avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de încredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de încredere

Buna ziua tuturor,

Sunt frantuzoaica. Nu o sa povestesc tot ceea ce mi s-a întimplat în România, o sa spun numai ca sunt victima de un mare abuz de încredere.
Am cumparat o masina noua la Timisoara în Noiembrie 2007, un Peugeot 308. Am dovada ca am platit-o, am platit inclusiv taxele de înmatriculare si asigurarea, iar nu am permisul de conducere si sunt straina, deci mi s-a parut mai usor s-o pun pe numele unui prieten Român : nu ca sofer, ca proprietar. A fost greseala mea.
Prietenul meu Timisorean , pe care l-am cunoscut pe vremuri, înainte de caderea cortinei de fier, si pe care l-am regasit din întâmplare dupa 20 ani si m-a invitat la el, m-a sfatuit sa mergem la notar sa facem un contract dar aveam toata încredere în el, si nu mi s-a parut necesar.
Aveam un concediu si îmi doream sa ma instalez ceva timp în România sa învat româneste si sa calatoresc prin tara ca pe vremuri, acum împreuna cu sotia si copilul ei.
Iar planuriile mele s-au schimbat. Prietenul meu Român vorbea de divort si situatia era exploziva. Trebuia sa ma întorc acasa cît mai repede, la Paris, caci era o responsabilitate destul de mare pentru mine : nu voiam sa-i stric familia.
Am plecat si masina a ramas în România.
în 2008 a folosit-o si a facut un exces de viteza, deci permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 zile. Cand i-am spus ca nu eram de acord sa divorteze si ca voiam sa recuperez masina, (era în Franta), mi-a expus ca trebuia sa se întoarca în România cu ea, ca nu se putea face schimbul de proprietar asa de usor. Ma închipuiam ca nu era cinstit, dar nu puteam s-o fur : documentele erau pe numele lui.
Am asteptat deci pâna în toamna. Atunci a refuzat categoric s-o înapoieze si spre surpriza si dezamagirea mea, pâna acum tot refuza s-o înapoieze pe motiv ca era un "cadou " , desi nici nu are banii ca s-o foloseasca prea des, este o masina scumpa pentru budgetul lui.
Niciodata nu am avut intentia sa-i ofer masina, nu ar fi fost corect. Doar era o întelegere tacita între noi, dar s-a schimbat foarte mult , si-a pierdut cinstea si onoarea.
Nu stiu daca pot sa fac o plângere ? îmi pare rau, nu este genul meu, dar nu e just sa ramâna cu masina mea fara voia mea.
Comportarea fostului prietenul meu este nespus de nedelicata.
Cred ca sansele mele de a recupera masina sunt acum foarte slabe, dupa 3 ani .
Cel mai recent răspuns: Corina de la Paris , utilizator 01:59, 16 Decembrie 2010
Bravo, domnul Gabrian, va referiti la poemul lui Rimbaud " Chanson de la plus haute tour " (Mai 1872) : " Par délicatesse, j'ai perdu ma vie ".
Dar viata mea nu este pierduta ! Doar am pierdut niste bani.
Avem un proverb care zice : " plaie d'argent n'est pas mortelle".
Va multumesc pentru atentie, domnule Lupu .
" Românul ala" nu m-a " escrocat sentimental ", nu e un profesionist ! Doar este un om obisnuit, cam slab si comod, un familist, cum ar zice Caragiale.
Nu sunt o domnisoara naiva nici el nu mi-a cerut nimic. Am insistat sa-l ajut. Ne cunosteam cît de cît deoarece statuseram de vorba cîteva ore de tren, în tinerete. Pe vremuri, înainte de caderea cortinei de fier.
Timpul a trecut si fiecare dintre noi ne-am organizat viata. Nu uitaseram însa scurta întalnirea aceasta Est-Vest. Dupa revolutie mi s-a deschis curiozitatea si am vrut sa am stiri de la el, dar nu vorbeam româneste nici nu aveam cum sa-l regasesc. Cand în sfîrsit ne-am regasit, acum 4 ani, dupa niste corespondenta datorita institutului român de la Paris, elanul sincer din tinerete ne-a mai atins, dar era prea târziu ca sa ne regasim . Tineretea nu se poate regasi, desi am avut iluzia ca era posibil. Nu suntem vechi, dar fiecare dintre noi aveam lumea noastra, eram legati sufleteste de familia noastra, locuiam în tari îndepartate.
Aveam ocazia sa cunosc mai bine o tara care ramâsese misterioasa pentru mine, deci nu am avut reflexul sa ma feresc de nimic.
Faptul ca nu stie sa renunte la masina este dovada decaderii lui, din cauza bauturii, poate. Este un om foarte confuz care s-a gindit ca putea trai mai bine datorita mie si a crezut ca eram foarte bogata.
S-a gindit , cred, ca puteam sa-i ofer masina, ca nu era ceva asa de important pentru budgetul unei frantuzoaice, si ca nu ma puteam supara foc ...
Fiecare am avut bineînteles un mare razboi acasa, a fost o situatie foarte dureroasa, nimeni nu întelegea ce se întimpla. Nu ar fi trebuit poate sa ne regasim. Trebuie recunoscut ca am o responsabilitate foarte mare în cea ce
s-a întimplat.
" Românul ala " nu se poarta civilizat, pur si simplu ma face sa platesc neajunsurile pe care le-a patit din cauza mea.
Nu este o scuza ! Poate fi o explicatie.
îmi cer scuze pentru solecismul meu groaznic : nu suntem " vechi " !!
Am vrut sa spun : nu suntem batrâni. Cam caraghios.
Spunea Henry de Montherlant in Tous le feux eteints(Toate focurile stinse);

"Chez le meme etre,les bonheurs perdus par un manque de confiance dansent un ballet exasperee avec la catastrophes provoquees par un exces de confiance"
Scuze pentru lipsa diacriticelor

"La aceiasi fiinta fericirile pierdute dintr-o lipsa de incredere danseaza un balet exasperat cu catastrofele provocate dintr-un exces de incredere"
Citat interesant, cu o nota disperata însa, foarte pesimista si dezabuzata.
Montherlant nu mai este la moda, nimeni nu-l mai citeste (probabil din cauza misoginiei sale crasa).
Vizavi de anumite discutii de pe forumul, neajunsurile mele cu un nesimtit sau smecher obisnuit parca sunt o bagatela.
Lipsa de scrupule si/sau de remuscare e ceva banal. Tribuna Forumului nu era poate locul cel mai potrivit ca sa-mi expun dezamagirea, pentru ca legea nu prevede nici o pedeapsa împotriva înselaciunii morala. Vorbele noastre au totusi
o valoare filozofica si de rezistenta morala, în acest sens pot fi de ajuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am lasat pacalit de un ''prieten'' LocalAyo LocalAyo Buna ziua. Am si eu o problema cu un ,,prieten\\". Sa va povestesc pe scurt cam despre ce este vorba. ,, Prietenul\\" meu mia propus sa incepepem un plan de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta fara acordul meu oopradaoo oopradaoo Buna, am si eu un caz, necaz, am luat o masina in rate de la un prieten , mai aveam sa ii dau ultima transa pana la 1 octombrie, nu am reusit , a venit la mine ... (vezi toată discuția)
Sa ajut un prieten? ce se poate intimpla? julius.jr julius.jr am fost intr-o cursa cu un prieten. Amindoi sintem spferi de tir. In curtea in care am incarcat marfa prietenul meu a atins o masina mica usor{un stop spart ... (vezi toată discuția)