avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de încredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de încredere

Buna ziua tuturor,

Sunt frantuzoaica. Nu o sa povestesc tot ceea ce mi s-a întimplat în România, o sa spun numai ca sunt victima de un mare abuz de încredere.
Am cumparat o masina noua la Timisoara în Noiembrie 2007, un Peugeot 308. Am dovada ca am platit-o, am platit inclusiv taxele de înmatriculare si asigurarea, iar nu am permisul de conducere si sunt straina, deci mi s-a parut mai usor s-o pun pe numele unui prieten Român : nu ca sofer, ca proprietar. A fost greseala mea.
Prietenul meu Timisorean , pe care l-am cunoscut pe vremuri, înainte de caderea cortinei de fier, si pe care l-am regasit din întâmplare dupa 20 ani si m-a invitat la el, m-a sfatuit sa mergem la notar sa facem un contract dar aveam toata încredere în el, si nu mi s-a parut necesar.
Aveam un concediu si îmi doream sa ma instalez ceva timp în România sa învat româneste si sa calatoresc prin tara ca pe vremuri, acum împreuna cu sotia si copilul ei.
Iar planuriile mele s-au schimbat. Prietenul meu Român vorbea de divort si situatia era exploziva. Trebuia sa ma întorc acasa cît mai repede, la Paris, caci era o responsabilitate destul de mare pentru mine : nu voiam sa-i stric familia.
Am plecat si masina a ramas în România.
în 2008 a folosit-o si a facut un exces de viteza, deci permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 zile. Cand i-am spus ca nu eram de acord sa divorteze si ca voiam sa recuperez masina, (era în Franta), mi-a expus ca trebuia sa se întoarca în România cu ea, ca nu se putea face schimbul de proprietar asa de usor. Ma închipuiam ca nu era cinstit, dar nu puteam s-o fur : documentele erau pe numele lui.
Am asteptat deci pâna în toamna. Atunci a refuzat categoric s-o înapoieze si spre surpriza si dezamagirea mea, pâna acum tot refuza s-o înapoieze pe motiv ca era un "cadou " , desi nici nu are banii ca s-o foloseasca prea des, este o masina scumpa pentru budgetul lui.
Niciodata nu am avut intentia sa-i ofer masina, nu ar fi fost corect. Doar era o întelegere tacita între noi, dar s-a schimbat foarte mult , si-a pierdut cinstea si onoarea.
Nu stiu daca pot sa fac o plângere ? îmi pare rau, nu este genul meu, dar nu e just sa ramâna cu masina mea fara voia mea.
Comportarea fostului prietenul meu este nespus de nedelicata.
Cred ca sansele mele de a recupera masina sunt acum foarte slabe, dupa 3 ani .
Cel mai recent răspuns: Corina de la Paris , utilizator 01:59, 16 Decembrie 2010
Dvs,stiti mai bine ce a fost intre dvs si ce a declansat totul-eu doar banuiesc.
Problema este ca ati inceput aceste demersuri mult prea tarziu.
Scuza ca sunteti cetatean strain,nu este valida pentru ca un principiu de drept este acela ca "nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"-"nemo censetur ignorare legem"
In rest,dvs trebuie sa reflectati...
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu ma mir ca am pierdut masina pe care am cumparat-o X-( ! Din fericire nu eram casatorita cu micul Gigi Becali B-) timisorean care ma sfideaza de acum 2 ani bucurânduse de ea. Un prieten spaniol al meu, casatorit si cu fiica de 10 ani, cand s-a despartit de sotia a pierdut nu numai masina lui dar si casa, mobila, inclusiv lenjeria de casa si vesela, totul. A trebuit sa se întoarca lânga mama sa, si s-a luptat enorm ca sa aiba dreptul sa-si vada fetita.
Corina de la Paris a scris:

Nu ma mir ca am pierdut masina pe care am cumparat-o X-( ! Din fericire nu eram casatorita cu micul Gigi Becali B-) timisorean care ma sfideaza de acum 2 ani bucurânduse de ea. Un prieten spaniol al meu, casatorit si cu fiica de 10 ani, cand s-a despartit de sotia a pierdut nu numai masina lui dar si casa, mobila, inclusiv lenjeria de casa si vesela, totul. A trebuit sa se întoarca lânga mama sa, si s-a luptat enorm ca sa aiba dreptul sa-si vada fetita.

Noroc ca nu v-ati casatorit !!!:((
Parca legea nu protejeaza persoanele un pic naive si prea optimiste, ca mine.
Cum poate cineva sa se fereasca intuitiv de toti si de toate, cum poate ghici ca va fi înselat ? Bineînteles nimeni nu se poarta ca mine. Trebuia facut un contract cu vreo clauza în favoarea mea, asta ar fi facut o persoana cu bun simt în situatia mea (un strain care vrea sa se plimbe în strainatate) . în Franta niciodata nu as fi pus o masina pe numele altcuiva fara justificare, mi-am pierdut mintiile !
Am încercat sa uit epizodul acesta dar foarte greu se poate uita sau ierta, cu toate ca au trecut 3 ani. Ma afecteaza adânc caci nu-mi vine sa cred ca poata cineva sa îsi bata joc de mine asa de crud, si sa beneficieze însa de o impunitate absoluta !:stunned:
Intrebarea ,se pare doar retorica,este:
Dvs.ce ati facut ca sa nu beneficieze de pe urma dvs ?

Apoi:
De ce nu ati incercat sa intreprindeti ceva mai devreme ?

Alte discuții în legătură

M-am lasat pacalit de un ''prieten'' LocalAyo LocalAyo Buna ziua. Am si eu o problema cu un ,,prieten\\". Sa va povestesc pe scurt cam despre ce este vorba. ,, Prietenul\\" meu mia propus sa incepepem un plan de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta fara acordul meu oopradaoo oopradaoo Buna, am si eu un caz, necaz, am luat o masina in rate de la un prieten , mai aveam sa ii dau ultima transa pana la 1 octombrie, nu am reusit , a venit la mine ... (vezi toată discuția)
Sa ajut un prieten? ce se poate intimpla? julius.jr julius.jr am fost intr-o cursa cu un prieten. Amindoi sintem spferi de tir. In curtea in care am incarcat marfa prietenul meu a atins o masina mica usor{un stop spart ... (vezi toată discuția)