avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
AngelaB a scris:

;) Buna ziua,
Asa cum v-am mai spus, nu sunt avocat, sunt mama a doi copii minori, am trecut printr-un divort si stiu ce inseamna toate aceste intrebari legate de relatia tata - copil. Va propun urmatoarea chestiune, ca parinte, dv. oricum faceti cum poftiti. De ce nu vreti sa lasati copilul sa-si petreaca cele 15 zile din vacanta la domiciliul tatalui din Craiova? Pentru ca nici un barbat nu va accepta, nici viitorul dv sot sau actualul, ma rog, nu stiu exact...sa asiste la vizitele tatalui copilului dv. Se vor isca, vrind - nevrind conflicte, o sa aveti viata grea, discutii peste discutii. Mai tirziu copilul va va judeca oricum ati proceda. Pentru binele copilului ar trebui sa faceti totul. El trebuie sa aiba o relatie cu tatal lui biologic si trebuie sa stiti ca sunteti norocoasa ca acesta isi doreste acest lucru. Majoritatea tatilor, dupa divort sau intr-o situatie ca a dv. renunta la "drepturile de parinte" de buna voie si nu-i mai intereseaza nimic, mai ales ca pensia alimentara este pt multi barbati calcaiul lui Ahile! Nu vor sa dea bani pentru copii lor. Daca va uitati numai pe cazuri din acest forum o sa gasiti barbati care sunt disperati ca trebuie sa-si intretina copiii! Este ceva de speriat, cit dezumanizeaza banii! Daca tatal vrea o relatie cu baiatul lui sunteti binecuvintata, totul este sa aveti diplomatia sa faceti totul cum trebuie. Vizitele copilului la tata trebuie sa fie privite firesc de barbatul cu care sunteti. Este dreptul copilului! Nu aveti nici dv. nici dumnealui nici un drept sa-l excludeti pe tata din viata copilului. Trebuie sa va intereseze strict partea materiala a povestii, adica sa va plateasca regulat pensia alimentara, iar programul de vizite...sa fie cum stabileste instanta, dar sa -l respecte, nu o zi mai mult sau mai putin, nu o ora mai mult sau mai putin. Va complicati inutil viata si nu realizati ca, de fapt, incercati sa faceti ceva pentru care fiul dv. va va judeca cind va avea posibilitatea sa inteleaga. Nu va mai conta atunci nici cite sacrificii ati facut, nici ca i-ati oferit o viata buna, NIMIC! Numai faptul ca tatal lui si-a dorit sa-l vada si v-ati opus va va transforma in "mama cea rea si egoista!". Asta ar fi un motiv de meditatie serios...#-o In rest, sa fiti sanatoasa ca sa-l puteti creste. In nici un caz nu trebuie sa va lasati influentata in decizia pe care o veti lua referitoare la copil de dorintele barbatului cu care sunteti acum. In relatia fiului cu tatal lui biologic acesta nu trebuie sa aiba nici un cuvant de spus. Si asta depinde de dv.

Aveti dreptate.....dar pentru copil tatal lui biologic este un strain...
Imi cunosc copilul si imi vine sa urlu cand va veni sa-l ia si copilul o sa planga ca nu vrea sa plece fara mami...Indiferent de cine e vorba...plange pana nu mai poate sa mearga si mami cu el....si cand ma gandesc cand vine seara si trebuie sa doarma fara mami langa el....o sa fie rau....si o sa fie lasat sa planga pana nu ma poate..o sa adoarma intr-un final....Puteti trece prin asta?
Nu ne intelegem sa ia copilul incetisor ..pas cu pas....o sa-l ia dintr-o data 2 zile..atata distanta cu masina...sa nu mai spun 15 zile....adica jumate din toata vacanta lui......
Stiu ca nu conteaza asta in fata instantei...stiu ca au dreptul sa se vada si sa se cunoasca.....
Ma sperii de modul cum evolueaza lucrurile, cat de usor putem arata cu degetul...
Faptul ca tatal este un strain nu inseamna ca e un lucru bun care nu trebuie sa se schimbe. Vizitele se fac la domiciliul copilului sau in alta parte, oriunde.

Referitor la faptul ca cei doi barbati sunt niste tampiti care nu pot sta in aceeasi casa de nebuni ce sunt, nu cred ca trebuie sa-i judecam. Nu-i cunoastem... Eu am stat de vorba etc. cu fosta sotului meu, nu vaz motive de nebunie temporara sau de pierdere a cunostintei. E un lucru normal, oamenii socializeaza, trebuie sa inteleaga si oamenii astia, doar sunt adulti. Daca din start noi, care suntem in afara problemei gandim astfel, ce sa mai spunem de ei? Ce sa le mai cerem?

Apoi, referitor la numai o luna de vacanta a copilului, e la cresa!!! :OCine-l bate sau ce bursa pierde daca-i prelungiti vacanta asta, ce dumnezeu, chiar ne ascundem dupa deget? Sa nu aduceti astfel de argumente in instanta, va arata cat de indarjita sunteti dv. si nu nevoile copilului.
Daca dv. va imbolnaviti subit si aveti nevoie de 2 saptamani spitalizare, unde ati lasa copilul? :-/ Asta e, are deja 3 ani, i se pot explica unele lucruri, copiii sunt inteligenti.

jandera, nu am inteles care era mesajul pe care voiai sa mi-l transmiti, dar nu sunt de acord cu toate cele spuse de tine. Nu mi s-a parut lipsita de bun-simt, nu a jignit mamica... Mi se pare greu sa-ti faci o viata, o rutina, te bazezi pe stabilitate, asta e psihic caracteristic omului... apoi apare un fost care-ti tulbura programul cu diverse vizite etc. E normal sa fie data peste cap si sa refuze sa accepte; omului ii e frica de nevunoscut si ea, mama, nu stie cum va fi aceasta noua situatie.
Personal, sper sa revina la sentimente mai bune cat mai repede, sa nu dauneze copilului...

Cred ca subiectul a luat-o razna oricum si ca ar trebui sa chemam si un psiholog printre consultanti care sa ne arate sa fim mai intelegatori. Eu, in primul rand. :D
:) Buna chestia asta cu psihologul. Eu am trecut pe la unul si cu ambii copii! Am descoperit atita lucruri, pe care, spre marea mea rusine nu le stiam despre proprii mei copii, oricit de mult am incercat sa le fiu apropiata si confidenta. Psihologul e tare bun la casa omului!;)
AVLIL...te mai rog ceva.....
In cazul in care sunt de acord cu programul de vizitare cerut de el.....Daca copilul plange cand pleaca, vine acasa plans, trage de mine sa nu se mai duca....pot schimba ceva dupa ce se inchide procesul asta?
Mentionez ca niciodata nu l-am vorbit de rau in fata copilului, nimeni nu o face...o sa-i explic cat pot si cat poate el intelege ca trebuie sa mearga la el....Si nu iau n considerare primele plecari..ma refer daca in timp..copilul nu vrea, sufera..pot schimba ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
lorellay, utilizator
Sunt solutii... sa demonstrati ca minorul are de suferit in urma vizitelor... Teoretic, daca nu vrea copilul, nu trebuie sa mearga cu tatal sau...
Poate vorbiti cu tatal sa faceti un compromis, sa faceti primele vizite in conditii in care sa se simta bine si copilul, pana il cunoaste, pana se mai obisnuieste cu el...
Vizitele la tata nu au scopul de a traumatiza copilul... Incercati sa mergeti la un psiholog care sa analizeze acum efectele unei vizite a tatalui asupra copilului, astfel incat sa depuneti proba in instanta si, chiar daca nu e proba judiciara, e un inceput ca instanta ori sa tina cont de ea, ori sa faca o expertiza judiciara, insa trebuie sa-i aratati motive pentru a dispune asa ceva.

Puteti chema tatal la vizite in cursul procesului si sa aveti martori la acest eveniment, acestia urmand sa poata arata instantei starea copilului in contact cu tatal sau...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)