avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Toata lumea e nemultumita! Chiar si cei care au avut "succesuri" la acest examen, dar daca ne balacarim pe forum nu rezolvam nimic ... parerea mea de om necajit! Offfff, si cati ca mine nu sunt?! Dar nu avem sorti de izbanda daca ne impungem unii pe altii, daca ii criticam pe cei care ne "corecteaza stiinta", daca ne expunem nemultumirile vis-a-vis de modalitatea de examinare, de oameni incompetenti si de alte si alte slute si scarabei! Trebuie sa ne concentram pe ce este de facut de acum inainte, adica, pentru ca deja avem experienta unui examen sau doua, sau noua...ratate, nu e capat de tara, daca, bineinteles astfel de meserie ne dorim! E al naibii de greu, dar a naibii sa fiu daca ma las! Si voi trebuie sa va canalizati toata ura si toata inteligenta pe prezent si pe viitor, nu?!:training:
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
ContSters218700, utilizator
acum normal ca noi toti cei care am picat la mustata suntem f frustrati (si eu am picat la 14 sutimi) - sunt si eu destul de doborat de faptul ca am reusit sa fiu in primii 10% si ca n'am intrat ... nu stiu, poate ar trebui sa mai speram la contestatii ...
Normal ca nu rezolv nimic, dar am simtit nevoia sa vb cu oameni care au aceeasi experienta ca si mine.Sunt frustrata ca nu pot face nimic, ca depind de altii.
Initial cand am vazut nota am ras,probabil de indignare sau pentru ca eram socata, dar acum nu mi se mai pare la fel de haios sa stiu ca am platit 8 milioane ca sa imi corecteze lucratea un orb. Ideea e ca nici nu imi permit sa mai stau un an acasa sa visez iar barou si inm,pt ca am un copil de crescut si mi se pare ca acesti magnifici coretori sau evaluatori se cam joaca cu viitorul meu pe banii mei si pe munca mea :) .Asta mai sper si eu la contestatii, dar eu nu cer mila si nici nu cersec punctele MELE, eu cer doar sa fiu evaluata corect.
gheisha87 a scris:

Normal ca nu rezolv nimic, dar am simtit nevoia sa vb cu oameni care au aceeasi experienta ca si mine.Sunt frustrata ca nu pot face nimic, ca depind de altii.
Initial cand am vazut nota am ras,probabil de indignare sau pentru ca eram socata, dar acum nu mi se mai pare la fel de haios sa stiu ca am platit 8 milioane ca sa imi corecteze lucratea un orb. Ideea e ca nici nu imi permit sa mai stau un an acasa sa visez iar barou si inm,pt ca am un copil de crescut si mi se pare ca acesti magnifici coretori sau evaluatori se cam joaca cu viitorul meu pe banii mei si pe munca mea :) .Asta mai sper si eu la contestatii, dar eu nu cer mila si nici nu cersec punctele MELE, eu cer doar sa fiu evaluata corect.

Bravo! Oricat de banala zici ca ar fi fost grila, desi mie nu mi s-a parut chiar asa, dar e perfect normal ca unii sa fie mai bine pregatiti ca mine, ati luat un punctaj care dovedeste cu prisosinta, nu ca meritati sa intrati, ci ca nu meritati nicicum umilinta de a va afla pe lista celor respinsi, nici macar temporar, asa cum sper sa fie cazul.
Va supun atentiei, voastre si a celorlalti, urmatorul model de rationament, pentr a-mi spune unde gresesc. Si anume: Avem un tabel cu admisi si respinsi. Regasim in acest tabel persoane care au picat, cu medii intre 0,50 si 4.00, desi la grila au facut un punctaj de minim 70%. La fel avem candidati, care iata un luat 92 de puncte, au trecut si prin rigoarea reala a unui examen la inm, pe care l-au luat cu 72 de pct si primesc acum nota 5. La ce concluzie ajung eu, cu mintea mea ingusta si slaba.
1. Acest examen dovedeste ca cele doua forme de evaluare, respectiv teza si grila, nu sunt complementare, ci se exclud reciproc, fireste nu in toate cazurile, dar in prea multe dintre ele.
2. De aici rezulta ca toate examenele, indiferent de natura lor, care folosesc, fie una fie alta dintre formele de evaluare, produc rezultate false, caci cei care promoveaza in baza unei evaluari tip grila, ar putea sti materei in fapt de 5, iar cei care abia iau 7 la o grila medie, i-as zice eu, stiu materie in fapt de peste 9.
3.Putem prin urmare concluziona, ca in principiu, exista doua variante de explicatii: Fie trebuie desfiintate toate examenele tip grila, sau respectiv toate cele tip teza, deoarece rezultatele lor pot fi eronate intr-o proportie dincolo de o marja de toleranta, fie acest tip de evaluare dubla (grila+teza) trebuie corelat la acelasi grad de dificultate, astfel incat sa reprezinte un double check, al candidatului, incat sa se valideze reciproc.
Concluzia mea: Fie cei care au formulat subiectele nu au stiut sa coreleze gradul de dificultate, astfel incat grila si teza sa reprezinta un adevarat 'cross examination', si atunci vorbim despre diletantism, fie gradul de dificultate este asemanator, dar BAREMUL, inventat ulterior, pentru a crea loc de manevre, a condus la astfel de rezultate, si atunci vorbim de frauda.
Mai pun si eu o intrebare, asa ca prostu', din moment ce din examen a facut parte si testul grila, de ce nota obtinuta, 7, 8, 9 cat a fost ea, nu e cuprinsa in calculul mediei. E rezultatul nostru si deci e dreptul nostru ca acest punctaj sa faca parte din calculul mediei. Sau da usor peste capu 'jocul' notei din asa-zisul barem?
Raman la parerea mea: Plangere Penala! Sa ne vedem tezele cu baremul alaturi. Sa intelegem si noi cat de oligofreni suntem cand socotim nota 6.50 si luam 4.
Corect ar fi sa se puncteze si grila, si probabil ar fi normal sa se scoata sinteza,pentru ca refuz sa ma consider un sertar cu pagini,pe care il deschid ei si ma pun sa zic tot ce stiu de la pagina x,pentru ca e normal sa omiti anumite aspecte.
Mai bine intrreaba-ma ceva puctual da-mi o speta ca sa vezi cat de pregatit sunt si nu astepta sa iti bolbrosesc o teorie,asta pt ca nici in instanta cand ma voi duce nu ma voi apuca sa ii zic eu judecatorului teorie de la a la z.
Este o proba inutila care te poate ajuta daca esti tocialr si stii sa reproduci, dar cand te pune cineva sa aplici nu sti cum sa coroborezi informatia.
Uneori ma simta asa ca la o coada comunista cand astept sa imi iau painea pe care o merit,si vine unu si zice ca nu mai e paine azi ca deja au luat 184 de oameni si sa ma intorc maine poate am mai mult NOROC, numai ca in cazul nostru acest maine este peste un an...un an de amaraciune in care astepti sa iti inceapa iar chinul.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)