Pentru concedierea unui salariat confarm art. 65 alin 1 - Codul muncii am redactat o comunicare , pe care , bineinteles o voi trimite prin posta cu AR salariatului concediat ,in care i se aduce la cunostinta faptul ca urmeaza a i se desfinta postul ocupat in urma hotararii CA si ca are dreptul la preaviaz 20 de zile lucratoare.
Cind urmeaza a i se inregistra decizia de concediere.Dupa expirarea preavizului sau in intervalui celor 20 de zile de preaviz.
Bineinteles ca refuza sa primeasca aceasta comunicare personal , iar la ITM au spus ca trebuie in prealabil facuta aceasta comunicare catre salariat , iar dupa ce am dovada confirmarii primirii ei voi putea inregistra decizia de concediere, preavizul curgand de la data luarii la cunostinta, asta in situatia in care nu isi baga un concediu medical,apoi adersa catre AJOFM prin care se face cunoscut faptul ca se desfinteza un post.
Nu am inteles prea bine intrebarea, insa incerc sa va raspund: contractul inceteaza incepand cu data de 11.05. Daca va gasiti un loc de munca, va puteti angaja si sa dati o declaratie ca formularul - carnet de munca se afla la angajatorul XX si il veti prezenta dupa ce il veti ridica de la angajator.
Succes si nu disperati. E doar un fost loc de munca. Pe viitor veti fi mai prevazator si nu va veti mai pierde cu firea sa scrieti tot felul de prostii, nu? ;)
Pai nu e demisie ca sa mergeti 15 zile in preaviz. Daca ati facut cerere sa inceteze contractul cu 11.05, atunci contractul va inceta cu aceasta data. Probabil au vrut sa scape si repede de dvs...
acesta a fost si primul loc de munca ... ati putea sa imi spuneti si care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac pentru a-mi incheia situatia cu fostul angajator ? ... plus : daca sunt lucruri pe care ar trebui sa le fac pe la primarie ... taxe , impozite si alte chestii de genu '
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.