Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Eu zic ca puteti sa stati linistita.Chiar daca ,,avocata nu are chef sa faca incredintarea" tot obtineti ceva.
Din punctul meu de vedere era de preferat a se proceda asa cum am spus.
Sa nu vina el ulterior cu o crere de incredintare a minorului.Aici este singurul loc unde sunt nelamurit.Insa, chiar si asa, veti avea avantajul ca minorul va avea domiciliul la dvs. si in opinia mea, dvs. aveti prima sansa in orice proces cu el pe acest aspect al incredintarii.Totusi, in eventualitatea unui alt proces, va sugerez sa incercati sa angajati un avocat sau avocata care ,,sa aiba chef".
S-a terminat....
Multumesc mult...cuiva (scuze ca nu mai stiu cine a scris....) care a spus ca nu se intelege exact programul si s-ar putea ajunge la neintelegeri. Am modificat putin..adica au ramas 15 zile in perioada vacantelor (am scos concediile) si am specificat clar 5 zile de sarbatori un an de Paste, anul celalalt de Craciun, prin rotatie. Avocatul lui a fost de acord.
Cu el nu prea aveam ce discuta. II pare f rau ca trebuie sa plateasca pensie alim si ar vrea sa faca un cont sa aiba acces doar copilul, dar din pacate pt el nu se poate asa...decat dupa 18 ani ai copilului. Nu stiu cat e suma, dar probabil ca o fi pus si el adev de salariu.Oricum sunt convinsa ca nu se va mari niciodata aceasta suma, si eu nu am cum sa aflu cand i se mareste lui salariul, dar e ok nu ma intereseaza banii. Ma intereseaza ca am obtinut incredintarea. Astept hotararea care am inteles ca vine cam intr-o luna.
Multumesc mult de tot pentru sfaturi si ajutor....
Puteti sa mergeti la condica, la serviciul arhiva al instantei si dupa nr pe care l-ati avut pe lista si nr de complet sa aflati dispozitivul hotararii judecatoresti pronuntate.
Referitor la pensia de intretinere se poate proceda ulterior la o alta judecata.Dar, oricum nu este cazul acum sa procedati in acest fel.
Vad ca in tranzactie s-au stabilit procentual drepturile copilului la intretinere... asa ca nu e necesar nici sa aflati cand se modifica veniturile tatalui si nici sa mai faceti actiune. V-am mai spus deja asta, e in dezavantajul lui... Am crezut ca ati citit mesajul meu si l-ati inteles, in caz contrar puteati pune intrebari suplimentare, nu ma deranja.
:D
Acest lucru se schimba doar daca instanta nu a acceptat procentul si a cerut o suma fixa (asa cum ar fi corect si legal).
E bine ca ati mai clarificat din tampeniile ambigue prevazute de tranzactie... Nu ne-ati spus daca instanta a cenzurat ceva insa.
P.S. Faceti o plangere acelei avocate pe care ati avut-o sau... lasati sa vi se intample si data viitoare la fel, poate si altor oameni disperati? De curiozitate...