avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita garantie imobiliara

Buna ziua
As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii legate de o "posibila" executare silita. Cu doi ani in urma am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca iar acum datorita deteriorarii majore a situatiei financiare nu mai pot plati ratele... mai mult, in urma cu un an am facut o reesalonare (acesta fiind ajutorul extraordinar primit de la banca!) si cu foarte mari eforturi am ajuns la sfarsitul perioadei reesalonate. In fiecare luna din aceasta perioada am fost sunat cu regularitate de executorul bancii spunandu-mi-se de fiecare data "ca daca nu platesc el vine si sigileaza casa si ne scoate efectiv in strada", mai nou, de cateva luni, totusi mi-a spus ca ma va soma intai in scris si voi avea la dispozitie cateva zile sa eliberez imobilul dupa care aceiasi poveste, sigilare si evacuare. Comunicare intre mine si banca a existat, ba mai mult, am semnat un acord pentru vanzare amiabila a imobilului iar in momentulo in care am solicitat in scris sa mi se acorde o perioada de gratie pentru a putea vinde imobilul mi s-a spus "scurt" ca nu se poate acorda "gratie totala!". Drept este ca in momentul in care am facut acea cerere de acordare a unei perioade de gratie, prezentand amanuntit situatia delicata in care ma aflu, mi s-a propus sa mai primesc o noua reesalonare motivandu-mi-se ca asa putem castiga aproximativ 3 luni?!!!!!! chiar daca dpdv financiar nu ma puteam califica sub nici o forma pentru asa ceva....Va rog din suflet, ce sa fac?, cum sa procedez?, sunt disperat pentru ca in casa cu mine locuiesc si un batran de 75 de ani , bolnav netransportabil....Va rog sa ma ajutati!
Cu respect
Buna ziua
....si uite asa am ajuns in data de 2 Mai si inca nu s-a scos casa la licitatie...insa pana in prezent mi-au pus poprire pe conturi, inclusiv pe amarata mea de pensie, au notat in CF, au pus poprire pe conturile codebitorului si au obtinut incuvintare pentru intrarea in imobilul codebitorului!!!!!!!...eu chiar nu mai inteleg nimic. O cunostinta imi spunea ca aceasta este procedura insa toate aceste actiuni inainte de a se vinde imobilul la licitatie sunt corecte oare?! Nu stiu si sunt chiar disperat mai ales ca datorita mie o ruda apropiata si draga (codebitorul) are de suferit....chiar nu stiu ce sa mai fac......acum nu imi mai doresc decat ca fina mea - codebitorul sa nu sufere mai mult decat a patimit deja prin disconfortul creat de primirea somatiilor si a acestei incuvintari de a-i intra in apartament chiar daca eu si familia mea nu stiu inca unde v-om merge si ce v-om face....DUMNEZEU sa ma ajute!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
smarty67, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)