Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit
In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?
Legat de acelasi subiect de care am discutat in urma cu cateva zile, as vrea sa ma lamuriti intr-o privinta.
Eu nu am realizat niciodata nici un venit si nici nu voi realiza de pe urma faptului ca sunt asociat (nu unic) si administrator intr-un SRL. Sunt salariat la o alta firma, acolo am cotizat , acolo am cartea de munca.
Voi renunta la functia de administrator SRL (desi nu realizez venit ). Faptul ca voi ramane in continuare asociat, fara sa am vreun venit, ma va impiedica sa primesc indemnizatia de crestere copil? Mentionez ca sunt insarcinata.
Chiar nu stie nimeni sa imi spuna daca pot ramane doar asociat ? Pentru ca e un pic de alergat si pentru o femeie insarcinata nu este usor
Daca cezed partile mele sociale altcuiva, mai poate exista ceva care sa imi puna probleme la indemnizatie?
Eu chiar nu stiu daca aceasta firma a avut sau nu profit vreodata. Stiu doar ca eu nu am incasat niciodata nimic si ca sunt angajata in alta parte
1. Intre noi parerile sunt impartite deoarece nici legea, cici normele nu sunt explicite.
2. De aceea raspunsul cel mai bun este al APS, pentru ca ea aproba CCC si plateste indemnizatia.
3. Daca ati cedat partile sociale nu vad ce motiv ar mai fi pentru a nu beneficia de indemnizatiepentru CCC pana la 2 ani.
Daca sunteti si asociat unic ar trebui sa suspendati temporar (pe durata CCC) activitatea firmei si atunci nu mai este nevoie sa renuntati nici la calitatea de administrator.