avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere copil

Buna seara

Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit

In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Valentina_D, utilizator
Indiferent de raspunsurile noastre ultimul cuvant al are tot Agentia de Prestatii Sociale asa ca intrebati acolo.
Am fost la ATPS si mi s-a spus ca pot ramane asociat , singura conditie este sa nu fiu si administrator in firma, iar la depuneerea dosarului de indemnizatie sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca nu am alte venituri decat cele declarate.
Aveti idee ce declaratie este asta, cum se face?Pur si simplu o atasez scrisa de mine langa toate celelalte documente?

Stim cu totii cum sunt functionarii de la stat. E posibil ca fiecare sa interpreteze legea dupa cum ii suna. Plus ca eu am intrebat acum, pana cand depun actele, la vara, e posibil ca multi functionari sa se perinde prin acele posturi. Gandesc ca trebuie sa existe ceva specificat in lege care sa fie aplicat in consecinta de toti

Eu renunt la calitatea de administrator, daca ma trezesc la depunerea dosarului ca se impiedica de calitatea de asociat (fara venituri, oricum firma nu e pe profit), ce temei legal sa invoc?Scrie in vreo lege undeva ca nu pot fi si asociat?

D-le Tudor Valeriu, ce parere aveti?

Multumesc

Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
1. Dvs. veti naste in 2011 si va vor fi aplicabile prevederile OUG 111/2010 care, in art.13(2) spune ca vor fi elaborate Norme de aplicare a ordonantei.
2. Sa asteptam sa apara Normele de aplicare.
3. Declaratia de care vorbiti este simpla: declarati ca sunteti asociat la S.C. X si ca nu aveti nici un venit din aceasta calitate.
Aveti idee cand apar aceste norme?
Asociatul meu, din motive personale insista sa mergem saptamana viitoare sa facem revocarea mea din functia de administrator. In consecinta ma pot trezi ca nu e suficient ca sunt revocata? Ma intreb ce lege din tara asta imi interzice sa detin parti sociale si sa beneficiez si de indemnizatia care mi se cuvine, dupa ani de munca

Chiar ar putea schimba situatia normele de aplicare ??

Desi am vazut ca s-a mai discutat pe acasta tema, mutli colegi de-ai dumneavoastra au sustinut clar ca nu afecteaza calitatea de asociat.
As vrea sa nu mai pun atatea intrebari,si sa primesc si eu un raspuns clar
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Valentina_D, utilizator
1. Si mie mi-ar conveni foarte mult sa stiu sa dau mereu raspunsuri clare dar atunci cand legea este neclara si raspunsul este la fel.
2. Normele o sa apara ele, cred ca prin ianuarie.
3. Si eu cred ca nu veti fi afectata de calitatea de asociat daca nu obtineti venituri impozabile din aceasta.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate concediu crestere copil cu functiile de asociat unic si administrator? ysza_00 ysza_00 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie- de pe data de 8 august 2011 sunt in somaj pana in aprilie 2012. In luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alex6_nicole alex6_nicole buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca din acest an indemnizatia pentru crestera copilului aflata deja in plata va reveni a 85% din salariu ,deoarece din ... (vezi toată discuția)
Asociat srl - indemnizatie crestere copil crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am o mare rugaminte sper sa ma puteti ajuta....Doresc sa imi deschid un SRL - cu asociat unic sau un SRL in care vom fi 2 asociati - dar ... (vezi toată discuția)