avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Va rog sa-mi trimiteti si mie sintezele pentru admitere in avocatura 2008 la adresa mo.elena77@yahoo.com . multumesc .
ca e usor sa intri...e valabil poate pentru bucuresti ca la Brasov, de exemplu, nu e la fel..anul trecut din aproape 100 au intrat vreo 20...
In urma unei discutii si pt ca am ajuns si eu la subiectul cu asigurarea pt raspundere profesionala vin cu cateva completari pt cei care mai au inca indoieli, desi raspunsul Andreei Lisievici a fost cat se poate de clar:

pasul 1 gasirea unui indrumator
pasul 2 incheierea unui contract de colaborare (sau de salarizare in interiorul profesiei)
pasul 3 inscrierea in tabloul avocatilor stagiari (termen 2 ani)
pasul 4 incheierea unei asigurari profesionale pt stagiari de 3000 euro (numai dupa ce sunt indeplinite celelalte conditii)
Deci asigurarea se poate incheia oricand, dupa inscrierea in tablou, termenul limita de INCHEIERE a acesteia fiind 15 dec a anului anterior pt care se incheie si 28 decembrie de depunere a copiei la Barou. Cu alte cuvinte, daca va gasiti coordonator in februarie 2009 puteti incheia asigurarea din martie 2009 pana in martie 2010, insa cel mai tarziu pana la 15 decembrie 2009; asta deoarece pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an se aproba Tabloul avocatilor (art 44 alin (1) Statut) INSA acesta se reactualizeaza LUNAR (art.44 alin(6) Statut)
La modul simplu spus trebuie sa va gasiti coordonator in termen de 2 ani (atat este valabil rezultatul examenului) iar de asigurare nu va faceti griji, deoarece la o asigurare de 3000 euro anuala, incheiata la BCR, aveti de platit astronomica suma de 120.000 lei vechi deci 12 RON ca prima de asigurare lunara.
In ce priveste examenul oral confirm si eu ce a spus catcinemablu: 3 subiecte, cateva min pregatire, apoi sustinerea acestora (anul trecut 5 min,insa nu stiu cat timp vor aloca anul acesta)

Spor si bafta!!!

P.S. Foarte frumos ce spunea profesorul tau Diana... Dumnezeu sa-l odihneasca...
Si inca ceva ...
Pt examenul oral trebuie
-Statutul profesiei de avocat adoptat la 25 septembrie 2004, se gaseste in M.Of. 45 /13 ianuarie 2005, cu ultima modificare Hotararea 10 din 29 iunie 2007
-Legea 51/1995, ultima actualizare Decizia Curtii Constitutionale 513/2006
-Codul deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana din 28 octombrie 1998, actualizat 6 decembrie 2002
Mai trebuie sa cititi Hotararile Congresului avocatilor din iunie 2008, pe care le regasiti pe siteul Baroului Bucuresti, la sectiunea "noutati", mai jos in pagina. Va pun si link-ul [ link extern ]
Mai cu seama Hotararea 6 care modifica Statutul.
si Hotararea 8 care aproba PROPUNEREA de modificare a Legii 51/1995 Vedeti ca unele nu au legatura cu tematica noastra, iar altele sunt propuneri, deci nu e cazul de retinut.
In rest...sper sa va foloseasca!!!
Scuze am uitat sa mentionez Hotararea 14!
Daca cineva constata ceva erori in datele de mai sus, va rog sa-mi semnalati si mie. Chiar as dori, daca au mai cautat si alte persoane prin tematica organizarii profesiei, sa confirme sau infirme ultimele actualizari mentionate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator
danapopa88 a scris:

Am vazut k in 2007 au fost admisi 800 si ceva din 900 si ceva. Deci nu e greu sa intri, ci sa ramai!Pentru k la def e foarte greu, la procedura civila au fost note de la 1....asa k aviz amatorilor!Definitivatul se sustine doar de doua ori, asa k daca nu il luam adio pe veci avocatura!!Deci, se pare k accesul k stagiar este destul de facil, fiind o promovabilitate asa mare.Imi pare rau k nu mai exista pe internet notele de anul trecut... Daca a sustinut cineva anul trecut examenul si citeste, il rugam cu totii sa ne dea si noua amanunte,da?cum au fost subiectele,contestatii,etc....orice e binevenit:)) sa stim si noi ce ne asteapta:)..

De ce ne-ar da amanunte cineva care a sustinut anul trecut, daca oricum emiti tu pareri "avizate"? Ca sa spui ca nu e greu sa intri, era necesar sa fi sustinut DEJA examenul :slap: Da, cum sa-ti dau eu sfaturi daca tu stii "exact" cum e si cu definitivatul:tooth: Ori daca esti vreo "clarvazatoare", spune-ne si noua subiectele, eventual cu tot cu barem si note:rofl: Sau mai bine iti vezi de copii si nu mai dai tu "de bune" informatii de trei lei??? Nu de alta, dar daca tot nu te-ai prins, cam faci reclama negativa si "tocanita" asta ne "frige" pe toti. Referitor la "ce ne asteapta" sa speram ca nu note de 1 :P si nici "adio avocatura":hammer: ca noi nu suntem cool si la examen scriem "k" asa "ca"
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)