E o dezamagire dublata de confuzie. Starea nu e constructiva , asa ca voi lua datele pe care le avem: codurile valabile acum , mica reforma si cartile corespunzatoare . E drept ca acum nu pot citi nimic , dar in cateva zile voi relua, si voi lucra pe ceea ce e in vigoare . Ei inca se cearta pe ceea ce sta la baza planurilor mele de viitor...
E exact asa cum ai zis, blaze, ai perfecta dreptate;si oricum, ma mai gandesc la un aspect: guvernul a stipulat data de 01.10.2011 prin legea de aplicare a CC si CP, din iulie 2010 - dupa cum se vede, in jumatate de an nu s-a intamplat nimic; personal, nu cred ca se va trece la adoptarea legii de aplicare de catre parlament atat de usor plus ca, nu se poate decide punerea lor in aplicare de pe o zi pe alta- e nevoie, dupa mine, de un interval de cel putin 6 luni pt treaba asta.....
Deci, sintetizand, ca poate e prea de dimineata pt " coada mea stufoasa" si nu mi-am expus coerent ideile:
pt cc si cp e stab de guv IN IULIE 2010 ca data de punere in aplicare ar fi 01.10.2011- pana acum nu s-a intamplat nimic concret si, dupa cum am zis, nu poti decide de azi pe maine punerea in practica a noilor coduri ( si cei ce trebuie sa le aplice trebuie sa aiba o perioada de adaptare la ele, de insusire chiar, de pregatire);
pt cpc si cpp nu s-a fixat deocamdata nimic, nici guv nu are o lege ca in cazul celorlalte doua coduri, asa ca, ma gandesc ca nicicum nu vor avea aplicabilitate din 2011 ( si pt acestea trebuie indelinite cond de la celelalte doua, plus reorganizarea instantelor, regandirea schemelor de personal , s.a.m.d.).
Asta ar putea fi, dupa o logica simpla, situatia, dincolo de zvonuri zvarlite pe piata...............
Speram ca ea ( logica) sa si functioneze.......
Pana una-alta eu personal nu citesc nimic, din ian voi lua procedurile- pana le reparcurg si-mi insusesc si mica reforma, ajung prin februarie pe undeva............si vedem atunci cam care-i treaba; daca se doreste aplicarea cc si cp din 01.10.2011, prin primavara ma gandesc ca ar trebui luate masuri concrete in acest sens.
In ceea ce priveste posibilitatea organizarii unui examen in martie, personal, nu cred ca aceasta exista, din pacate....
V-am pupicit , pisiceste!;)
Nici eu nu cred ca se va face ceva inafara calendarului...daca nu din alt motiv, atunci din inertia specifica oricarei institutii romanesti, inertie care se rupe doar cand se schimba lucrurile in rau, atunci sar ca apucatii...
In ce priveste intrarea in vigoare a "noutatilor", in acest moment simt ca e mai constructiv sa invat ceva ( dupa legea in vigoare), dacat sa anticipez ce vor face, si sa ma pregatesc dupa o strategie speculativa. Si,instinctiv, simt ca vor intra in vigoare de o maniera care sa incurce lucrurile cat mai mult...=D>ca aici suntem asi...
Pe acelasi tipar strategic m-am gandit si eu sa merg si aceleasi calcule mi-am facut si eu Nurki.
Totusi nu reusesc sa imi dau seama de logica foarte idioata de a plasa acest concurs in toamna (cand probabil va fi sau nu o avalansa de modificari daca intra sau nu codurile) si nu in primavara cum ar fi fost mult mai normal. Banuiesc ca vechiul CSM care trebuie sa paraseasca scaunul conducerii pana pe 29.12 anul curent, mai baga ceva mizerie sub pres pt cei care vin.
Am uitat, buna dimineata si o caffa sa va mearga la suflet. :coffee: