avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare CIM - contestatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare CIM - contestatie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :

Decizia de incetare a contractului de munca poate fi contestata dupa o perioada mai mare de 30 zile de la emiterea ei daca se dovedeste in instanta ca este un fals ?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 11:40, 3 Decembrie 2010
Nu este asa complicat.

Odata ce v-ati dat demisia, cele 15 zile sunt dreptul angajatorului la care el poate renunta. Adica sa va desfaca CIM la data demisiei. Ar fi trebui sa va anunte totusi.

Daca ati muncit 2 saptamani neremunerat, puteti cere in instanta achitarea salariului neplatit si recunoasterea relatiei de munca (pentru vechime) Trebuie sa dovediti cu martori / inscrisuri. Puteti sesiza si ITM in privinta faptului ca nu ati fost notificat de desfacerea CIM.

Adaugire:
nu este fals in sens penal pentru ca nu exista un act precedent care sa fie falsificat, angajatorul doar a renuntat la dreptul sau de preaviz si a incheiat decizia de desfacere cu data demisiei.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Deci , asa cum banuiam , nu este vorba de niciun fals.
Decizia este legala, daupa depasirea termenului de 30 de zile de la comunicare , nu o mai puteti contesta.

Daca CIM inceteaza prin demisie , nu mai beneficiati de ajutor de somaj , stiti nu ?

Am pomenit eu ceva despre ajutorul de somaj ? :sorry:
Poate eu de-aia mi-am inaintat demisia, pentru a ma angaja la un alt loc de munca....

Cum sa nu fie fals ?
Cred ca vorbim alta limba....
Se pare ca nu intelegeti notiunea de document falsificat.
Daca decizia provine de la angajator , si este semnata de acesta , nu putem vorbi de fals.
Drepturile salariale neachitate , asa cum vi s-a spus le puteti cere in instanta in termenul general de prescriptie , dar a ataca decizia de incetare - pe motiv ca este falsa, credeti-ma , nicio sansa
:D
Nu m-am referit la fals in adevaratul sens. Si singurul care se pare ca a inteles ce vreau sa spun, a fost eumarian.
Eu in instanta vreau sa atac faptul ca am lucrat o perioada de timp ( 15 zile, pe care eu le-am considerat a fi preavizul demisiei mele ) fara sa mi se recunoasca ca si vechime, si faptul ca mi s-a desfacut contractul de munca fara sa mi se aduca la cunostinta acest fapt, fara o decizie de care eu sa iau act.

Aveti vreo dovada a faptului ca v-ati depus demisia (copie cerere certificata cu nr. de inregistrare ) ?
In ceea ce priveste incetarea CIM aceasta s-a facut abuziv si sunteti in termen pt actionarea in judecata a angajatorului in masura in care nu vi s-a comunicat decizia respectiva . Prin actiunea judecatoreasca solicitati repunerea in situatia anterioara emiterii deciziei abuzive de incetare a CIM si plata contravalorii salariilor neacordate ipana la pronuntarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile ....
Puteti de asemenea sesiza ITM-ul aflat in raza teritoriala a firmei respective . Atentie , nu semnati decat daca datati orice act primit !!!

Alte discuții în legătură

Demisie........ajutor!!! adriana_elena adriana_elena Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere manolachibeatrice manolachibeatrice in octombrie mi am dat demisia care nu a fost semnata de director ,dupa negocieri(marire salariu) m am intors la servici,iar directorul de la acea vreme mi a ... (vezi toată discuția)
Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)