avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
1. Instanta pe baza probelor administrate va hotari in final, aceasta va lua in calcul la stabilirea programului de vizita , precum si la incredintarea copilului unuia dintre parinti toate aspectele legate de acest lucru . Trebuie sa dovediti ca este mai bine ca minorul sa va fie incredintat dvs decat tatalui.

2. Puteti face o cerere de modificare a actiunii, prin care sa solicitati si incredintarea copilului.

3. Va puteti schimba avocatul ..... aceasta depinde de dvs. daca vreti sau nu acest lucru.
Am pofta sa raspund (chiar neintrebat): Lorellay! ai conceput un copil, in concubinaj! Penibil! Pt copil! De 3 ani , copilul e atasat doar de dumneata!.. Afirmatie penibila! Copilul are doar 3 anisori! Tatal copilului NU A DISPARUT din viata acestui copil! Ci, de la 150 km, isi "monitorizeaza" copilul(ma mir ca ai recunoscut frecventa vizitelor taticului, atitudinea pecuniara etc, lucruri pe care femeia le cam ascunde, cu ajutorul PENIBIL, al cate unui avocat!). Nu ai voie, moral, si din dragoste pt copilas, sa ceri cat mai putine intrevederi ale copilului cu tatal sau!! Acest tatic tine la copilul lui! Si el trebuie sa inteleaga ca ,daca isi iubeste copilul, acesta trebuie sa stea la MAMA lui,nu la..bunicii lui!Si mama(adica dumneata!) TREBUIE sa-i permiti sa-si vada copilul cat de des este posibil! Dar sub autoritatea dumitale! Tata trebuie sa plateasca pensia alimentara! Si orice este nevoie in plus ,pentru ca acestui pui, sa-i lipseasca ,cat mai putine! Oricum va fi afectat de faptul ca tata e acolo...,si mama e aici! Noul sot nu va fi NICIODATA tatal copilului! Si apoi de ce ti se pare mult programul propus de tata? Nu stiu cati copii mai aveti fiecare(ACESTA E UN ELEMENT F IMPORTANT pt situatia copilului-e fetita?), dar aveti grija sa nu faceti din EL "un ELASTIC", "UN FILEU DE TENIS"...intre voi doi! Feriti-va ca acest copil sa simta ca intre parintii lui este un RAZBOI! Il pierdeti AMANDOI! Puneti, in rezolvarea acestei triste situatii(pt copil!), pe copil IN PRIM PLAN, si apoi ambitiile voastre, interesele voastre,care oricum sant NEIMPORTANTE ,MESCHINE.. fata de ceea ce trebuie sa-i acordati PUIULUI VOSTRU! Si, mamico! Fa-i un fratior, sau o surioara, cu noul sot! Si copilul va fi fericit! Crede-ma! Nu va certati intre voi(parintii) de fata cu copilul, si nu va huliti reciproc in discutii directe cu copilul! Trebuie sa-l invatati ca , chiar daca nu santeti impreuna, parerea fiecaruia,dintre voi doi, conteaza! Inca ceva! Cum dracu " de v-ati despartit in timp ce puiul vostru era ..pe drum!!?? Taticu.. merita un picior undeva,din cauza asta! Cred ca are o problema, si parca nu i-as acorda chiar tot ce cere, tocmai din cauza asta! Cred ca nu prea e maturizat! Mamico! Grea decizie te asteapta: trebuie sa calculezi: ce-am spus pana aici, apoi viitoarea atitudine a noului sot fata de copil(AI GRIJA! ..), si apoi NU TE LUA DUPA AVOCATI, PT CA EI SANT PARINTI DOAR PENTRU COPIII LOR,PROPRII, si meseria lor e BANUL in buzunarul lor! Ei sant ca niste temporari "prieteni de pahar", care au zeci de asemenea "prieteni",si important pt ei, nu este copilul tau, ci cati banisori mai baga in cont!!!!!!!Al lor! Si e normal! Ei nu se implica emotional,sentimental, in situatia ta! N-au cum! Tu esti sefa! Va doresc o rezolvare optima pentru copil! Si iti doresc sa ai un copil fericit,linistit si sanatos! Succes Lorellay!
Si inca ceva Lorellay! Daca a cerut "domiciliu..", intelegca, probabil d-ta nu ai propriul domiciliu! sau stai la "casa" noului sot! Sa nu accepti cumva situatia ca sotul(sau socrii!) sa creeze o atmosfera nepotrivita copilului tau,care nu este din "sangele lor"(de obicei acesti socrii se cred divini...!), doar pt ca TU sa ai ..un acoperis! Aceasta situatie se numeste EGOISM, ar fi fata de copilul tau, si acesta , peste 14-15 ani, te-ar sanctiona, cum numai copiii pot s-o faca ,fata de parintii lor! Poti sa schimbi 100 de avocati,dar nu vei putea sa schimbi NICIODATA :tatal copilului, necesitatea ca acest copil sa fie iubit de ambii parinti, responsabilitatea ta de mama! care inseamna: 1-copilul,2-tu,mama lui,3-bunastarea ta si a lui, 4-tatal lui. Si un ultim raspuns: NU! NU-TI VEI PIERDE NICIODATA COPILUL, DECAT DACA DAI DOVADA DE ...si astea ti le va spune avocatul ..TATALUI! Si aici ,merg pe mana avocatului!Iubeste-ti copilul ,NECONDITIONAT!
1. nu trebuie sa raspunzi doar cand esti intrebat ;) ...fiecare dintre noi isi poate spune parerea cu privire la o speta expusa.
2. daca nu cunosti ..iti pot spune ca sunt avocati care isi fac meseria foarte bine, chiar si cu bani putini ...nu trebuie sa generalizam ca pentru avocati conteaza numai banii ....;)
Draga jandera 194..nu am scris aici ca sa fiu judecata si pentru niste sfaturi.
Dar..ca si tine, neintrebata, iti raspund: nu am afirmat niciodata ca nu vreau sa-si vada copilul, dar programul lui il discutam dupa 6 ani..daca vrea sa discutam.Deocamdata eu ii port de grija copilului si fac cum consider eu ca e mai bine,inca nu poate lua singur decizii. Deocamdata as fi multumita sa il vada aici..far sa-l ia din localitate. Tu ai copii?Stii ce inseamna sa ii educi?Sa stie cand se aseaza masa, cand e noapte si trebuie sa doarma (nu fortat), sa stie sa spuna multumesc, te rog frumos, buna ziua....?Sa stie ce si cand i se cuvine?Probabil ca stii....
Nu am spus nici ca nu tine la copil, cred ca e foarte mandru de el...dar...nu exista sa doresti un copil doar de dragul lui sa nu stii ca il doare ceva, ca e bolnavior, ca e fericit, ca ii dau dintii, ca a inceput sa mearga...adica nu se pot imparti doar sarcinile usoare....nu?
Am asa un "feeling" ca il cunosti....ma insel?
In ce priveste tatal vitreg....in egala masura ii poate fi tata din moment ce ii poarta de grija, il educa si e alaturi de el....asta cred ca e in balanta cu tatal biologic...nu?Sau e mai TATA cel ce ii da viata si la revedere decat cel ce ii poarta grija?Cum vrei tu ...fiecare gandeste cum vrea....
Si da stau la sotul meu..dar e casa noastra....si copilul e iubit..nu-ti face tu griji de asta....am niste socrii extraordinari...
Nu stiu cati copii mai aveti fiecare(ACESTA E UN ELEMENT F IMPORTANT pt situatia copilului-e fetita?), dar aveti grija sa nu faceti din EL "un ELASTIC", "UN FILEU DE TENIS"...intre voi doi!Ce importanta are daca e fetita sau baiat copilul lui?Si ce legatura are asta cu elasticul?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)