii. Si sa astepte viata aia buna.
O petitie on line....nu ar ajuta? In paralel cu alte actiuni?
Regulamentul spune ca, contestatiile se rezolva in 3 zile.Anul trecut, tot in....3 luni s-au rezolvat :D.
Sau, eu zic sa ne rugam de ei, sa fie corecti, sa nu-si mai bata joc de noi, sa nu ne mai ia banii, sa nu ne mai umileasca.... Are mare efect si sanse maxime de reusita.Vezi exemplul Muammar Gaddafy.S-au rugat libienii de el cateva luni, si apoi omul, s-a conformat. Si pentru ca, rugamintile libienilor au fost asa de puternice, omul, si-a luat singur gatul, de la genunchi. Suntem un popor ales, unde,totul se rezolva pasnic, in spiritul si litera legii, democratic, transparent.
Aloooo....gata, ati visat destul cu ochii deschisi.
Am cunoscut un angajator, care stia ca incalca flagrant legea, dar zicea mereu: da-ma in judecata.Si mai stia ca, puteai sa te judeci cu el, 3-4 ani, asta daca aveai resurse tehnico-financiare si psihice, si pana la urma, cu ajutor "divin", pierdeai cu suces, si crapai cu zile si dreptatea in mana.Eu cred ca, il cam doare-n basca de eventualele procese ale noastre, pe acest tatae.Si mai cred ca, durerea lui mare, ar veni din alta parte.
buna ziua, sunt nou pe acest forum, dar am urmarit atent discutia. sunt de profesie consilier juridic, sunt singurul angajat pe acest post la o primarie de oras. la mine in judet fara bani sau rude, nu te ia nimeni in stagiatura si in plus, cei doi ani de stagiatura, (asta daca mama sau o ruda apropiata nu ti-e maestru)ii cam petreci sprijinind peretii instantelor, facand pe curierul pentru maestru(asta intr-un caz cat de cat fericit, mai te uiti si tu pe o hotarare, o intampinare, ceva mai vezi), in rest stai si te uiti in sala, cel putin asta au patit majoritatea din generatia mea care au intrat in avocatura, fiindca daca maestrul nu e ruda cu tine, ce interes are el sa te invete, ca dupa ce esti definitiv, tu esti un adversar si nu ma refer in sens procesual, "felia de cascaval" se mai subtiaza, esti inca un potential concurent, inca un rechin la masa de justitiabili. am considerat ca nu se merita sa dau bani, care poate ii voi recupera in 3 ani dupa ce as fii fost definitiv.in orasul meu mic de provincie, cu o judecatorie, sunt aproape 100 de avocati, din acestia cred ca doar 30-40 castiga foarte bine, aceasta in mare masura datorita pilelor la Politie, Parchet, judecatori, primarii, etc, fiindca asta e mersul, rar sunt cazurile in care se rataceste vreu client si vede inscriptia cu birou de avocatura si vine asa la tine, totul se merge pe recomandare.( chiar daca ai fii extraordinar de bun, capabil, intelectual, ce mai vreti voi, clientul in mod normal se intereseaza de tine si daca tu nu ai avut un client in scurta ta existenta ca avocat, putini sunt cei dispusi sa riste si primii clienti s-ar putea sa vina foarte greu). ceea ce va povestesc eu aici sunt chestiuni reale, constate de mine in urma a 8 ani de profesat in acest mediu si la nivel de o judecatorie, nu stiu cum este in alta parte. am avut colegi care vreme de un an de zile, nu si-au vazut maestrul, nici-o legatura nimic, asta in conditiile in care se intelesesera la un salariu, la un minim de indrumare, la plata asigurarii. credeti-ma cand va spun ca sunt mii de avocati care traiesc de pe o zi pe alta, fara un client, ici colo cate un oficiu, asta de cand s-a introdus Sajul, fiindca inainte era jale cu oficiile, aveam colegi care se plangeau ca de vreo 3 ani nu mai vazusera cum arata un oficiu sau parchetul, politia. Au fost ani cand s-a intrat in masa, cand copiii de avocati, notari, judecatori, etc intrau pe banda rulanta, doar pentru ca indeplineau aceste criterii,( intr-un an nu s-a inceput examenul, fiindca o domnisoara, fata de avocat nu se prezentase la proba scrisa, iar supraveghetorii o sunau disperati cu rugamintea de a veni totusi la examen).Primii 2 ani cand am dat examen la definitivi, am invatat enorm de mult, nu exista urma de indoiala ca nu voi intra, timp de cateva saptamani pana la afisarea rezultatelor, incepusem prin a-mi cauta spatiu sa-mi deschid birou, prin a cinsti pe toata lumea pentru reusita mea, atat de sigur eram de victorie, totul pana la afisarea rezultatelor, cand pur si simplu ramaneam stupefiat, nu stiam daca sa plang de nervi sau sa sar la gatul celor de la barou.Alti colegi definitivi si ei( oameni capabili, nu vorbesc ca sunt consilieri juridici care sunt varza) si saturati de plimbarile prin tara asta mare pentru sustinerea acestui examen, ma atentionasera , dar eu am refuzat sa cred aces lucru.Anul acesta, avand experienta anilor precedenti,am spus mai frate, cand am scris pe merit si din stiinta , am picat cu brio, cu niste note, de parca nu scrisesem nimic, ma duc la copiat. va spun ,recunosc, am copiat tot, subiectele de teorie, perfect facute, in plus la civil si procesual civil facusem speta dupa grila lor, mai ales ca ma intalnisem in practica de nenumarate ori( speta la civil extrem de usoara pentru mine).la aceste doua materii ma asteptam la note nu de 10, fiindca nu eram ridicol sa cred acest lucru, dar in orice caz foarte mari. la penal si procedura penala gresisem spetele, nu in totalitate, dar le gresisem,( nu am lucrat pe penal deloc si era cumva firesc sa nu excelez la acest capitol, experienta zero) nu ma asteptam la nu stiu ce note, dar totusi note de trecere, avand in vedere ca rezolvasem teoria perfect. mare mi-a fost mirarea, cand am vazut ca la penal si procedura penala am luat note foarte mari, iar la civil si procedura civila nu luasem nici macar note de trecere. in opinia mea si din experienta celor 3 ani de incercari, acest examen este o loteria in proportie de 90%. felicitari celor care au trecut acest calvar, numit examen de admitere in barou si bafta in continuare, fiindca daca crede cineva ca cea fost mai greu a trecut, se inseala, acum urmeaza vanatoarea de clienti, unde concurezi cu ceilalti sacali, fiindca la urma urmei aceasta profesie e un fel de haita de hiene, unde primeaza in primul rand pilele si relatiile si in al doilea rand pregatirea profesionala, fiindca pana sa-ti faci tu, ca avocat stagiar un renume, trebuie sa ai clienti si in multe cazuri, asta e un lucru extrem de dificil.
Tot citind mesajele din ultimele zile ma tot intreb unde au fost pana acum cei care se revolta in halul asta ...parca pana acum era doamne ajuta sa luam examenul si acuma e mama ce de kk e avocatura...ca astia de sunt prin conducere sunt niste corupti incapabili dar daca rezolva contestatiile pozitiv parca pana la urma nu mai sunt chiar asa de mojici...cum a spus si cineva mai sus...nu mai dati fratilor...ca doar nu ati realizat peste noapte ca avocatura sucks...nu vreau sa fiu ipocrita dar ultimele pagini de mesaje au fost chiar exagerate...sau cum inainte de examen nu se stia ca asa functioneaza in Romania??eu personal pot sa bag mana in foc ca anul asta s-a schimbat ceva si o spun din propria experienta....anul trecut la unele barouri ( nu la toate ,repet) era ca la cinema ...plateai biletul intrai, nu plateai nu vedeai filmul....si ce credeti ca nu au fost si atunci oameni revoltati sau ca atunci nu erau studenti deosebiti cu 9 sau 10 ???au vuit forumurile si atunci...da parca nici in halul asta domle...Whatever...si nu era parca mai simplu ca toate lucrurile astea sa se fi spus inainte de examen????macar asa stiam si noi, picati sau intrati, ce ne asteapta....
Tot citind mesajele din ultimele zile ma tot intreb unde au fost pana acum cei care se revolta in halul asta ...parca pana acum era doamne ajuta sa luam examenul si acuma e mama ce de kk e avocatura...ca astia de sunt prin conducere sunt niste corupti incapabili dar daca rezolva contestatiile pozitiv parca pana la urma nu mai sunt chiar asa de mojici...cum a spus si cineva mai sus...nu mai dati fratilor...ca doar nu ati realizat peste noapte ca avocatura sucks...nu vreau sa fiu ipocrita dar ultimele pagini de mesaje au fost chiar exagerate...sau cum inainte de examen nu se stia ca asa functioneaza in Romania??eu personal pot sa bag mana in foc ca anul asta s-a schimbat ceva si o spun din propria experienta....anul trecut la unele barouri ( nu la toate ,repet) era ca la cinema ...plateai biletul intrai, nu plateai nu vedeai filmul....si ce credeti ca nu au fost si atunci oameni revoltati sau ca atunci nu erau studenti deosebiti cu 9 sau 10 ???au vuit forumurile si atunci...da parca nici in halul asta domle...Whatever...si nu era parca mai simplu ca toate lucrurile astea sa se fi spus inainte de examen????macar asa stiam si noi, picati sau intrati, ce ne asteapta....
Te rugam, spune-ne si noua la ce barouri se intra ca la film ? Hai ca sa afle lumea. Spuneti ma fratilor pe fata tot ce stiti, asa mai cu perdea ca sa nu se prinda lumea ca ii dati in gat :)). Dar spuneti. Ciordeala persista pentru ca exista lasitate. Nu trebuie sa fii mare erou sa faci ceva. Doar spune aici pe forum. Si daca este sa se "ocupe" cineva de lucrurile astea atunci se va ocupa. Dar hai sa le usuram munca. Spuneti mai multe. Si atunci sa vedeti cum se vor strange laturile si treburile vor merge spre o directie buna. Spuneti unde si ce ati vazut sau ce ati aflat de pe unde ati fost. Evident pastrand limita impusa de calomnie. Waiting..
si pana la urma ma revolt si eu ...ca fir-ar el de examen mai aveam un pic si ma internam in spital la nebuni sau in alta parte sa-mi tratez ficatul de la cafeau si tigarile consumate in noptile nedormite cu nenorocitele alea de coduri in care scrie asa de mic ca sunt facute sa le citesti cu lupa...si ma enerveaza teribil cum se arunca cu noroi in mod general prin unele mesaje postate aici...ca a fost o loterie( dupa ce eu mi-am nenorocit viata personala cu invatatul), ca e vorba de pile si ca murim de foame in urmatorii ani ( eu ma risc), ca la un examen de genul asta se vede doar imaginea de suprafata ( nu stiu ce suprafata este asta dar eu va spun sincer ca la unii li s-a vazut pana in coccis profunzimea)....
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)