avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Eu cred ca o sa fie bine..si o sa va scriu cum evolueaza lucrurile....
Si pe Jandera..lasa-l..nu merita.....fiecrae le vede pe ale lui..doar ca unii mai pot vedea si altceva..nu doar..liniar...
Stimata doamna,
cunoastem nenumarate situatii de acest gen, care se repeta parca trase la indigo.
Cert este faptul ca, niciodata un copil nu se va dezvolta armonios fara unul dintre parinti.Parintii trebuie sa ajunga la o intelegre in ceea ce priveste impartirea timpului pe care copilul trebuie sa-l petreaca cu acestia si aceasta tinand cont ca sunt adulti(cel putin asa pretind) si ca in primul rand trebuie sa se gandeasca la binele copilului.Stabilirea vizitelor se poate face foarte bine pe cale amiabila,la buna intelegere si daca situatia o cere,prin intermediul unui mediator,fara a fi necesara hotararea instantei.In multe cazuri,copilul este folosit de catre mama,in general(de regula copilul ramane in ingrijirea acesteia),ca si arma de razbunare impotriva fostului sot.Gresit !Total gresit !daca veti reusi sa treceti peste aceasta si peste orgoliile proprii,copilul va avea de castigat 100% si apoi si parintii lui.
In ceea ce priveste pierderea copilului,raspunsul este da,il puteti pierde daca,tatal copilului convinge instanta ca,preluarea copilului in ingrijire este in interesul superior al acestuia si ca dumneavoastra nu sunteti capabila sa-l intretineti si sa-i dati o educatie si o dezvoltare corespunzatoare.
Dumnezeu sa va dea intelepciune in decizia pe care o veti lua.In orice situatie,copilul are prioritate.
Femeia deja a luat o decizie si aceste idei deja au fost prezentate. Mi se pare aiurea sa ii arati unde greseste si cand nu mai greseste...
#-o
Ma rog, fiecare cu ale lui...
Se cere incredintare si fara divort si asa trebuia procedat.
Eu zic ca o sa obtineti castig de cauza oriunde va veti judeca.
Nimic nu va impiedica sa cereti acum incredintarea minorului printr-o noua actiune si eventual sa conexati cererile.INCREDINTAREA MINORULUI va intereseaza pe dvs. si nu stabilirea domiciliului.

Nu va mai agitati atata si incercati sa cautati un avocat care sa dezlege incurcatura de care tatal copilului a profitat.
E foarte greu sa obtina castig de cauza el daca nu dovedeste ca nu v-ati ocupat asa cum trebuie de cresterea, ingrijirea si educarea minorului, mai ales ca are o varsta frageta.

El va sicaneaza pt ca va fi obligat la pensie de intretinere si se pare ca are venituri substantiale daca are chef de un proces pe care, eu zic, ca il va pierde sau se va lupta aprig.

Incercati sa cadeti la intelegere program de vizitare si pensie de intretinere.

avocat Claudiu Lascoschi
Inca un lucru important! Sa incercati sa fiti prezenta in instanta atunci cand se vor lua interogatoriile partilor si se vor audia martorii.

Si vedeti ca eu am avut procese la Pitesti si cei straini de oras prefera avocati din alta localitate, adica nu din Pitesti.Poate ca ar fi bine sa procedati si dvs. asa daca va permiteti.Mai ales daca el are bani si avocat local.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)