avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
alexchiciu a scris:
daca gasim coordonator de stagiu dupa data intocmirii tabloului avocatilor pe anul viitor? ce se intampla?

Pana nu ai coordonator nu esti inscris in tabloul avocatilor.

deci il gasim pe dl. coorodnator pe 1 februarie. nu mai putem ajunge un an de zile pe tablou fiindca s-a intocmit deja

Nici pe departe! Tabloul nu se "intocmeste" o singura data pe an, doar se tipareste o data pe an. Uitati-va de curiozitate in tabloul electronic sa vedeti ce date diverse de inscriere au avocatii.

nu ne putem face asigurarea aceea de 3000 de euro (care ar trebui sa coste undeva la 8% din aceasta valoare-daca se aplica regulile de baza) pentru ca trebuia facuta si depusa deja????

Ei, cum nu? Prezentarea asigurarii este diferita de inscrierea in tablou. Poti fi inscris in tablou si fara asigurare, doar ca la o adica poti suporta consecintele (cred ca e abatere dar nu sunt sigura). Cu siguranta cerinta asigurarii in decembrie pentru anul urmator nu se poate aplica acum, deoarece ea are in vedere avocatii, or cei inscrisi la examen nu sunt avocati si prin ipoteza nu se pot asigura in aceasta calitate! Mai mult decat atat, verificati si cu coordonatorii de stagiu, la societatile de avocati se poarta asigurarea comuna, facuta de SCA sub umbrela careia intra toti avocatii si atunci nu mai trebuie sa faceti nimic.
multumesc mult, andreea. asta era de aflat. :)

gata, ne-am lamurit, paranteza se poate inchide si se poate linisti si Adi.
Da, Adi, intr-adevar ai trimis sintezele, insa apoi.... ne-ai facut tampiti. Acum vezi legatura? X-(
Poate ca esti un bun organizator dar "violenta" cu care incerci sa impui anumite idei iti umbreste calitatile. Fiecare are o constiinta si un liber arbitru in baza carora decide pt sine. Politica "pumnului" este pentru cei slabi :hammer:, ceilalti folosesc puterea cuvantului, sau ca sa fiu in ton cu esenta profesiei: arta persuasiunii :magic: Succes mult,fara ranchiuna!!!

Celorlalti colegi va urez un examen fara stres, cu cele mai simple subiecte si sa va aduca Mos Craciun in dar o nota foarte, foarte, foarte buna, sa fiti relaxati si fericiti de sarbatori !!!:thumbup:

INM daca si eu m-as lauda cu "visele", cu lista de "o sa fac", as fi foarte mandra de mine dar "as pluti pe-un nor". Prefer realitatea si ceea ce am deja Succes si tie!!!

Sper sa ne vedem cu totii pe liste, dar pana atunci hai sa ne pregatim cu sarg in scurtul timp care ne-a mai ramas.
Daca puteti si vreti, ne revedem dupa examene ca sa comentam impreuna subiectele si baremul

As dori si eu sintezele tip inm, adresa mea de email este ruxandra.neagoe@yahoo.com
Multumesc!
check mail

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)