Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Daca si parte adversa doreste acel termen.
Oricum, procedura schimbarii avocatului nu e asa de grea, ci e astfel: buna avocat vechi, nu ma mai reprezinti, pa! Buna avocat nou, ma reprezinti tu!
:D Atat si nimic mai mult. Daca vi se pare ca nu intelege, ii trimiteti o recomandata cu acete lucruri. In rest, nu mai e nimic. Daca nu i-ati platit onorariul, ii platiti o parte, la intelegere; daca nu va intelegeti, mergeti la Barou pentru mediere. E gratis si in acest timp avocatul oricum nu va mai reprezinta.
Apoi, cereti tranzactia cu o zi-doua inainte de termen ca, daca nu va schimbati avocatul, sa o vada altul. Nu va costa mult o consultatie juridica si va poate explica, in cuvinte clare, ce inseamna termenii tranzactiei. Daca sunteti pacalita prin tranzactie, puteti initia o alta actiune in cateva luni, daca demonstrati anumite lucruri, in functie de situatia dv. practica.
Mai mult, daca tranzactia se refera la stabilirea domiciliului, atunci puteti initia actiune de incredintare ulterior. Daca tranzactia se refera la chestiuni care exced cererii de chemare in judecata, e cam proasta. #-o
Domnule avocat, daca vreti sa adaugati ceva, completati prin edit postul anterior, caci e aiurea sa vedem 2-3 mesaje consecutive ale aceluiasi user. Multumesc, ar fi mult mai usor de urmarit topicul.
Draga mea eu nu sunt specialist,sunt doar o mamica la randul meu divortata.Fostul tau sot poate cere orice.In cazul meu copilul era mai mic,dar oricum s-a efectuat o ancheta sociala.Aceasta ancheta stabileste care parinte si in ce masura este mai potrivit sa creasca copilul.Am probat cu martori faptul ca fostul sot nu si-a vizitat copilul decat foarte rar si ca nu a contribuit de la despartire la cresterea lui.Desi a mintit de la inceput pana la sfarsit,nu a reusit sa convinga pe nimeni pentru ca cei de la autoritatea tutelara stiu exact ce anume sa te intrebe ca sa isi poate da seama cine si cat stie despre copilul lui.Eu iti tin pumnii!
Nu stabileste care e mai potrivit, ca nu ia Autoritatea decizia asta, ci stabileste daca fiecare parinte in parte poate creste copilul. Mai ales ca uneori sunt Autoritati diferite care merg la domiciliul fiecarui parinte.
Nu stabileste care e mai potrivit, ca nu ia Autoritatea decizia asta, ci stabileste daca fiecare parinte in parte poate creste copilul. Mai ales ca uneori sunt Autoritati diferite care merg la domiciliul fiecarui parinte.
Depinde de la caz la caz.
Nu este o decizie,este un raport.Care conteaza pe langa martori si probe.
Daca incheiati tranzactie totul se rezolva prin intelegerea parintilor semnata si aprabata apoi de instanta.
De aceea, este indicat sa rezolvati problema pe cale abiabila.