avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
JURNALUL DE BOTOSANI vineri 19 dec 2008 Culisele scandalului din ringul avocatilor
......Baleiaj intre spiritul si litera legii
Ultimul examen de admitere in avocatura sustinut la Botosani a fost la inceputul acestei luni. Au fost 29 de candidati, dintre care au trecut probele si au devenit avocati doar zece candidati. Si asta, dupa ce au fost formulate si 16 contestatii. „Nu exista nunta fara bataie si scandal. Altfel nu-i nunta”, a explicat intr-un stil aparte avocatul Anitei. In concurs au existat si doua probe eliminatorii. Interesant ca au existat contestatii la probele eliminatorii care au fost orale. Anumite persoane din sfera justitiei botosanene isi puneau intrebarea cum se poate solutiona o contestatie la o proba orala. Explicatia a venit tot de la avocatul Anitei, care de altfel a facut parte din comisia de examinare de la ultimul examen sustinut la Botosani. „Simplu, mai trage un bilet. Asa se solutioneaza contestatia. Toata lumea poate sa spuna ca stie la oral. Problema este ca 90% din candidati sunt absolut fara nicio sansa. Vin la examenul de admitere in avocatura din diverse considerente. Ii imping nevestele de la spate, barbatii, neamurile. Ei cred ca a fi avocat este suficient sa te numesti avocat si banii curg garla peste ei. Sau cine stie, omul are fel de fel de ratiuni pentru care incearca sa devina avocat. Noi, la examinare, nu urmarim numai cunostintele acumulate in patru, cinci ani de studiu. Suntem atenti si la prezentare, cum stiu sa lege doua vorbe, daca stiu sa transmita, cum sunt imbracati. Ma refer la probele astea orale. Chiar daca vine unul si turuie subiectul la perfectie, dar daca ii pui o intrebare si sta ca vitelul la poarta noua, ce poti sa-i faci? Ala nu e bun de avocat, e clar. Ei au numai impresia ca, la un examen oral, eliminatoriu, comisia urmareste numai cunostintele teoretice. Pentru ca altfel ajung avocati, nu stiu sa pledeze in instanta, sau, si mai rau, fac fel si fel de prostii, punand in pericol prestigiul breslei”, a pledat avocatul Mihai Anitei.
..........SF cu cipuri la examenul de avocati
Despre candidatul care a primit nota unu, iar dupa contestatie a primit nota de trecere, l-am rugat pe avocatul Anitei sa fie vocea adevarului. „Da, va spun eu ce si cum este cu contestatia. Candidata care a luat nota unu pe linie face parte dintre cele trei persoane care au luat notele cele mai mari anul acesta. Intre ele si restul candidatilor, la notare, este o distanta enorma. Vreo doi ani, aceasta candidata a participat la concursurile Institutului National al Magistraturii. Dupa ce s-au tinut toate probele, la ultima proba, la procedura penala, comisia care a fost la aceasta proba a venit val vartej. Comisia era formata din doamna avocata Carmina Niculaita si avocatul Ioanovici. Ei au spus ca au banuieli foarte puternice ca persoana respectiva ar fi copiat. Era tot noaptea. Toate lucrurile rele se fac noaptea, bag de seama. Fiind o ora destul de inaintata si chestia asta presupunea o analiza comparativa, ceilalti membri ai comisiei au gasit urmatoarea solutie, negociata. Dar spuneau niste absurditati, ca ar fi avut fata aia implantat un cip in ureche, ca ii transmitea nu stiu cine, science fiction, ce sa mai spun. S-a acceptat punctul lor de vedere, s-a stabilit sa i se dea candidatei nota unu la toate lucrarile, pe raspunderea membrilor comisiei. Conditia a fost ca a doua zi, cand toata lumea face contestatii, sa o chemam pe persoana respectiva si cei care au avut suspiciuni sa aleaga din cele 12 subiecte de la toate probele. S-a stabilit sa o controleze, sa nu aiba nimic asupra ei, sa o inchida in camera fara telefon mobil, fara ceas, fara nimic. Fata nu ar fi trebuit sa accepte. Dar a venit frumos, cu un zambet triumfator, o distra ceea ce se intampla, ma rog. Si s-a facut asta in pofida tuturor avertismentelor ca asa ceva este o incalcare a legislatiei. Ne aruncam cu acuze impotriva candidatei? Avem probe? Banuiala unui avocat nu poate fi proba in fata judecatorului. Si va spun ca a trecut cu brio. Nu a luat maxim, dar a avut nota foarte mare. Nu exista student de nota zece. Eu, daca o voi intalni pe aceasta fata prin instante, sau cand va depune juramantul, prima data vreau sa-i cer scuze”, a povestit avocatul Mihai Anitei. Care este numele complet al candidatei respective nu ni s-a putut spune. Se stie doar ca se numeste Lupascu.

Teoretic rezultatele se afiseaza simultan la sediul baroului si pe site. Cat mai dureaza pana apar si pe net nu am idee. Ca sa nu va omoare asteptarea mai bine treceti pe la barou.
S-au afisat rezultatele la contestatii. S-au dat multe puncte in plus. Si stiu ca unele nu au fost deloc meritate. Dar asta e examenul. A fost un examen deloc riguros si ale carui rezultate nu reflecta deloc realitatea. Dar chiar deloc....
mda, am media 6,9375. pentru 0,0625 nu merit sa fiu avocat. am pus o virgula in minus in lucrare probabil. altfel....cum se poate cuantifica 0,0625??????????????
AM LUAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)