avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
obligatiile propter rem, scriptae in rem, opozabile tertilor...
daca tot le-ai priceput lumineaza-ma si pe mine ca eu randul trecut le aveam in ceata rau de tot ... inca nu am ajuns pe acolo sa vad daca le pot lumina ... in aceasi situatie eram cu daunele cominatorii, moratorii si compensatorii acu parca le-am mai clarificat ...

care curs selectiv de boroi???? ma apuca nebunia!!!!!!
am schimbat 1 carte....si-am tras de ea pana mi s-a facut rau.....:stunned:
boroi a scos un curs selectiv pentru licenta de drept civil, dar nu e suficient pt ca la obligatii are numai contractul si fapta ilicita ca izvor de obligatii ... caut cartea si iti pun un link

uite eu asta o am, nu stiu daca a aparut alta mai recenta ...
[ link extern ]

asta e ultima aparuta
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
daxia0022, utilizator
obligatii propter rem sunt strans legate de un lucru, imobil sau mobil, astfel incat se transmit odata cu acesta. ele "decurg din stapanirea unor bunuri" si "obliga numai in legatura cu acele lucruri, adica propter rem".
deosebiri fata de obligatiile corelative drepturilor reale: este o obligatie pozitiva, de a face
deosebiri la nivel de opozabilitate: este opozabila si detinatorilor ulteriori si succesivi ai bunului respectiv
sunt vreo 8 pagini numai la obligatiile propter rem....
obligatiile propter rem sunt:
-legale
-administrative
Servituti administrative, obligatii legale propter rem de natura civila, de natura conventionala

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)