avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
In practica instantelor pe acest aspect se are in vedere in primul rand intelegerea partilor.E adevarat ca legea prevede dar instanta dispune asa cum considera...
Cel putin asa se procedeaza in cazurile mele.
Ma refer la Bucuresti si nu la alte orase ale tarii.
In Bucuresti, daca are dubii, instanta poate proceda asa cum ati spus.
In general se mai depun si inscrisuri la dosar, adeverinte salariu, etc.

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:

Pai... atunci in ce cazuri e interzisa tranzactia? Sau nu sunt?

Asa... deci instantele astea din Bucuresti nu aplica legea, asta doriti sa-mi spuneti? Adica ele spun: lasa, ce daca legea nu ne permite sa facem o tranzactie, io sunt jude si contez mai mult ca legea si spun ca e ok.
Nu procedeaza, eventual, daca vad ca partile sunt de acord, la un interogatoriu si sa decida in baza lui, nu? :-/ Juzii din Bucuresti vin si calca legea in picioare? :O
Observ ca nu stiti sau nu vreti sa-mi spuneti in ce cazuri e interzisa tranzactia, poate ati intalnit, exceptional, acelasi fel de judecator... eu am vazut tranzactii neacceptate de judecatori in anumite cauze... slava cerului ca nu ale mele!!! :D
Eu nu inteleg de ce nu raspundeti la nicio intrebare argumentat, ideea e sa mai aducem cate un principiu de drept sau text de lege cand ne contram cu un coleg, atat aici cat si in instanta... Arata ca suntem juristi...
Am primit tranzactia..suna asa...
In vederea terminãrii acestui proces, a intervenit intre noi întelegerea cu urmãtorul cuprins:
1. Stabilirea legăturii cu minorul X de către părintele său Y se va face la domiciliul pârâtului după următorul program :
• 2 weekend-uri/lună, în prima şi ultima spătămînă din lună, între orele 17,00 a zilei de Vineri pînă la orele 19,00 a zilei de Duminică;
• 15 zile în perioada concediului de odihnă sau 15 zile în perioada vacanţelor de grădiniţă/şcolare;
• 5 zile, prin rotaţie la un an de zile, în perioada sărbătorilor de Paşte/Crăciun;
• 4 zile în perioada zilei de naştere a minorului X ( 15 februarie ) odată la doi ani în perioada 14-17 februarie între orele 09,00 ale zilei de 14 februarie pînă la orele 19,00 ale zilei de 17 februarie.
2. Încredinţarea minorului X la reclamantă;
3. Stabilea domiciliului minorului X la reclamantă;
4. Cuantumul pensiei de întreţinere stabilit în sarcina pârâtului va fi de 17% din veniturile nete ale acestuia.
Aceastã învoialã scrisã reprezintã vointa noastrã liberã si neviciatã, act pe care îl vom depune la instanţa judecãtoreascã cu rugãmintea de a fi consfintită printr-o hotãrâre judecãtoreascã definitivã ( fãrã drept de apel) în temeiul art.271-273 C.pr.civ.
Întocmită şi semnată astãzi 21 martie 2008 în 3 exemplare, câte unul pentru fiecare parte si unul pentru instanta de judecatã.

Au schimbat programul fata de ce scria in cererea reconventionala cu cate 1 zi la fiecrae punct. Si asta au putut-o face pentru ca a redactat tranzactia avocatul lui, ca avocata mea nu a facut-o (se pare ca nu vaea chef).
Vi se pare ok?
Noi o sa fim de acord cu programul....oricum sigur nu il va respecta.
LA ce ar trebui sa fiu atenta in ce scrie?
Aa..si prin asta eu am dreptul sa scot copilul din tara fara sa mai am vre-un acord de la el?
Tranzactia pare in regula.Daca sunteti de acord cu ea.
O singura intrebare am.Parca nu s-a depus actiune de incredintare a minorului.
Daca va aflati in termenul legal (vorbiti cu avocata) sa modifice actiunea si cu privire la incredintarea minorului.Adica sa faca o actiune modificatoare ( stie ea cum) si sa introduca si acest capat de cerere.

Cu iesirea din tara a minorului fara acordul tatalui eu sunt de parere ca nu se poate.Dar, altii zic ca se poate.
O sa vedeti concret dvs. la momentul respectiv.
Eu va sfatuiesc sa telefonati la organele competente ( inainte de a pleca spre granita) si sa ne anuntati si pe noi.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca are o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care i se incredinteaza copiii sau copilul minor poate iesi din tara fara acordul celuilalt parinte. Pentru mai multe detalii cu privire la calatoriile in strainatate ale minorilor se poate uita pe site-ul politiei de frontiera (www.politiadefrontiera.ro).

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)