Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Parerea mea ar fi in sensul ca pana sa incheiati tranzactia sa introduceti si actiunea de incredintare a minorei si apoi sa incheiati TRANZACTIA cu privire la tot.Adica sa terminati cu toate.
Aceasta ar insemna sa amanati si sa conexati cererile.
E bine sa aveti un avocat care sa va faca macar redactarea la actiunea de incredintare.
Eu cred ca, de fapt, dvs. acest lucru ati vrut sa faceti si a iesit altceva.
Ascultarea Autoritatii Tutelare este obligatorie in cazul in care sunt copii minori la mijloc. Far exceptii...
Conform unei decizii ICCJ, ascultarea autoritatii se face prin inscrisul trimis la dosar referitor la ancheta sociala. Nu conteaza daca se face tranzactie sau nu, decizia e obligatorie si ea nu prevede exceptii sau derogari.
Referitor la tranzactie... sunteti sigur ca se poate face tranzactie, conform Codului Civil, privitor la incredintarea unui minor, adica un drept personal nepatrimonial? :-/
Doamna, nu am spus ca este o decizie, ci ca nu e decizia Autoritatii. Oricum, nu are rost sa vorbim despre natura juridica a acestui Raport, Ancheta, ascultare sau cum doriti sa o numiti...
De ce nu s-ar putea face tranzactie ?Daca nu exista elemente de fapt care sa nasca temerea judecatorului nu sunt probleme.Dar, asa cum spuneam eu, daca instanta tine mortis sa se faca ancheta sociala se va face.
Autoritatea tutelara de obicei concluzinoaza ca lasa la aprecierea instantei (in cauzele mele) si atunci...
mai are rost sa pierdem timpul ?
Intelegerea partilor nu este interzisa de lege in acest caz iar instantei revine rolul de a cenzura tranzactia partilor.
Pai... atunci in ce cazuri e interzisa tranzactia? Sau nu sunt?
Ancheta sociala se face ca tine legea mortis, nu instanta... Autoritatea poate face o recomandare, in toate cazurile insa decizia este la aprecierea instantei.