elis a scris:
Ca sa nu-l acceptati va trebuie multe argumente in favoarea neacceptarii acestui program .......... daca este doar din orgoliu ca nu vreti dvs sa-l acceptati, acest argument nu va fi luat in seama de catre instanta.
Puteti sa invocati instantei argumente care sa duca la convingerea ca acest program de vizita pe care l-a solicitat nu este bun pentru cresterea si educarea copilului.
O parere personala - offtopic - eu as accepta acest program :)
Ce argumente solide as putea aduce?Ce are greutate?
Sa va dau cateva exemple:
- copilul nu are voie in masina in fata, stie asta pentru ca ainteles discutand frumos cu el, "taticul biologic" nu intelege..si de aici iar avem crize de plans si ca vrea in fata ca daca el il lasa eu de ce nu il las;
-ii sune tatalui vitreg "tati" (niciodata nu am discutat cu copilul asta, am hotarat cu sotul meu ca poate sa-i spuna cum vrea el...pe nume sau oricum).Asa a vrut copilul:mi-a spus intr-o seara "eu o sa-i spun lui X tati...o sa mia gresesc si o sa-i spun X..da el e tati"..si asa a ramas....inainte vorbea de tatal biologic cu tati..dar nu o mai face...si cand mai ia in mana cate-o jucarie de la el...zice ca e de la tati lui Y(fetita lui)...de fiecare data ii spun ca e si tati lui care i-a dat viatza..si el spune ca da....da tati lui e tot x( aici mi-e cel mia frica de derutat copilul).Daca tatal biologic ar intelege asta ar putea accepta sa-i spuna pe nume, nu e un impediment sa se iubeasca....dar nu e de acord
- copilul are un ritual la culcare : nu sta nimeni langa el in pat, stam pe scaun pana adoarme, si asta dupa ce ne spalam, spunem noapte buna tuturor jucariilor, mai aruncam un ochi la desene animate si stinge el singur tv-ul....cum sa-l scot acum din ritmul asta..cand inca nici nu si l-a insusit bine?
- la masa nu mananca ce vrea el...decat dupa ce manaca ce ii da mami ( pentru ca eu stiu ca trebuie neaparat orez daca are probleme cu KK, sau iaurt , sau ciorbita..sau stiu ce a mancat ieri si nu-i mai dau azi...etc..)
-nu primeste nimic pana nu spune "te rog" si aici nu exista nici o exceptie....dar daca o zi ii se face spe plac si i se da ce vrea fara sa vb frumos...ne trebuie vreo 3-4 zile pana il readucem ....si nu e usor...
Eu cred ca astea sunt niste regului pentru binee copilului, un copil ce intra intr-o societate, trebuie indrumat spre niste reguli de buna purtare, reguli pentru crestere si dezvoltare....AngelaB cred ca stie ce vreau sa spun...
Deci ce argumente solide as putea avea?Declaratii ale mele?Sau ce?
Concret....Multumesc