avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot concedia un angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot concedia un angajat?

buna ziua.am un angajat care are ff multe abateri dar pana acum nu i-am atras atentia decat verbal.ultima data insa i-am facut un avertisment scris pe care nu a vrut sa il semneze,am discutat cu seful meu mai departe iar acesta a hotarat concedierea ei.cum ar trebui sa sune formularul de concediere si o pot concedia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 6 Decembrie 2010
1. Hotarare AGA privind desfiintarea postului.
2. Emiterea instiintarii de preaviz.
3. Emiterea deciziei de concediere la terminarea preavizului.
ms:D
freeelis a scris:

1. Hotarare AGA privind desfiintarea postului.
2. Emiterea instiintarii de preaviz.
3. Emiterea deciziei de concediere la terminarea preavizului.

si daca salariatul va cere anularea articolului din decizie in care se va specificadurata preavizului intrucat acesta nu respecta art. 75 din codul muncii solicitand nulitatea absoluta a deciziei de concediere pentru nerespectarea art. 74 alin.(1) lit.b) din codul muncii ce se va intampla?
dar daca angajatul nu vrea sa semneze instiintarea asta inseamna ca nu se aplica preavizul?
n-are importanta.
importanta este comunicarea deciziei de concediere si nu a instiintarii de preaviz!!!

Alte discuții în legătură

Convocare disciplinara nebunika86 nebunika86 buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect: acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca disciplinar gabyteo gabyteo Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)