avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Draga stefania87, este normal sa fi revoltat atunci cand ti s-a facut o nedreptate,macar cu vorbitul sa mai ramanem si noi, ca doar nu planuim o revolutie sau o lovitura de stat. Si referitor la chestia cu " doamne ajuta sa luam examenul'' eu nu sunt printre aceea care au citit biblia inainte de examen sau care a pupat moaste prin biserici. nu am nevoie de ajutorul lui dumnezeu fiindca ma ajut singura invatand, nevoie de ajutor au cei care se duc acolo fara sa stie nimic.
eu nu mai stiu ce sa cred, ce stiu e ca atunci cand am rupt cartea, am picat cu brio, cand am copiat, tot la fel, nici o schimbare... note din burta de fiecare data...chiar ma gandeam ca inppa-ul asta va schimba ceva, examenul nu va mai fii la nivel de barou, unde se stie, guverneaza alte reguli si alte interese, iar la nivel de regiune, nu vor mai fii aceleasi presiuni, nu vor mai fii la fel de exigenti, chiar asa am crezut...cat de mult m-am inselat.ceea ce ma frapeaza este ca, aceasta examen a devenit foarte riguros, foarte greu, in conditiile in care nu-ti ofera siguranta zilei de maine, nu e si cum dupa ce intri,ai avea un venit garantat, nu-ti ofera nimic, din contra tot tu esti cel care plateste.tot ceea ce faci, faci pe pielea ta, daca nu stii sa te invarti, ai toate sansele sa fii avocat doar cu titlul.stagiarii inca mai constituie o sursa de venit pentru maestrii lor, dar noi definitivii chiar nu prezentam nici-un interes, prin simplu fapt ca eludam stagiatura si evitam astfel zeciuiala...ba mai mult definitivii ca sa se inscrie pe tablou avocatilor definitivi, platesc si o taxa speciala de cateva zeci de milioane( anul trecut 4000 era parca), asta asa in conditiile in care promoveaza examenul
Felicitari sincere celor care au invatat si au intrat pe merit. Pentru toti cei care au intrat: sunteti tineri si puteti face lumea asta mai buna. Va rog sa reprezentati cu cinste aceasta profesie frumoasa, sa fiti mereu pusi la punct cu toate legile, jurisprudenta si doctrina, dar, cel mai important: sunteti oameni! Veti avea multe posibilitati fiind avocati, si poate veti avea ca adversari oameni care au dreptate dar nu cunosc legea. Faceti totul in spirit de dreptate si promovati adevarul si cinstea, iar Dumnezeu va va rasplati. Iar daca veti avea clienti cinstiti, si pentru ei va trebui sa luptati cu profesionalism si sa cunoasteti totul pentru a li se face dreptate.
Avocatii pot contribui esential la cresterea respectului fata de lege sau dimpotriva.
Am un mare respect pentru profesionistii din toate domeniile si cred ca un avocat bine pregatit, care stie cum sa lupte pentru adevar cu profesionalism si demnitate, merita toti banii si tot respectul.
Mult succes!
buna seara! probabil ca v-ati mai descarcat putin prin aceste mici conflicte. mi-as dori sa nu ii mai simt ironici, aroganti si rautaciosi pe cei care au luat acest examen. si eu am invatat si mi-am "stricat viata personala" si nu numai. dar am fost nedreptatita! chiar trebuie sa tac si sa spun ca ati fost mai buni, ca voi ati meritat si eu nu? nu pot face asta... va urez felicitari in modul cel mai sincer! le meritati pe deplin. dar asta nu inseamna faptul ca unii dintre cei picati nu au fost atat de bine pregatiti ca si voi. poate desi nu m-am ridicat la nivelul pregatirii dumneavoastra, conform acelui barem tampit ar fi trebuit sa iau note mai mari.si din pacate in aceasta situatie se afla majoritatea.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
corina_parloaga, utilizator

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)