avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
USER BIA - Daca citesti bine articolul vei vedea ca persoanele care au dat declaratii sunt autorizate in domeniu. Nu jurnalistul i-a facut prosti pe candidati, ci persoanele din breasla celor care studiaza dreptul.Si de unde stii tu ca nu am avut pe programa de la facultate si cursuri de drept ? In plus, chiar am participat la cursuri si seminarii.Chiar am luat si note onorabile.
USER XYZ- Draga Bia,
Daca avea studii cat de cat in drept stia despre ce e vorba, si nu folosea cuvintele de mai sus. Sau poate e doar un articol platit ca multe altele din presa....
USER - ...De ce nu are nimeni tupeul sa spuna cine sunt adevaratii vinovati?

COMENTARII USERI ZIARUL ZIUA DE IASI 18 DEC 2008
ALT USER - Cata ipocrizie la Mogos!!! Situatia cu fiica-sa oare a fost una corecta?! Constat ca avocatii in Romania se trag toti neam de neam de alti avocati, notari, procurori, judecatori... Numai in familiile lor se studiaza bine dreptul. Restul, chiar daca au fost bursieri ai statului roman, sunt la examene niste "mediocri" cu medii usor sub 6 sau usor peste 6, dar nu de 7. E penibil pentru el sa mai apara. Credeam ca la Baroul Iasi e un alt decan, dar m-am inselat. Nu pot intelege sistemul de notare si nici cel de reevaluare. Care este baremul pentru fiecare din cele 3 subiecte ale fiecarei probe? Nu se face public si, deci, nu se stie! De ce oare!?! Cu siguranta pentru a se putea face misculatiile. Imi este scarba de asa oameni ce dau pe afara de integritate. In plus la procedura penala, unul din subiecte a fost suplimentat cu alte cerinte fata de ceea ce se daduse in tematica cu subiecte de catre Uniunea Nationala a Barourilpor din Romania. Acolo a mai fost cu ceva cantec in timpul probei si curios ca la momentul contestarii unui subiect ce nu a facut parte din tematica de studiu, multi se rugau sa il sustina de parca l-ar fi invatat voluntar inafara celor 108 subiecte posibile date de UNBR pentru aceasta proba. A fost ciudat ca la toate probele au existat doar 5 plicuri din care au fost extrase 2, cate unul pentru fiecare numar, ce contineau cate 3 subiecte. Candidatii au avut per total de sustinut 12 subiecte dintr-un total de mai bine de 400 de variante. Unele din subiecte au avut o intindere ce depasea 10 pagini de carte iar altele erau scurte dar marcate cu o abundenta de detalii tehnice. Este colosal sa poti reda ad literam tot materialul. Trebuie sa atingi intreg subiectul si sa dezvolti cat mai mult elementele importante. Si ajungem din nou la importanta existentei unui barem de notare pentru fiecare din cele 3 subiecte ale fiecarei probe scrise. Ar fi multe de spus dar cu siguranta e de prisos..... "Cainii latra, caravana trece" si odata cu ea trec si mor sperantele si visurile noastre, ale celor care am rupt cartile si am mancat drept penal, drept procesual penal sau drept civil ori drept procesual civil pe paine luni de-a randul. In plus, pentru un asemenea examen se mai percep si taxe colosale. Plateai un semestru de facultate cu banii aia. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!! Prin aceste manifestari se discrediteaza si profesiile juridice in general.
USER - Sunt foarte multe de spus! Subiectivism la corectare, lipsa barem, lipsa transparenta, brambureala la subiecte............ Regret sa constat ca lumea e murdara chiar acolo unde te astepti mai putin. DEZAMAGIRE!!!!
USER - Sa vina cineva sa spuna ca a LUAT banii=))=))=))
Pe sistemul, "Tradare, dar sa o stim si noi"=)))
USER - ........................

Art. 1 din Regulamentul cadru prevede in al. 2 :’’ Primirea în profesia de avocat se obţine pe baza unui examen organizat de Barou în temeiul art.16 alin.(1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat (în continuare Lege) cu respectarea hotărârilor Consiliului UNBR adoptate conform art. 63 lit. h) din Lege, a principiilor transparenţei şi egalităţii”.

Daca veti solicita sa vi se arate lucrarile voastre precum si alte lucrari, alese la intamplare , notate cu note de trecere, va veti lovi de un zid si de obstructionarea si intimidarea voastra!
Oricum de acum, nu se mai poate pune problema asa, deoarece lucrarile proaste pot fi refacute si inlocuite cu unele corespunzatoare.
Baroul Bucuresti intra in vacanta 2 saptamani si mai bine, iar dupa contestatii cu cine va mai luptati?
Mergeti mai departe, UNBR, presa, televiziune, justitie.

MonicaE, de unde stii lucrurile astea despre contestatii?
Monica- Maria

Stiu toatelucrurile acestea de la un prieten de-al familiei mele, un avocat mai in varsta, cu foarte multa experienta profesionala si deci de viata! Este un om care si-a pastrat verticalitatea si obiectivitatea, care a vazut si a trait lucrurile astea, din interior, si care este profund dezgustat de lucrurile care s-au intamplat in acest examen!
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator
#-o#-o#-o#-o EXCEPTIONAL !!!.................nu am cuvinte pt a comenta asa ceva.....Fratilor, repede la aeroport si suiti-va in primul avion, nu conteaza destinatia....
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)