avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de încredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de încredere

Buna ziua tuturor,

Sunt frantuzoaica. Nu o sa povestesc tot ceea ce mi s-a întimplat în România, o sa spun numai ca sunt victima de un mare abuz de încredere.
Am cumparat o masina noua la Timisoara în Noiembrie 2007, un Peugeot 308. Am dovada ca am platit-o, am platit inclusiv taxele de înmatriculare si asigurarea, iar nu am permisul de conducere si sunt straina, deci mi s-a parut mai usor s-o pun pe numele unui prieten Român : nu ca sofer, ca proprietar. A fost greseala mea.
Prietenul meu Timisorean , pe care l-am cunoscut pe vremuri, înainte de caderea cortinei de fier, si pe care l-am regasit din întâmplare dupa 20 ani si m-a invitat la el, m-a sfatuit sa mergem la notar sa facem un contract dar aveam toata încredere în el, si nu mi s-a parut necesar.
Aveam un concediu si îmi doream sa ma instalez ceva timp în România sa învat româneste si sa calatoresc prin tara ca pe vremuri, acum împreuna cu sotia si copilul ei.
Iar planuriile mele s-au schimbat. Prietenul meu Român vorbea de divort si situatia era exploziva. Trebuia sa ma întorc acasa cît mai repede, la Paris, caci era o responsabilitate destul de mare pentru mine : nu voiam sa-i stric familia.
Am plecat si masina a ramas în România.
în 2008 a folosit-o si a facut un exces de viteza, deci permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 zile. Cand i-am spus ca nu eram de acord sa divorteze si ca voiam sa recuperez masina, (era în Franta), mi-a expus ca trebuia sa se întoarca în România cu ea, ca nu se putea face schimbul de proprietar asa de usor. Ma închipuiam ca nu era cinstit, dar nu puteam s-o fur : documentele erau pe numele lui.
Am asteptat deci pâna în toamna. Atunci a refuzat categoric s-o înapoieze si spre surpriza si dezamagirea mea, pâna acum tot refuza s-o înapoieze pe motiv ca era un "cadou " , desi nici nu are banii ca s-o foloseasca prea des, este o masina scumpa pentru budgetul lui.
Niciodata nu am avut intentia sa-i ofer masina, nu ar fi fost corect. Doar era o întelegere tacita între noi, dar s-a schimbat foarte mult , si-a pierdut cinstea si onoarea.
Nu stiu daca pot sa fac o plângere ? îmi pare rau, nu este genul meu, dar nu e just sa ramâna cu masina mea fara voia mea.
Comportarea fostului prietenul meu este nespus de nedelicata.
Cred ca sansele mele de a recupera masina sunt acum foarte slabe, dupa 3 ani .
Cel mai recent răspuns: Corina de la Paris , utilizator 01:59, 16 Decembrie 2010
Este foarte complicata situatia dumneavoastra deoarece desi aveti dovada ca ati paltit masina, nu aveti dovada ca masina este proprietatea dumneavoastra si nu puteti demonstra prea usor ca nu i-ati dat-o drept cadou, Din pacate pe civil e greu sa mai rezolvati ceva daca au trecut acei 3 ani de prescriptie, dar pe penal, cu un avocat bun poate ati putea ajunge undeva cu martori si daca aveti o dovada a recunoasterii lui ca masina e de fapt a dumneavoastra. Credeti ca ati putea obtine de la el aceasta "confesiune" daca reluati legatura? desi nu stiu exact cum ar mai putea fi folosita aceasta proba, dar dreptul roman apara pe cei care ofera incredere celorlalti deoarece relatiile sociale de incredere intre oameni sunt protejate si ii pedepseste pe cei care abuzeaza de aceasta incredere .Din pacate sunt si astfel de oameni peste tot, nu doar aici. Aceasta intamplare pagubitoare nu trebuie sa va schimbe parerea si admiratia fata de tara, deoarece orice cetatean roman ar fi revoltat pentru ceea ce ati patit si pe viitor oricata incredere ati avea in cineva aveti grija sa aveti intotdeauna un act care sa va protejeze de astfel de lucruri. Imi pare rau pentru ceea ce vi s-a intamplat si va urez mult succes si nu ezitati sa cosultati macar un avocat bun si sa ii explicati ce ati patit cu toate dovezile pe care le aveti.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
ContSters178374, utilizator
Ma refeream ca datorita increderii in acea persoana ,ati patit-o si ce a facut acea persoana a fost de natura sa va creeze probleme,dar mai ales sa va zdruncine increderea in oameni.
Peste tot in lume,chiar si la Paris sau Copenhaga,exista excroci si implicit,oameni care au cazut victime ale activitatii acestora.
Exista o vorba romaneasca cu "tributul pe...naivitate"
Corina de la Paris a scris:

Nu stiu daca povestea mea are vreun interes pentru altii, sper ca da.
Cand am luat hotarârea aceasta total gresita de a pune masina pe numele barbatului, ma aflam într-o stare emotionala tulburata.
De obicei sunt o persoana foarte razonabila, iar trebuie recunoscut ca "mi-am pierdut mintiile ".
Dupa el, urmeaza sa se desparta de sotie dupa Craciun, precum drama în regia lui Radu Muntean " Marti, dupa Craciun " ! Aveam deci un proiect de viata în comun .
Apoi a renuntat, sotia nu lucreaza si nu vrea sa divorteze, nici eu nu voiam sa o fac sa sufere nici pe sotia nici pe fetita . Parca familia se razbuna refuzând sa înapoieze masina .

Doamna,
Se pare ca ati avut mai multe in comun ca acest barbat.
Se poate interpreta ca fiind atat de apropiata de el chiar i-ati facut cadou masina.
Lasand la o parte opiniile fiecaruia asa reiese din toate actele.
Din pacate (eu asa am inteles) ati dat peste un escroc sentimental care v-a inselat increderea.
Va multumesc nespus pentru încurajarea dvs, Olimpia, sunteti foarte draguta.
L-multumesc si pe domnul Gabrian.
Chiar acum mi-ati facut sa ma gindesc ca aveam documente , ceva ce uitasem total : sunt niste scrisorii adevarate ( nu sunt e-mail-uri), pe care le-am primit în iarna 2008 si primavara 2009 de sora Timisoreanului nedelicat, o doamna inginer agronom care a devenit o foarte buna prietena a mea si mereu m-a primit fantastic . Am ramas în contact, desi acum ne scriem sau ne sunam mai rar deoarece nu m-am mai întors în tara de acum 3 ani. în scrisoriile ei , foarte bine scrise, se refera cu detalii la neajunsurile mele cu masina din cauza comportarii fratelui ei, inclusiv ma sfatuieste sa ma consult cu un om de specialitate sa stiu ce pot sa fac din punct de vedere legal . inclusiv scrie ca la un moment dat el i-a interzis sa ma primeasca sau sa mai tina nici-o legatura cu mine.
Cred ca uitasem scrisorii ei pentru ca inconstientul meu ma interzicea sa le folosesc împotriva fratelui ei. Ar fi cam jenant ! Desi nu s-a purtat bine cu mine, este fratele ei , o ajuta foarte mult si-l iubeste.
Corina de la Paris a scris:

Va multumesc nespus pentru încurajarea dvs, Olimpia, sunteti foarte draguta.
L-multumesc si pe domnul Gabrian.
Chiar acum mi-ati facut sa ma gindesc ca aveam documente , ceva ce uitasem total : sunt niste scrisorii adevarate ( nu sunt e-mail-uri), pe care le-am primit în iarna 2008 si primavara 2009 de sora Timisoreanului nedelicat, o doamna inginer agronom care a devenit o foarte buna prietena a mea si mereu m-a primit fantastic . Am ramas în contact, desi acum ne scriem sau ne sunam mai rar deoarece nu m-am mai întors în tara de acum 3 ani. în scrisoriile ei , foarte bine scrise, se refera cu detalii la neajunsurile mele cu masina din cauza comportarii fratelui ei, inclusiv ma sfatuieste sa ma consult cu un om de specialitate sa stiu ce pot sa fac din punct de vedere legal . inclusiv scrie ca la un moment dat el i-a interzis sa ma primeasca sau sa mai tina nici-o legatura cu mine.
Cred ca uitasem scrisorii ei pentru ca inconstientul meu ma interzicea sa le folosesc împotriva fratelui ei. Ar fi cam jenant ! Desi nu s-a purtat bine cu mine, este fratele ei , o ajuta foarte mult si-l iubeste.

Cei din tara unde locuiti,au o vorba.
Dvs.veti reflecta daca au dreptate:
"Par noblesse j`ai perdue ma vie"

Alte discuții în legătură

M-am lasat pacalit de un ''prieten'' LocalAyo LocalAyo Buna ziua. Am si eu o problema cu un ,,prieten\\". Sa va povestesc pe scurt cam despre ce este vorba. ,, Prietenul\\" meu mia propus sa incepepem un plan de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta fara acordul meu oopradaoo oopradaoo Buna, am si eu un caz, necaz, am luat o masina in rate de la un prieten , mai aveam sa ii dau ultima transa pana la 1 octombrie, nu am reusit , a venit la mine ... (vezi toată discuția)
Sa ajut un prieten? ce se poate intimpla? julius.jr julius.jr am fost intr-o cursa cu un prieten. Amindoi sintem spferi de tir. In curtea in care am incarcat marfa prietenul meu a atins o masina mica usor{un stop spart ... (vezi toată discuția)