avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare CIM - contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare CIM - contestatie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :

Decizia de incetare a contractului de munca poate fi contestata dupa o perioada mai mare de 30 zile de la emiterea ei daca se dovedeste in instanta ca este un fals ?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 11:40, 3 Decembrie 2010
so2ro a scris:

Mi s-a desfacut contractul de munca incepand cu ziua in care mi-am depus demisia ( !!!! ). Se poate dovedi si faptul ca am stat in preaviz. Adica am muncit inca 15 zile de la data desfacerii contractului de munca
[/quot)

Din ceea ce ati postat rezulta ca vi s-a facut comunicare de incetare a CIM cu perioada de preaviz , iar dvs. v-ati depus demisia (nu inteleg de ce !!!) cu data expirarii termenului de preaviz ....
so2ro a scris:

Multumesc,
Sa presupunem ca data emiterii coincide cu cea a comunicarii.

nu este obligatoriu... important e cand vi s-a comunicat decizia.
Mi-am depus demisia, conducerea unitatii nu prea fiind acord ca eu doresc sa plec din firma. Dupa depunerea demisiei, am stat, conform legii, inca 15 zile, in preaviz.
Cu toate acestea, conducerea firmei, mi-a desfacut contractul de munca ( nu doreste sa recunoasca faptul ca mi-am inaintat acea demisie ) exact cu data depunerii demisiei mele. Acest lucru l-am aflat tarziu, cand am vazut acea decizie.
Doresc sa contest acea decizie din 2 motive :
1) pentru a fi remunerat pe perioada cat am stat in preaviz ;
2) pentru a mi se recunoaste vechimea in cartea de munca ( am lucrat 2 saptamani fara sa apara in cartea de munca )
Deci , asa cum banuiam , nu este vorba de niciun fals.
Decizia este legala, daupa depasirea termenului de 30 de zile de la comunicare , nu o mai puteti contesta.

Daca CIM inceteaza prin demisie , nu mai beneficiati de ajutor de somaj , stiti nu ?

Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
prodiamant a scris:

Deci , asa cum banuiam , nu este vorba de niciun fals.
Decizia este legala, daupa depasirea termenului de 30 de zile de la comunicare , nu o mai puteti contesta.

Daca CIM inceteaza prin demisie , nu mai beneficiati de ajutor de somaj , stiti nu ?

waw :sorry:

drepturile salariale neachiate se pot cere in instanta in termen de 3 ani!!!

Alte discuții în legătură

Demisie........ajutor!!! adriana_elena adriana_elena Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere manolachibeatrice manolachibeatrice in octombrie mi am dat demisia care nu a fost semnata de director ,dupa negocieri(marire salariu) m am intors la servici,iar directorul de la acea vreme mi a ... (vezi toată discuția)
Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)