Nu m-am inscris de bleaga! Am cochetat cu ideea, dar n-am avut inspiratie, si cand au zis ca nu fac concurs pentru vechime era tarziu...Oricum nici eu nu mai sunt de INM, si am si doi copii, sunt foarte bine ancorata in Cluj, dar am socotit asa: trei ani la post, sau doi ani la INM si un an jumate la post, cam tot aia...asta in ideea ca intram cu nota mica, ceea ce mi se parea greu de crezut, trabuia sa intru cu nota mare , ca doar invatasem...:D...acum la ce modificari se arata, se cam pierd beneficiile pentru cei cu vechime...
foarte bine ai observat, rexone, pana o nimeresc ei cu organizarea timpul trece, se duc anii asteptand un tren care poate fi anulat, si anii astia nu ni-i da nimeni inapoi...Ba se cearta, ba o amana, ba nu se inteleg, la vara, la toamna, cu coduri noi, fara coduri , ...si cu atatea " moase", concursul va ramane cu buricul netaiat, si candidatul sta ca mireasa lui Dickens in "Marile sperante"...
cel putin despre INM n-au zis ca il anuleaza...trebuie sa ma ancorez in ceva, spre care sa merg, chiar daca acel ceva se va numi INM...
si ajungem sa ne uitam la vechime si atat....ma intreb eu asa: eu am dat examen de definitivat....pt. ce sa mai dau un examen de capacitate??? am avut interdictii (in functie de vechime) de a pune concluzii in fata instantelor....ei, si??? am vechime sa pot lua stagiari sa-i indrum.... si, este de-a dreptul ilar :happy: sa ma vezi magistrat stagiar...eventual cum se uita fostii colegi la mine si-mi explica in concluzii de ce trebuie sa admit plangerea la amenda contraventionala :happy:
blaze si eu as fi tentata de INM, dar si eu am 2 copii ... si tot stau si ma intreb cu ei ce fac? nu pot sa-mi sacrific familia in schimbul carierei ... sa nu-mi vad copiii cu luna? ca sa fac naveta saptamanal Bucuresti-Oradea nu imi permit si o data pe luna ar fi foarte greu material ... Sa ne mutam in Bucuresti 1 an toti ? pur si simplu nu stiu ce sa fac ... tu cum te-ai gandit?
Pai m-am gandit cam asa: intai de toate, daca zic ca am de pregatit un examen, fie el si la INM , ma apuc de invatat ( cu inceputul, cum zice rexone). Pina cand trebuie sa ma inscriu, se limpezesc lucrurile cu concursul cu vechime, deci pot sa aleg ( poate se da deodata, ca si asta au spus la CSM). Daca ramane doar INM, si ajung auditor, ma voi gandi atunci la detalii tehnice . Am citit pe site si niste propuneri de modificare pentru auditori, sa mearga si in teritoriu la practica, si asta se va lamuri pana la vara. Iar daca-i rau si-i rau, chiar daca iau la INM si nu-mi convine, renunt si gata. Si pe varianta cu vechime , as fi luat doar un post cu posibilitati de naveta. Tot rationamentul sta in familie, care , ca si pentru voi , e pe primul loc, si vom alege cum e mai bine pentru toti . Nici nu ma gandesc sa plec cu lunile de-acasa. Fetele mele au nevoie in primul rand de o mama, si apoi de o mama magistrat.