Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
La Bucuresti a fost incalcat si regulamentul de alegere a decanului si cu toate astea nu s-a intamplat nimic (vezi DECIZIA CONS UNBR NR. 427 29 noiembrie 2008 si DECIZIA CONS UNBR NR. 428 29 noiembrie 2008 ).
Cat tupeu pe Dna. Stupariu de la Iasi: ”Să vină cineva să spună că a dat bani!”, ........Este clar ca se fac si aranjamente ! poate nu in toate barourile din tara, dar in unele sigur.....este doar o parere personala, o presupunere, dar declaratia doamnei de la Iasi vine sa sustina vonistica. Pai cine sa vina, cel care a dat si a luat ex.??! asta este sinucidere curata, din punct de vedere profesional si poate si pe alte planuri, pt ca este clar, acolo unde functioneaza o "caracatita" implicatiile sunt pana sus, iar daca tai un brat, vei fi terminat, te vor vana toata viata astfel sa se asigure ca nu vei mai realiza nimic, indiferent ce vei vrea sa faci. Explicatii sunt, supozitii pot fi facute.......dece toate odraslele de judecatori, procurori, avocati, notari, etc (no offence)....care sustin acest ex, promoveaza in proportie de 99%...oare toti sunt mai destepti decat ceilalti???? greu de crezut.....dar asta este realitatea. Acum am convingerea ca Iasul a fost manjit.........cum la prima corectare intra 20 si la contestatii intra 21 ????? Ori am eu o gena conspirativa ori simti-ti si voi mirosul de la Iasi....
Precizez ca eu nu sunt nici admis nici respins.....inca astept primul rezultat......Luni, se va afisa. Am facut toate subiectele la toate examenele, m-am verificat si mizam pe un procent de 90% ca iau acest ex, dar dupa ultimile 2 saptamani nu mai poti fi sigur de nimic......in Romania ti se poate intampla sa meriti din plin si totusi sa nu primesti nimic.:(
Mie mi-a placut foarte mult reactia Decanului Facultatii de Drept Iasi. NU stiu cati dintre voi il cunosc, dar este un om extraordinar ( Judecator la Curtea Constitutionala ). Cunoscand foarte bine care este algoritmul de calculare a procentului de promovabilitate inca de dinainte de a se sustine examenul, cat si bataia de joc existenta in Iasi, el s-a rezumat la a spune ca nu stie exact cum s-a organizat examenul anul acesta ( ceva de genul : stiu ca se fac marlanii in fiecare an, dar nu stiu sigur ce si cum e anul asta)...That is more than enough as an official statement...
ai perfecta dreptate, serbyo!
se mizeaza pa tacerea noastra, pe "plecarea capului", pe renuntarea la drepturile noastre! nu neg ca suint si oameni care au invatat si care au intrat, dar a fost o chestiune de pur noroc! cunosc atat de multi oameni care au copiat, care au facut lucrari execrabile, ca nu au nici cele mai elementare cunostinte de drept dar care au fost declarati admisi incat mi se face sila si scarba de acest examen!
vei vedea ca toti cei care cer reexaminarea lucrarilor sunt in stare sa sustina chiar si examenul oral pentru a-si dovedi cunostintele! spre deosebire de foarte multi dintre cei intrati carora le tremura " pantalonii" la gandul ca se vor recorecta lucrarile!
Acolo se va ajunge, s-a creat deja un nucleu dispus sa rastoarne lucrurile ! Sa nu-si permita nimeni luxul de a ne subaprecia si de a-si bate joc de noi!
COMENENTARII ATASATE SITE-ULUI ZIARULUI ZIUA DE IASI DIN 13 DECEMBRIE 2008
1.De ce "sariti" repede ca studentii nu au fost pregatiti, sau ca s-au luat note mici. In primul rand au fost cateva cazuri izolate in ceea ce privesc notele scazute. De ce nu observa nimeni prezenta redusa la examen, pt. ca oamenii s-au saturat de lucrurile mizere, s-au scarbit de modul de corectura si de admitere la Barou.
Nu s-a observat, in schimb, ca persoane cu 10 pe linie au luat note neasteptate la Drept Penal,parca facut intentionat de comisie, care au facut sa nu intre decat persoanele "privilegiate"...financiar, sau in functie de gradul de rudenie.
Hai sa fim seriosi... se face inca scoala, oamenii inca invata bine la Facultatea de Drept, insa s-au saturat de maniera oribila in care se desfasoara examenele... numai pe nepotisme si pe putere finanaciara.... mai putin pe cunostinte intelectuale.
Cu felul lor de a trata lucrurile o sa ramana fara niciun candidat la Barou. Ce bine ar fi, sa se duca totul de rapa, ei cu neamurile si cu pilele lor.
Si mai informati-va si voi, nu mai scrieti articole doar sa pareti interesanti, ca schimbati opinia publica degeaba
2. USER - ETICHETAT RESPINS . am picat si probabil ca ceilalti care am luat note de trecere la celelalte probe...nu am considerat ca mai este necesar sa invatam si la penal...
Cartile erau de fapt de bucate..
Codurile erau probabil ale bunelor maniere...dar o sa-mi pun mare un banner pe care sa scrie RESPINS...
A fost un examen care si-a picat candidatii nu unul care a fost picat de catre candidati...sper sa stie cine a vrut sa "protejeze" casta ca multi dintre candidati nu au dormit noptile din timpul examenului, nu pentru ca in facultate au frecat menta incercand sa supravietuiasca examenelor ci pentru ca intr-adevar au dorit sa piarda 4 anu doar pentru a absolvi Dreptul.Cine nu stie sa trateze o infractiune...pardon ma scuzati...oare domniile voastre ar accepta provocarea de a sustine acest examen?
Va doresc multa bafta domnilor avocati si mult succes domnilor RESPINSI
3. USER - ETICHETAT RESPINS 2. Cum o fi sa fii un incapabil care a luat note peste 8 la celelate materii?..INCAPABIL de necontestat, fara nicio indoiala!...Studentii nu mai invata, e clar, ca doar la celelalte materii la care se pare ca nu au picat, le-a dat cineva note cu de-a mila, pe sistemul"Bogdaproste, sa fie primit!"
Acum intrebarea urmatoare ar fi: Cum o fi sa fii un CAPABIL care a luat examenul, cu note putin peste 7?Comparativ cu toti ceilalti care pica avand medii mult, mult mai mari decat el?
Nu mai judecati fara sa fi trecut printr-un examen de genul acestuia, fara sa fi vazut pe propria piele ca nu conteaza, chiar nu conteaza , si nu intereseaza pe nimneni ce scrii si ce stii...Esti respins, deci esti incapabil...Yeh, right...
4.USER - XULESCU - Ar mai fi de adaugat ca modalitatea de sustinere a examenului a fost extrem de obositoare pentru candidati, adica nici o zi de pauza intre probe, ritm infernal, dar multi dintre noi s-au descurcat si asa, in fond, asta este, trebuie sa faci fata.Dar pe langa asta, cei care se grabesc sa judece si sa critice candidatii, ar mai fi de adaugat ca a fost enorm de invatat, cam 5000 de pagini.Iar vin si spun, asta este, e examen.Ideea ar fi ca nu e un examen usor deloc, e un test de maturitate, de rezistenta fizica si psihica.Asa ca domnnii de la ziar sa se informeze mai in detaliu inainte de a face afirmatii hazardate.
Ar mai fi problema cu proba de drept penal, care a fost picata de persoane ce luasera la celelalte probe numai note de peste 9...poate ca felul in care s-a corectat la penal lasa de dorit si sper ca in acest caz contestatiile vor face lumina.Este ciudat sa fii picat, cand ai media generala de peste 7, note de peste 9, iar colegii cu 7 pe linie sa fie trecuti.Prin deductie logica, persoana care a reusit sa obtina asemenea rezultate bune nu s-ar impedica de penal.Si mai este un aspect : ca sa scrii de mai putin de 6, trebuie sa nu stii nimic !Daca ai trecut prin facultate si ai dat si licenta, sigur ti-a ramas ceva in cap si vei sti sa scrii, mai cu seama ca proba de penal nu a fost cea mai grea.Mai informativa, mai cautati surse, si nu mai faceti presupuneri jugnitoare.
Succes!
5. USER- OMUL FARA BANI SI PILE - Vlad Mardare, te sfatuiesc sa dai si tu examenul asta...fireste dupa ce esti licentiat al unei facultati de Drept....ca sa te acomodezi cu pilele si plicurile....imi place abordarea ta. de-a dreptul jurnalistica...parerea unei singure parti. deontologia ta ce zice?nimic, ca nu mai exista. De fapt, examenul asta are o reputatie nestirbita. Totala lumea stie ca examenul se ia "pe drept" nu pe nepotisme sau bani. E si firesc sa nu te mai intrebi daca cei inscrisi au mai invatat ceva. Este deja firesc sa presupui public ca oamenii nu au invatat nimic. Cine nu a trecut printr-un astfel de examen nu are DREPTUL sa isi dea cu parerea. Nu ii condamn cu nimic pe cei care pleaca din tara si nu se mai intorc. Aici oamenii care invata si muncesc nu au decat de suferit....
6. USER - ETICHETAT RESPINS 3 - Am solicitat Baroului Iasi sa faca public un barem detaliat pentru fiecare proba de concurs, ca sa putem sti, cei respinsi [mai ales la drept penal], ce s-a punctat exact. Banuiesc ca cererea mea va ramane doar o fraza pe o bucata de hartie... Desi am media generala 8.12, alti candidati cu putin peste 7 sunt considerati la ora asta mai vaolorsi decat mine.
Articolul e defectuos pentru ca nu prezinta deloc perspectiva candidatilor, ci doar a organizatorilor.
7.USER - IONEL - Ideea e ca voi cei din presa nu stiti nimica despre realitatea de la examene. Sunt si eu candidat. Am scris destul de mult la fiecare proba. Peste 12 pagini la fiecare subiect si cu toate astea am fost picat. Am luat note mai mari decat cele mentionate in ziar insa nu vreau sa fac contestatie pentru ca nu am pile.
Iar cei care au pile au intrat, cei care nu ...nu. Tot dupa contestatii vor intra si cei care mai pot face rost de o relatie doua intre timp si sa ajunga la cine trebuie.
Daca tot sunteti ziar de scandal infiltrati un om la astfel de examen, incercati sa aflati cine ia mita si cine nu si de abia atunci o sa aveti respectul meu. Pana atunci voi de la Ziua nu valorati doi lei in ochii mei si o sa fiti degetul mic de la piciorul Cancanului.
8. USER - XULESCU- am vazut ca cineva doreste demascarea adevaratilor vinovati, aici nu e vb de vinovati, e vorba de cat de mult au decazut institutiile tarisoarei noastre pentru ca asemenea lucruri nu se intampla numai la barou ci in general si in alte domenii, e pacat ca suntem pusi in situatii de acest gen
9. USER - LIBER CUGETATORUL - Am sustinut si eu examenul anul acesta. A fost infernal sa inveti mii bune de pagini si sa dai timp de 5 zile probe, zi dupa zi, de examinare la materii diferite. Este un fel de loterie. Poate ai noroc sa pici si pe subiecte ce le stapanesti mai bine. Din pacate, la drept penal, la numarul doi, a fost devastator pentru mai multa lume. In plus, conteaza si faptul ca exista evaluatori care pot fi foarte rigizi. As putea spune ca exigenta a fost exagerata la dreptul penal si la dreptul procesual penal. Cred ca multi dintre noi ne asteptam la note mult mai mari. La procedura penala a fost o adevarata abrambureala. Au fost subiecte retrase de comisia de examinare care le-a strecurat din afara materiei de examinare supuse de UNBR si chiar a lasat un subiect cu continut mai complex decat cel al UNBR-ului. Corectura este una plina de subiectivism. La niciuna din probe nu s-a prezentat, asa cum ar fi normal, un barem de evaluare pentru fiecare punct atins la nivelul fiecaruia dintre subiectele abordate. Pe cale de consecinta, nimeni nu poate sa inteleaga care a fost reflectarea in rezultatul evaluarii a celor scrise de acesta.
10. USER - ETICHETAT RESPINS 2 - Apropos de numarul 2,materia drept penal...Si de faptul ca absolventii de drept nu s-au pregatit pentru examenul de admitere in barou..
Daca imi poate arata cineva cum demonstrezi ca stii institutii de drept penal prin reproducerea papagaliceasca a unor articole de lege, subiect cotat cu 4 puncte din 10, eu promit sa mananc foaia cu subiecte!
Si mai ales daca imi arata distinsii corectori din comisie ca sunt cunoscatori ai respectivelor articole de lege,mot-a mot, eu mai manac o data foaia!...(promit sa o multiplic inainte!)
11. USER - CANDIDAT RESPINS - o mare bataie de joc....bineinteles ca am picat la penal...am fost la nr. 2...cu acea minunata lege, ale carei idei esentiale le-am reprodus...si cu o schema pt infractiuni...nu inteleg de ce am picat...
cand a fost intrebata o persoana cu referire la ce ar trebui sa scriem la acel subiect...raspunsul a fost "ce vreti"...
credeti-ma...e un concurs de pile, nu de cunostinte teoretice legate de drept...
sunt magarii pe care toata lumea le cunoaste, nu sunt doar zvonuri sau barfe...e realitatea
12. USER -RESPINS 2 - Cine a vazut macar odata in viata lui materii de drept( si se pare ca nu e valabil si pentru domnul jurnalist, no ofense!), stie ca tre sa fii cel putin idiot ca la drept penal sa nu faci nimic, sa nu iei nota de trecere.Asta pentru ca, domnule jurnalist,cu tot respectul cuvenit, dreptul penal nu se toceste, se deduce!Nu trebuie sa fi invatat pe derost 10 carti inaintea examenului de drept penal, ca sa stii sa scrii ceva, trebuie a fi citit macar odata!
Daca printr-o conexiune simpla, ne gandim ca oamenii care s-au inscris la concurs, au absolvit mai intai o facultate de drept, si odata cu ea, 4 examene de drept penal, atunci nici macar nu ne putem pune intrebarea daca absolventii au fost pregatiti sau nu...Rezulta ca oamenii au citit de cel putin 2 ori cartile de drept penal,intrucat au mai trecut si, absolut uimitor, se pare, pentru unii dintre noi care ne punem astfel de probleme, printr-un examen de licenta...
13. USER - GINA - .....toate comentariile, pe care le-am citi mi se par foarte "dragute", pentru ca bataie de joc, e putin spus. Nu inteleg cum o persaona atat de vinovata, de aceaste rezultate, poate sa afirme asa ceva... E o mare rusine, iar cei care au reusit, nu generalizez, dar sunt persoane cu pile. Cum va explicati ca o persoana care a terminat facultatea aproape cu zece, a fost respinsa. rusine, rusine sa va fie!
Nu va ganditi, ca distrugeti, 4 ani de munca continua????
14. USER - CANDIDAT PICAT DOAR LA PENAL - .....sunt unul dintre candidatii care s.a inscris la acest conscurs pentru a.l lua, nu doar pentru a.si incerca norocul - m.am pregatiti 3 luni de zile intens (pe langa cei 4 ani de facultate). cele 5 zile de examen au fost de coshmar pt mine ca si pentru majoritatea candidatilor. un stres infernal!!
am luat o nota incredibil de mica la drept penal avand in vedere ca am tratat toate cele 3 subiecte dupa schema bine stiuta de orice student de la drept. numeritam 9 sau 10 dar stiu ca meritam nota de trecere! s.a comis o mare nedreptate pt foarte multi candidati in ceea ce priveste aceasta materie! mi.e mila de cei ce vor trece prin acest coshmar si anul viitor cand sunt convinsa ca lucrurile vor ramane total neschimbate!
mult succes in contestatii victimelor celor ce au corectat lucrarile de drept penal!
15. USER - X- e normal ca examenul la barou sa devina la fel de greu ca si inmul. k sa nu mai fim bataia de joc a magistratilor care se mandresc ca au facut inm, adica un an practica, in timp ce avocatii cu stagiu complet fac doi ani de practica. dincolo de asta, as vrea sa vad si eu lista completa a participantilor si notele lor. daca exista un site al baroului iasi, de ce nu se gasesc rezultatele pe acest site?
16. USER - JUSTITIA - MESAJ CANDIDATILOR RESPINSI SI IN URMA CONTESTATIILOR : HAIDETI SA STRANGEM RANDURILE SI SA NU NE LASAM UMILITI DE ACEASTA CASTA CARE .....
CANDIDAND LA ACEST EXAMEN NE-AM CASTIGAT SI DREPTUL DE A LE CERE SOCOTEALA SI NU NUMAI...
DOAR UNITI AM AVEA O SANSA DE A CLATINA ACEST SISTEM....DEVENIT UN MONSTRU CARE SI-A STERS PICIOARELE DE TOTI ANII NOSTRI DE FACULTATE,DE TOATE EFORTURILE NOASTRE PE CARE FIECARE LE-A DEPUS PENTRU A SUSTINE ACEST EXAMEN.
CURAJ...ORICUM NU MAI AVEM NIMIC DE PIERDUT...
JUSTITIE...ATAT AVEM NEVOIE...DACA NU SUNTEM IN STARE SA NE FACEM NOUA DREPTATE,CUM AM PUTEA FI AVOCATI CAPABILI SA APARAM INTERESELE CLIENTILOR NOSTRI?....CUM AM PUTEA CERE JUSTITIE PENTRU EI, CAND NU NE PUTEM GASI JUSTITIA PENTRU NOI....
CE NI S-A INTAMPLAT NU ESTE DECAT O PROBA DE EXAMEN IN PLUS PENTRU NOI...
O TRECEM?