avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
si eu zic la fel, stagiul este vechime in profesie.calitatea de avocat definitiv determina alt tip de diferentieri, din alte puncte de vedere! eu asa cred!
are dreptate dana!
scuze!
dana2space a scris:

citeste dom'le cu atentie ca am si ingrosat special "dintre avocatii DEFINITIVI" cu o vechime de 8 ani. Deci, te faci intai definitiv si apoi mai stai 8 ture..:)

Apropo de judecat, ma gandeam ca daca ma fac avocat si am o problema vin mai intai la tine. Daca am trecut testul, nici mama judecatorilor din tara asta nu-mi va sta in cale :D

tu interpretezi ca trebuie sa ai vechime de 8 ani ulterior definitivatului?

eu interpretez ca starea de avocat definitiv trebuie sa o ai la momentul cand te apuca dorul elector, iar vechimea in profesie sa fie de 8 ani...adica tre 2 cond-sa ai calitatea de avocat def si sa ai vechime de 8 ani...
pe de alta parte daca te gandesti logic e posibil sa fi stagiar dupa 8 ani? ca sa fie necesara precizarea calitatii definitive?? habar nu am, aici nu mai pot sa gandesc...cica poti sa dai exam de def de 3 ori...da nu stiu daca consecutiv....si mai e si suspendarea de care nu am tinut cont, intreruperea...dar deja e prea mult....:giggle:
Ma scuzati d-na Decan... eu stiam ceva, da' mai uitasem, ca doar nu eu am invatat azi la organizare... Hotararea 8 modifica art 50 din Lg 51 si zice asa:" Decanul se alege dintre avocatii cu o vechime de minim 12 ani in profesie, in acelasi barou". Ete, acusica vezi de unde mi se zgariase mie 12?

Intrebarea cum poti sa ai 5 ani in Barou si 8 ani vechime fara sa fii definitiv imi venise si mie pe buze:) E din lista cu...margaritare!
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator
Maria, sincer habar n-am daca am dreptate sau nu, dar Cris te ia fff "riguros" si daca nu licitezi la SIGUR esti mancat in fata ei, ca te despoaie ca pe ceapa #-o E asa de serioasa in ce face, ca nu spune nimic fara sa vada si gandeasca de 15 ori inainte.
Sssss, sa nu-i spui...

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)