avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Multumesc mult de raspuns....
Despre faptul ca actiunea a fost prost facuta..nu am ce zice..avocata mea o tine una si buna ce e acelasi lucru incredintare cu domiciliu....I-am spus sa puna o cerere de incredintare dar nu vrea...ca zce ca nu are rost...
In ce priveste programul..o luna in vacanta nu prea are cum ca el are 1 luna toata vacanta..e la cresa..si doar luna august au vacanta..nu e ca la gradi, sau scoala.....Si nu am spus ca nu vreau sa se vada..dar nu se poate la domiciliul meu?
Din primul mesaj al lui Lorellay .. nu inteleg cui a fost incredintat copilul pana la aceasta varsta , de 3 ani? Tatal a plecat , in MM, si copilul a ramas, din "poignee" la mamica! Acum mamica s-a maritat , si vrea OFICIAL ce: pensie alimentara, vizite scurte/de loc ,din partea tatalui, ...nu inteleg ce vrea aceasta mamica! Si in plus! Cred ca daca ii dati sfaturi care nu coincid cu aspiratiile /dorintele ei, Va va pune la punct, pentru ca "sigur" il cunoasteti pe EL, tineti cu el,etc! Oricum ,niste "..." dupa" multumesc de raspuns", tot ati primit!. Detest minciunile ,cand e vorba de un copil! Si inca: sa-l vad pe tatal copilului ,impreuna cu sotul .., "la domiciliul ei!" HA!HA! Daca mama ar fi fericita astfel, si copilul ar fi! Nu mai vorbesc despre tati...
Stimata dna Romascanu! Fiica-mea, de 8 ani, cand intra intr-o alimentara, spune tare "Saru' mana!" Primeste RAR un raspuns, mai adesea priviri bizare..! La fel , la al meu obisnuit/reflex "Multumesc!" ,nu aud acel simplu si gratuit :"Cu placere!" Nu copiii sant needucati! CI MAMICILE SI TATICII LOR! De ce Dvoastra ,si altii ca Dvoastra, sant MINORITATI la noi in tara? De ce educatia precara/lipsa de educatie SE EXTINDE vazand cu ochiii?
;) Buna ziua,
Asa cum v-am mai spus, nu sunt avocat, sunt mama a doi copii minori, am trecut printr-un divort si stiu ce inseamna toate aceste intrebari legate de relatia tata - copil. Va propun urmatoarea chestiune, ca parinte, dv. oricum faceti cum poftiti. De ce nu vreti sa lasati copilul sa-si petreaca cele 15 zile din vacanta la domiciliul tatalui din Craiova? Pentru ca nici un barbat nu va accepta, nici viitorul dv sot sau actualul, ma rog, nu stiu exact...sa asiste la vizitele tatalui copilului dv. Se vor isca, vrind - nevrind conflicte, o sa aveti viata grea, discutii peste discutii. Mai tirziu copilul va va judeca oricum ati proceda. Pentru binele copilului ar trebui sa faceti totul. El trebuie sa aiba o relatie cu tatal lui biologic si trebuie sa stiti ca sunteti norocoasa ca acesta isi doreste acest lucru. Majoritatea tatilor, dupa divort sau intr-o situatie ca a dv. renunta la "drepturile de parinte" de buna voie si nu-i mai intereseaza nimic, mai ales ca pensia alimentara este pt multi barbati calcaiul lui Ahile! Nu vor sa dea bani pentru copii lor. Daca va uitati numai pe cazuri din acest forum o sa gasiti barbati care sunt disperati ca trebuie sa-si intretina copiii! Este ceva de speriat, cit dezumanizeaza banii! Daca tatal vrea o relatie cu baiatul lui sunteti binecuvintata, totul este sa aveti diplomatia sa faceti totul cum trebuie. Vizitele copilului la tata trebuie sa fie privite firesc de barbatul cu care sunteti. Este dreptul copilului! Nu aveti nici dv. nici dumnealui nici un drept sa-l excludeti pe tata din viata copilului. Trebuie sa va intereseze strict partea materiala a povestii, adica sa va plateasca regulat pensia alimentara, iar programul de vizite...sa fie cum stabileste instanta, dar sa -l respecte, nu o zi mai mult sau mai putin, nu o ora mai mult sau mai putin. Va complicati inutil viata si nu realizati ca, de fapt, incercati sa faceti ceva pentru care fiul dv. va va judeca cind va avea posibilitatea sa inteleaga. Nu va mai conta atunci nici cite sacrificii ati facut, nici ca i-ati oferit o viata buna, NIMIC! Numai faptul ca tatal lui si-a dorit sa-l vada si v-ati opus va va transforma in "mama cea rea si egoista!". Asta ar fi un motiv de meditatie serios...#-o In rest, sa fiti sanatoasa ca sa-l puteti creste. In nici un caz nu trebuie sa va lasati influentata in decizia pe care o veti lua referitoare la copil de dorintele barbatului cu care sunteti acum. In relatia fiului cu tatal lui biologic acesta nu trebuie sa aiba nici un cuvant de spus. Si asta depinde de dv.
jandera194 a scris:

Din primul mesaj al lui Lorellay .. nu inteleg cui a fost incredintat copilul pana la aceasta varsta , de 3 ani? Tatal a plecat , in MM, si copilul a ramas, din "poignee" la mamica! Acum mamica s-a maritat , si vrea OFICIAL ce: pensie alimentara, vizite scurte/de loc ,din partea tatalui, ...nu inteleg ce vrea aceasta mamica! Si in plus! Cred ca daca ii dati sfaturi care nu coincid cu aspiratiile /dorintele ei, Va va pune la punct, pentru ca "sigur" il cunoasteti pe EL, tineti cu el,etc! Oricum ,niste "..." dupa" multumesc de raspuns", tot ati primit!. Detest minciunile ,cand e vorba de un copil! Si inca: sa-l vad pe tatal copilului ,impreuna cu sotul .., "la domiciliul ei!" HA!HA! Daca mama ar fi fericita astfel, si copilul ar fi! Nu mai vorbesc despre tati...

Pentru linistea ta..copilul nu a fost incredintat legal nici mie nici lui....
OFICIAL eu vreau doar incredintare copil...sa nu mai am nevoie de semnaturi, adeverinte si analize de la tata ..peste tot...Nu ma intereseaza pensia alimentara castig suficient....
"Domiciliul meu"..nu inseamna "acasa"..inseamna in localitate.....
Si DA..copilul meu este fericit daca sunt eu fericita.....si pe tatic nu-l cunoaste...nici tie nu cred ca ti-ar veni usor sa-ti lasi copilul cu niste straini..si asta nu pentru ca i-as fi interzis eu....ci pentru ca asa a vrut el...pana acum....
Multumit?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)