AngelaB a scris:
;) Buna ziua,
Asa cum v-am mai spus, nu sunt avocat, sunt mama a doi copii minori, am trecut printr-un divort si stiu ce inseamna toate aceste intrebari legate de relatia tata - copil. Va propun urmatoarea chestiune, ca parinte, dv. oricum faceti cum poftiti. De ce nu vreti sa lasati copilul sa-si petreaca cele 15 zile din vacanta la domiciliul tatalui din Craiova? Pentru ca nici un barbat nu va accepta, nici viitorul dv sot sau actualul, ma rog, nu stiu exact...sa asiste la vizitele tatalui copilului dv. Se vor isca, vrind - nevrind conflicte, o sa aveti viata grea, discutii peste discutii. Mai tirziu copilul va va judeca oricum ati proceda. Pentru binele copilului ar trebui sa faceti totul. El trebuie sa aiba o relatie cu tatal lui biologic si trebuie sa stiti ca sunteti norocoasa ca acesta isi doreste acest lucru. Majoritatea tatilor, dupa divort sau intr-o situatie ca a dv. renunta la "drepturile de parinte" de buna voie si nu-i mai intereseaza nimic, mai ales ca pensia alimentara este pt multi barbati calcaiul lui Ahile! Nu vor sa dea bani pentru copii lor. Daca va uitati numai pe cazuri din acest forum o sa gasiti barbati care sunt disperati ca trebuie sa-si intretina copiii! Este ceva de speriat, cit dezumanizeaza banii! Daca tatal vrea o relatie cu baiatul lui sunteti binecuvintata, totul este sa aveti diplomatia sa faceti totul cum trebuie. Vizitele copilului la tata trebuie sa fie privite firesc de barbatul cu care sunteti. Este dreptul copilului! Nu aveti nici dv. nici dumnealui nici un drept sa-l excludeti pe tata din viata copilului. Trebuie sa va intereseze strict partea materiala a povestii, adica sa va plateasca regulat pensia alimentara, iar programul de vizite...sa fie cum stabileste instanta, dar sa -l respecte, nu o zi mai mult sau mai putin, nu o ora mai mult sau mai putin. Va complicati inutil viata si nu realizati ca, de fapt, incercati sa faceti ceva pentru care fiul dv. va va judeca cind va avea posibilitatea sa inteleaga. Nu va mai conta atunci nici cite sacrificii ati facut, nici ca i-ati oferit o viata buna, NIMIC! Numai faptul ca tatal lui si-a dorit sa-l vada si v-ati opus va va transforma in "mama cea rea si egoista!". Asta ar fi un motiv de meditatie serios...#-o In rest, sa fiti sanatoasa ca sa-l puteti creste. In nici un caz nu trebuie sa va lasati influentata in decizia pe care o veti lua referitoare la copil de dorintele barbatului cu care sunteti acum. In relatia fiului cu tatal lui biologic acesta nu trebuie sa aiba nici un cuvant de spus. Si asta depinde de dv.
Aveti dreptate.....dar pentru copil tatal lui biologic este un strain...
Imi cunosc copilul si imi vine sa urlu cand va veni sa-l ia si copilul o sa planga ca nu vrea sa plece fara mami...Indiferent de cine e vorba...plange pana nu mai poate sa mearga si mami cu el....si cand ma gandesc cand vine seara si trebuie sa doarma fara mami langa el....o sa fie rau....si o sa fie lasat sa planga pana nu ma poate..o sa adoarma intr-un final....Puteti trece prin asta?
Nu ne intelegem sa ia copilul incetisor ..pas cu pas....o sa-l ia dintr-o data 2 zile..atata distanta cu masina...sa nu mai spun 15 zile....adica jumate din toata vacanta lui......
Stiu ca nu conteaza asta in fata instantei...stiu ca au dreptul sa se vada si sa se cunoasca.....