avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
neAvocatul, ieri, stand la penibila aia de coada pentru a depune contestatia, am auzit o discutie referitoare la 30 de candidati care ( atentie !!) au fost admisi la INM. Cica i-au "scormonit" putin si le-au gasit caziere. Iti dai seama pana unde s-a ajuns? Nu ti se pare ca au nevoie de 30 de locuri libere? Chiar crede cineva ca o persoana cu un trecut dubios se incumeta sa dea la magistrati? Ca doar usor nu a fost iar sansele sa fie descoperit mai devreme sau mai tarziu erau mari ( dk se stia cu cazier). Eu cred ca au nevoie de loc.....mult loc....
mikidel: transparenta acopera si asta. La contestatii ar fi trebuit sa justifice raspunsurile.

Ca sa nu fie discutii ar fi trebuit sa arate ceva in genul:

"S-au depus X contestatii la intrebarea 1 cu urmatoarele argumente:
- .....
- ......
Respingem aceste contestatii pentru ca:
- ....
- ..... "

La fel cum normal la o contestatie de lucrare ar fi normal sa imi arate lucrarea si in comparatie cu baremul (ce considera ei ca ar fi trebuit sa scriem) sa imi zica de ce nu mi s-a punctat ce am scris.

Cu data afisarii la fel. Pe motive de transparenta ar fi trebuit anuntata. Dar strategia de a nu avea multe contestatii a fost buna: afisam vineri seara rezultatele fara sa stie nimeni si pentru a depune contestatia trebuie: sa ai net, imprimanta, sa fii la centru intre 10-14 sau sa ai fax. Cate persoane crezi ca nu au avut instrumentele necesare in weekend?
hop_si_eu a scris:

mikidel: transparenta acopera si asta. La contestatii ar fi trebuit sa justifice raspunsurile.

Ca sa nu fie discutii ar fi trebuit sa arate ceva in genul:

"S-au depus X contestatii la intrebarea 1 cu urmatoarele argumente:
- .....
- ......
Respingem aceste contestatii pentru ca:
- ....
- ..... "

La fel cum normal la o contestatie de lucrare ar fi normal sa imi arate lucrarea si in comparatie cu baremul (ce considera ei ca ar fi trebuit sa scriem) sa imi zica de ce nu mi s-a punctat ce am scris.

Cu data afisarii la fel. Pe motive de transparenta ar fi trebuit anuntata. Dar strategia de a nu avea multe contestatii a fost buna: afisam vineri seara rezultatele fara sa stie nimeni si pentru a depune contestatia trebuie: sa ai net, imprimanta, sa fii la centru intre 10-14 sau sa ai fax. Cate persoane crezi ca nu au avut instrumentele necesare in weekend?

asa este. Si ieri a fost la fel. Am ajuns la INPPA la ora 12,00 si la 13,00 nu eram nici la jumatatea randului. Cred, fara sa exagerez, ca eram a 60-a persoana si dupa mine mai erau 30-40 de persoane. Am intrebat la secretariat si mia spus ca la 14,00 inchide usa. Iti dai seama? Am intrebat de ce....pt ca mai sunt o multime afara. Mi-a spus ca astea sunt directivele.Sa inchida usa la 14,00 iar restul ( prostii care stateau de 1-2 h) sa le trimita pe fax. Am citat. Atentie: faxul suna ocupat de azi dimineata. Era o aventura sa prinzi ton. Asta nu e bataie de joc? Cate lume are fax? Nu era mai bine sa se poata trimite on-line? nu erau cozi, nu era stres pt nimeni...
avocatel2011 a scris:

Muccelmic-ma refeream ca e criza anul asta si nu au mai avut bani sa dea spaga si sa intre asa multi ca pana acum..: )
Nu zic ca nu au fost nereguli..au fost crunte, nu m-a schimbat cu nimic faptul ca eu sunt de alta parte a listei, m-am pus in locul vostru si stiu exact ce as fi gandit si eu daca picam..ma gandeam la multe, dar nu sf-uri cum ca eu am facut de 9 si m-au picat ca nu stiu ce plan diabolic e ca sa ia doar 15 oameni, sau 10.
Ce semnalez eu ca probleme sunt felul ambiguu in care au fost formulate unele subiecte si faptul ca baremul a fost prea sintetic, nu te puteai estima corect dupa el, ar trebui publicat si ghidul lor de corectare, ca sa vezi negru pe alb ce trebuia scris exact la fiecare punct.Oricum sinteza e o loterie si o mizerie si ar trebui scoasa si facut ca la INM.Asta e parerea mea, si eu va respect parerea, dar e pacat si fata de cei care au luat sa transformati in cu totul altceva acest examen.

Insist in stupizenia mea. A mai scris aici cineva ca daca s-a modificat nota in urma contestatiei cu 3 pct nu ar fi o problema prea mare. Indraznesc, ce e dtept cu acciditate, sa intreb daca autorul trecand prin varii forme de invatamant, a auzit cumva de o regula, existenta in invatamantul profesionist, real, ca atunci cand intre corectori exista o diferenta de notare mai mare de 0.5o, pusa pe borderourile lor diferite, nu pe teza, aceasta este corectata de un al 3lea corector, a carui nota ramane cea definitva. Daca admitem "explicatia" ca bietul corector platit cu ce a rezultat din 8 mil ori 1500 de candidati cati au fost anul trecut, ramane intrebarea, a fost cineva sanctionat sau merge si-asa?
Cat priveste sf-urile, cauta te rog in acest forum "citatul" din decan Iordachescu, postat cu mult inainte de sustinerea tezelor, citat in care dnul decan declara ca rata promovabilitatii va fi de 10-15%. Daca nu e examen 'aranjat' atunci rezulta ca Bucurestiul are un decan care sigur ar face avere din datul in bobi si si-ar schimba masina intr-una demna de un avocat de succes.
Probleme cu formulara ambigua zici? Dar de absenta bibliografiei de examen ce zici? Ia intra rogu-te pe rezidentiat medicina generala sau medicina dentara si vezi cum arata un examen origanizat de dascali de profesie nu de avocati cu juma de norma la inppa. Bibliografie contine: titlul cartii, autorii, editia, de la pag x la pag y. Se da si simulare. Cum e la inppa?????? Cand se impart grilele nici macar atunci nu se stie daca sunt corecte 1, sau 2 raspunsuri sau toate sau niciunul. Tot din modele de invatamant real, caci profesoratul este si asta o meserie distincta, nu toti care stim implicit putem preda, cei regasi ca subiectele la scris contin si punctajul, nu baremul, cum de altfel s-a si intamplat anul trecut. Adica sub 1 =2p, sub 2=3,5pct s.a.m.a.d.

Nu despre ambiguitate e vorba ci despre neclaritatea necesara fraudarii. Daca nu intelegem nici asa, atunci :Noapte Buna Copii

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
muccelmic, utilizator
mikidel a scris:

asa este. Si ieri a fost la fel. Am ajuns la INPPA la ora 12,00 si la 13,00 nu eram nici la jumatatea randului. Cred, fara sa exagerez, ca eram a 60-a persoana si dupa mine mai erau 30-40 de persoane. Am intrebat la secretariat si mia spus ca la 14,00 inchide usa. Iti dai seama? Am intrebat de ce....pt ca mai sunt o multime afara. Mi-a spus ca astea sunt directivele.Sa inchida usa la 14,00 iar restul ( prostii care stateau de 1-2 h) sa le trimita pe fax. Am citat. Atentie: faxul suna ocupat de azi dimineata. Era o aventura sa prinzi ton. Asta nu e bataie de joc? Cate lume are fax? Nu era mai bine sa se poata trimite on-line? nu erau cozi, nu era stres pt nimeni...

Cunosc situatia, si eu am stat la coada. Parerea mea e ca daca si-au asumat obligatia de a organiza examenul trebuiau inainte sa se gandeasca la toate aceste aspecte, problemele care ar putea sa apara si cum sa fie solutionate. Nu e ca si cum toate problemele ar fi aparut pentru prima data acum, nu e primul examen dat si nici primele discutii pe marginea examenului.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)