avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita garantie imobiliara

Buna ziua
As dori sa ma ajutati si pe mine cu ceva informatii legate de o "posibila" executare silita. Cu doi ani in urma am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca iar acum datorita deteriorarii majore a situatiei financiare nu mai pot plati ratele... mai mult, in urma cu un an am facut o reesalonare (acesta fiind ajutorul extraordinar primit de la banca!) si cu foarte mari eforturi am ajuns la sfarsitul perioadei reesalonate. In fiecare luna din aceasta perioada am fost sunat cu regularitate de executorul bancii spunandu-mi-se de fiecare data "ca daca nu platesc el vine si sigileaza casa si ne scoate efectiv in strada", mai nou, de cateva luni, totusi mi-a spus ca ma va soma intai in scris si voi avea la dispozitie cateva zile sa eliberez imobilul dupa care aceiasi poveste, sigilare si evacuare. Comunicare intre mine si banca a existat, ba mai mult, am semnat un acord pentru vanzare amiabila a imobilului iar in momentulo in care am solicitat in scris sa mi se acorde o perioada de gratie pentru a putea vinde imobilul mi s-a spus "scurt" ca nu se poate acorda "gratie totala!". Drept este ca in momentul in care am facut acea cerere de acordare a unei perioade de gratie, prezentand amanuntit situatia delicata in care ma aflu, mi s-a propus sa mai primesc o noua reesalonare motivandu-mi-se ca asa putem castiga aproximativ 3 luni?!!!!!! chiar daca dpdv financiar nu ma puteam califica sub nici o forma pentru asa ceva....Va rog din suflet, ce sa fac?, cum sa procedez?, sunt disperat pentru ca in casa cu mine locuiesc si un batran de 75 de ani , bolnav netransportabil....Va rog sa ma ajutati!
Cu respect
pe legea 202 vorbim de evacuare. Pana la evacuare sunt pasii descrisi mai sus. La care se adauga pv de licitatie si act de adjudecare. Apoi executor judecatoresc si instanta din nou pt evacuare. Abia apoi evacuarea.
Art. 516 C.pr.civila prevede ca actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva debitorului si a oricarei persoane care poseda imobilul adjudecat, fara niciun titlu, astfel ca dupa ce actul de adjudecare este inscris in cf, imobilul fiind vandut liber de orice sarcini, nu mai este necesara introducerea unei actiuni in instanta pentru evacuarea debitorului sau a persoanelor mentionate mai sus, ci doar se va proceda la punerea in executare silita a actului de ajudecare: incuviintarea executarii silite si procedura evacuarii pe calea executarii silite. ;)
Mda, interesant, imi place ca e deja a 2-a oara cand incerci tu ceva dar nu-ti iese:)#-o
Actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva debitorului si a oricarei persoane care poseda imobilul.
De acord. Asta am zis si eu. Executor judecatoresc, instanta ( pt evacuare). Apoi evacuarea propriu zisa....
Deci unde e smecheria ca nu m-am prins :) Hai ca-ti pun si eu de aia care fac cu ochiul ;););)
Oricine poate fi sarcastic...nimic nou sub soare!
Am vrut sa reliefez faptul ca nu este necesara introducerea unei actiuni de evacuare in instanta ci doar punerea in executare silita a titlului executoriu reprezentat de actul de adjudecare.
Asta am zis si eu cora dar pb nu m-am facut inteles bine. De acum voi fi mai explicit. scuze

Alte discuții în legătură

Executari silite-evacuare pe timpul iernii? anamaria30 anamaria30 buna ziua!as dori sa stiu daca : 1-legea,prin care sunt stopate executarile silite pe perioada noiembrie-martie,se aplica si anul acesta. 2-daca aceasta lege ... (vezi toată discuția)
Termen executare silita tuilleries tuilleries Buna dimineata! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare:apartamentul meu a fost vandut prin executare silita.Cel care l-a cumparat are termen pana la ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita ancuta2003 ancuta2003 Daca s ar ajunge la evacuare silita in cazul neplatii creditului ipotecar si am copil minor pot fii evacuat? (vezi toată discuția)