avocatel2011 a scris:
Muccelmic-ma refeream ca e criza anul asta si nu au mai avut bani sa dea spaga si sa intre asa multi ca pana acum..: )
Nu zic ca nu au fost nereguli..au fost crunte, nu m-a schimbat cu nimic faptul ca eu sunt de alta parte a listei, m-am pus in locul vostru si stiu exact ce as fi gandit si eu daca picam..ma gandeam la multe, dar nu sf-uri cum ca eu am facut de 9 si m-au picat ca nu stiu ce plan diabolic e ca sa ia doar 15 oameni, sau 10.
Ce semnalez eu ca probleme sunt felul ambiguu in care au fost formulate unele subiecte si faptul ca baremul a fost prea sintetic, nu te puteai estima corect dupa el, ar trebui publicat si ghidul lor de corectare, ca sa vezi negru pe alb ce trebuia scris exact la fiecare punct.Oricum sinteza e o loterie si o mizerie si ar trebui scoasa si facut ca la INM.Asta e parerea mea, si eu va respect parerea, dar e pacat si fata de cei care au luat sa transformati in cu totul altceva acest examen.
Insist in stupizenia mea. A mai scris aici cineva ca daca s-a modificat nota in urma contestatiei cu 3 pct nu ar fi o problema prea mare. Indraznesc, ce e dtept cu acciditate, sa intreb daca autorul trecand prin varii forme de invatamant, a auzit cumva de o regula, existenta in invatamantul profesionist, real, ca atunci cand intre corectori exista o diferenta de notare mai mare de 0.5o, pusa pe borderourile lor diferite, nu pe teza, aceasta este corectata de un al 3lea corector, a carui nota ramane cea definitva. Daca admitem "explicatia" ca bietul corector platit cu ce a rezultat din 8 mil ori 1500 de candidati cati au fost anul trecut, ramane intrebarea, a fost cineva sanctionat sau merge si-asa?
Cat priveste sf-urile, cauta te rog in acest forum "citatul" din decan Iordachescu, postat cu mult inainte de sustinerea tezelor, citat in care dnul decan declara ca rata promovabilitatii va fi de 10-15%. Daca nu e examen 'aranjat' atunci rezulta ca Bucurestiul are un decan care sigur ar face avere din datul in bobi si si-ar schimba masina intr-una demna de un avocat de succes.
Probleme cu formulara ambigua zici? Dar de absenta bibliografiei de examen ce zici? Ia intra rogu-te pe rezidentiat medicina generala sau medicina dentara si vezi cum arata un examen origanizat de dascali de profesie nu de avocati cu juma de norma la inppa. Bibliografie contine: titlul cartii, autorii, editia, de la pag x la pag y. Se da si simulare. Cum e la inppa?????? Cand se impart grilele nici macar atunci nu se stie daca sunt corecte 1, sau 2 raspunsuri sau toate sau niciunul. Tot din modele de invatamant real, caci profesoratul este si asta o meserie distincta, nu toti care stim implicit putem preda, cei regasi ca subiectele la scris contin si punctajul, nu baremul, cum de altfel s-a si intamplat anul trecut. Adica sub 1 =2p, sub 2=3,5pct s.a.m.a.d.
Nu despre ambiguitate e vorba ci despre neclaritatea necesara fraudarii. Daca nu intelegem nici asa, atunci :Noapte Buna Copii