avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Buna.Te rog mult poti sa imi trimiti si mie sintezele pe adresa aurabiv@yahoo.com?
Multumesc
dana2space a scris:

@DeaC
La procedura nu poci sa-ti raspuns ca is bagata in civil si nu merge creieru-n mai multe sensuri, dar referitor la desfasurarea examenului.... ti se dau ambele lucrari (foi) , dupa care tratezi tu cum vrei si in ce ordine vrei subiectele din ambele materii. Teoretic doar, fiecare materie are alocata o perioada de 2 ore, practic poti tratata si cate un subiect din fiecare, alternativ. Repet, absolut in ordinea pe care o doresti si iti e la indemana... Apropo, uneori, daca e necesar, poti sa lasi spatii intre subiecte pt completari ulterioare... Timpul alocat fiecarui subiect numai TU singur il decizi! Spor!

Multumesc pentru informatii.

Reiau o intrebare adresata tarziu in noapte, poate stie cineva:
La bibliografie la dr. pr.civ sunt indicate citarea si comunicarea actelor de procedura. Intre subiecte eu nu regasesc asa ceva. Voi ce ziceti?
Mi se pare ca la fel a fost si anul trecut. S-a dat nulitatea actelor de procedura cand era indicata doar la bibliografie, nu si la subiecte.

Spor tuturor! Si fruntea sus! Fiti optimisti ca mai avem putin. Este usor de spus, dar mai greu de aplicat in practica. Insa optimismul este singura metoda sa ne pastram mintea lucida. Oricat vreau sa trec acest examen, nu vreau ca dupa asta sa ma internez la nebuni. Sa ma intreb si eu retoric cu privire la pretul halatului si unde e mai ieftin :P
Bafta!

Dea
@no name
Felicitari =D> si eu sunt absolut si intru totul de acord cu ce spui tu. Imi place ca tu insa si exprimi aceste ganduri... Eu aveam o oarece teama sa nu ma taxeze careva ca vin de la cursuri de "dezvoltare personala":) Asa-i ca esti abonat pe "empower", "damaideparte" si toate care tin de acest domeniu? Neaparat, te rog, sa ramai printre noi, cu aceste "energizante" intemeiate si de foarte mare ajutor. Multumim =D>

PROTESTEZ:rtfm:

De ce sa invatam atatea notiuni abstracte, cand avocatul, prin definitie, trebuie sa fie creativ? Nu zic sa n-ai habar, da' nici sa-ti intoxici emisfera stanga, daca tu judeci cu aia dreapta... Majoritatea dintre noi vom cunoaste aceste lucruri, cu adevarat, din PRACTICA. De ce sa ni se ceara inainte cu punct si virgula?
La INM, e alta treaba, judecatorul aplica in majoritatea cazurilor o "schema" care se numeste jurisprudenta. Io cred ca atunci cand delibereaza, de fapt asta cam fac, baga ochiu' pe istoricul de caz, nu? Si apoi, asaaaaa "impartial"B-) se conformeaza tiparului. De aia si exista RIL
Da, cu avocatu-i alta treaba, el trebuie sa fie inventiv, sa caute cele mai "negandite" solutii, sa fie bun psiholog ca sa bage virusul indoielii in mintea judecatorului (cum zicea un bun prieten!). Pe el nu trebuie sa-l bagi in FORME, aliniate si tipare. Daca-i inchistat poate ii iese doar ceva divorturi, ca-n rest...:">

@INM
datorez ceva scuze ca acum cateva zile am fost cam nesarata... Dar, nu mi-ati raspuns si asta a "usturat" mai tare:training:
dana2space a scris:

PROTESTEZ:rtfm:

De ce sa invatam atatea notiuni abstracte, cand avocatul, prin definitie, trebuie sa fie creativ? Nu zic sa n-ai habar, da' nici sa-ti intoxici emisfera stanga, daca tu judeci cu aia dreapta... Majoritatea dintre noi vom cunoaste aceste lucruri, cu adevarat, din PRACTICA. De ce sa ni se ceara inainte cu punct si virgula?
La INM, e alta treaba, judecatorul aplica in majoritatea cazurilor o "schema" care se numeste jurisprudenta. Io cred ca atunci cand delibereaza, de fapt asta cam fac, baga ochiu' pe istoricul de caz, nu? Si apoi, asaaaaa "impartial"B-) se conformeaza tiparului. De aia si exista RIL
Da, cu avocatu-i alta treaba, el trebuie sa fie inventiv, sa caute cele mai "negandite" solutii, sa fie bun psiholog ca sa bage virusul indoielii in mintea judecatorului (cum zicea un bun prieten!). Pe el nu trebuie sa-l bagi in FORME, aliniate si tipare. Daca-i inchistat poate ii iese doar ceva divorturi, ca-n rest...:">

bravo dana...subscriu si protestez alaturi de tine...:training:
Bun, deci incepem "lista lui Schindler":O sau "a proscrisilor"...:closedtopic:

@Maria
Eu cand visez ca pic, e taman invers si chiar iau (100% din cazuri)
Insa acus' eu n-am visat nimic. Ce-o vrea sa insemne? M-oi razgandi? Poate dau la ... grefieri cacam(:))) de atata stiu...
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
dana2space, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)