Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit
In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?
Am inteles
As fi vrut sa inteleg doar ce inseamna :" În situatia persoanelor îndreptatite care realizeaza venituri profesionale din activitati independente sau agricole care nu lucreaza în baza unui contract de munca,concediul reprezinta întreruperea activitatii pe perioada pâna la împlinirea de catre copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.", in conditiile in care eu nu realizez venituri
1. Persoane indreptatite = cele care indeplinesc conditiile de a primi indemnizatia pentru CCC.
2. Aceste persoane trebuie sa-si suspende CIM sau sa-si intrerupa activitatea din care obtin venituri, pana ce copilul implineste 2 (3) ani.
3. Dvs. nu obtineti acum venituri din activitatea de asociat dar aceasta activitate este aducatoare de venituri pe care le puteti obtine (sau nu) in perioada de CCC.
4. De aceea v-am recomandat sa mergeti la APS. Raspunsul nostru, chiar daca v-ar da dreptate, nu este litera de lege pentru APS.O sa vi se explice si acolo despre ce este vorba.
Am hotarat impreuna cu asociatul meu sa ii cedez si partile mele sociale, deci sa renunt de tot la firma ca sa nu am surprize
In acest caz, spuneti-mi va rog ce documente sunt necesare pentru depunerea la ORC