avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recunoastere divort in romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recunoastere divort in romania

am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania.
Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul pe marginea actului de casatorie.
Divortul e pronuntat in Germania, cu hotarare ramasa definitiva si irevocabila din 2005.
M-am interesat in romania si exista doua variante:
-conform legii 1051992 se face prin procedura de exequatur;
- avand in vedere faptul ca romania dupa 1 ianuarie 2007 a intrat in ue, este valabila doar o copie tradusa si legalizata la un notar a acelei hotarari de divort.
Insa nimeni nu ma poate lamuri care varianta este valabila la momentul actual si daca este cea de-a doua conform carei legi.
a facut cineva recent o cerere de recunoastere a hotararii de divort pronuntata in strainatate?
M-ar interesa un model de cerere, va rog din suflet.

Multumesc pentru ajutor
buna ziua.
sunt formulare standard, pe care vi le inmaneaza functionarul de la primarie . ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori ValiChira ValiChira Casatoriti fiind in Romania am imigrat in Canada unde am divortat. In Canada s-au nascut doi baieti. Acolo am avut garda comuna copiilor (o sapt./o sapt.). In ... (vezi toată discuția)
Transcrierea in romania a actului de separare, divort gabriela suardi gabriela suardi Cum se procedeaza in cazul unui divort facut in Italia? Cum si cand vine recunoscut in Romania. Daca separarea a fost facuta legal la tribunal dar divortul se ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea (in romania) sentintei de divort pronuntata in austria Dorothea Dorothea Salutare tuturor! Am o mica-mare problema: pe scurt, ca timpu-i pretios Casatorita in Ro cu cetatean roman si divortata in Austria. Ambii suntem CRDS. ... (vezi toată discuția)