avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere copil

Buna seara

Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit

In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Inca o data, va multumesc

Nu am intentionat sa va necajesc

Voi astepta normele de aplicare, sa speram ca nu se schimba nimic in acest sens
Am vazut ca au aparut Normele de aplicare ale OUG 111/2010.
Am renuntat la calitatea de administrator srl si am ramas doar asociat.
Acum doua saptamani am fost la ATPS si am intrebat daca, ca si asociat voi avea probleme in obtinerea indemnizatiei, mi s-a raspuns ca nu , important este sa nu mai fiu administrator .Am mai intrebat daca noile norme vor schimba acest lucru si mi s-a spus sa le asteptam , dar putin probabil, mai ales ca ele vizeaza in principal perioada si cuantumul indemnizatiei

Acum, eu nu sunt in domeniu si nu imi dau seama daca normele care au aparut azi schimba situatia.

Domnule Tudor Valeriu, ma puteti ajuta cu un raspuns? Acum cateva saptamani si dumneavoastra mi-ati spus sa asteptam normele, numai ca eu nu imi dau seama daca acestea schimba sau nu situatia

Si am mai agsit ceva ce nu inteleg in noile norme:
Art.12 - (1) Stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se acordă lunar persoanelor îndreptăţite care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevăzută de art. 2 alin.(1) lit.a) din ordonanţa de urgenţă, dacă acestea realizează venituri supuse impozitului, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 1 an.

Sa inteleg ca stimulentul acesta este cel de 500 ron?Intentionez sa ma intorc la munca atunci cand copilul va avea 11 luni. Cat timp beneficiez de stimulent?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator
1. Nu am cititi inca Normele, o sa le citesc in cel mai scurt timp.
2. Da, este vorba de cei 500 lei lunar si ii veti primi pana ce copilul implineste 2 ani.
Multumesc frumos

Cand am mers la ATPS, un domn de acolo mi-a explicat ca practic, nici nu ai cum, ca si asociat sa renunti la firma ca sa intrii in concediu crestere copil.
Mi-a dat un exemplu bun:"un patron de firma nu isi poate suspenda activitatea firmei pe perioada concediului; daca ar fi asa, atunci angajatii firmei ce ar face?i-ar da afara pe toti?" De aceea mi-a zis ca declaratia pe proprie raspundere ca nu voi avea nici un venit pe perioada concediului e de ajuns, si nu crede ca e posibil ca noile normele de aplicare sa schimbe aceasta situatie

Eu le-am citit, dar nu sunt delac familiarizata cu termenii. De aceea, va rog sa imi spuneti dumneavoastra, sau altcineva, care se pricepe daca exista un temei legal care sa schimbe acest lucru
Am vazut ca desi in OUG 111/2010 se precizeaza ca sunt acceptate fractiunile de luna, nu se mai specifica nimic referitor la ele in Normele de aplicare

In acest caz banuesc ca se iau in calcul fractiunile de luna asa cum sunt precizate in ordonanta, corect?

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate concediu crestere copil cu functiile de asociat unic si administrator? ysza_00 ysza_00 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie- de pe data de 8 august 2011 sunt in somaj pana in aprilie 2012. In luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alex6_nicole alex6_nicole buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca din acest an indemnizatia pentru crestera copilului aflata deja in plata va reveni a 85% din salariu ,deoarece din ... (vezi toată discuția)
Asociat srl - indemnizatie crestere copil crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am o mare rugaminte sper sa ma puteti ajuta....Doresc sa imi deschid un SRL - cu asociat unic sau un SRL in care vom fi 2 asociati - dar ... (vezi toată discuția)