avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita garantie imobiliara

Buna ziua
As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii legate de o "posibila" executare silita. Cu doi ani in urma am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca iar acum datorita deteriorarii majore a situatiei financiare nu mai pot plati ratele... mai mult, in urma cu un an am facut o reesalonare (acesta fiind ajutorul extraordinar primit de la banca!) si cu foarte mari eforturi am ajuns la sfarsitul perioadei reesalonate. In fiecare luna din aceasta perioada am fost sunat cu regularitate de executorul bancii spunandu-mi-se de fiecare data "ca daca nu platesc el vine si sigileaza casa si ne scoate efectiv in strada", mai nou, de cateva luni, totusi mi-a spus ca ma va soma intai in scris si voi avea la dispozitie cateva zile sa eliberez imobilul dupa care aceiasi poveste, sigilare si evacuare. Comunicare intre mine si banca a existat, ba mai mult, am semnat un acord pentru vanzare amiabila a imobilului iar in momentulo in care am solicitat in scris sa mi se acorde o perioada de gratie pentru a putea vinde imobilul mi s-a spus "scurt" ca nu se poate acorda "gratie totala!". Drept este ca in momentul in care am facut acea cerere de acordare a unei perioade de gratie, prezentand amanuntit situatia delicata in care ma aflu, mi s-a propus sa mai primesc o noua reesalonare motivandu-mi-se ca asa putem castiga aproximativ 3 luni?!!!!!! chiar daca dpdv financiar nu ma puteam califica sub nici o forma pentru asa ceva....Va rog din suflet, ce sa fac?, cum sa procedez?, sunt disperat pentru ca in casa cu mine locuiesc si un batran de 75 de ani , bolnav netransportabil....Va rog sa ma ajutati!
Cu respect
Multumesc mult godot....
1. acum am depasit deja 90 zile de intarziere la plata ratei si chiar nu mai pot sa platesc, executorul bancii fiind cel care ma tot ameninta;
2. anul trecut m-au "ajutat" facandu-mi o reesalonare si timp de un an am platit numai dobanda;
2. inca nu am primit nici o somatie sau altceva de la banca;
3.sunt din Timisoara.
prevederea din legea 202/2010 privind evacuarea/executarea pe timpul iernii ma poate ajuta? Daca da banuiesc ca trebuie facuta o contestatie la executare solicitandu-se suspendarea pana la 1 Martie. Dar cand se face aceasta contestatie?
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
smarty67, utilizator
este vorba de legea 202/2010 insa nu stiu cu certitudine daca se aplica deja si aici ma refer strict la modificarile aduse codului de procedura civila si in speta acel articol nou introdus 578/1....ma poate lamuri cineva? va rog!
se aplica 202/2010 din 24-25 noiembrie. Nu stiu exact data dar in prezent ( azi) este in vigoare.E bine daca nu ai primit inca nimic.
Ar trebui sa primesti o somatie in baza art. 387 C.Pr.Civ.
Apoi urmeaza Proces verbal de situatie la care trebuie sa vina executorul sa intre in casa si sa constate starea imobilului- Daca nu-i permiti accesul va putea solicita instantei autorizarea de patrundere in imobil si va sparge usa.
Dupa asta iti da o alta somatie, de data asta imobiliara de 15 zile care se inscrie in Carta Funciara.
Apoi iti comunica el raportul de evaluare
Apoi minim 30 zile pana la primul termen de licitatie. De acolo nu se mai stie ce si cum...
multumesc ptr precizari insa totusi sa inteleg ca toate aceste proceduri incep din 1 Martie ptr ca eu am sa fac contestatie la executare in baza legii 202 oricum...
Legea 202/2010 privind "Mica reforma in justitie " a intrat in vigoare si se aplica de la 25.11.2010.

Alte discuții în legătură

Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)