avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recunoastere divort in romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recunoastere divort in romania

am fost casatorita in Germania, am facut transcrierea actului de casatorie in romania.
Acum vreau sa ma recasatoresc, dar am nevoie sa transcriu si divortul pe marginea actului de casatorie.
Divortul e pronuntat in Germania, cu hotarare ramasa definitiva si irevocabila din 2005.
M-am interesat in romania si exista doua variante:
-conform legii 1051992 se face prin procedura de exequatur;
- avand in vedere faptul ca romania dupa 1 ianuarie 2007 a intrat in ue, este valabila doar o copie tradusa si legalizata la un notar a acelei hotarari de divort.
Insa nimeni nu ma poate lamuri care varianta este valabila la momentul actual si daca este cea de-a doua conform carei legi.
Dar ce credeti c-a stat careva (din cei doi contactati) la discutie si explicatii cu mine? De fapt singura explicatie care mi-a dat-o un domn de la Sesizari si Reclamatii din cadrul I.N.E.P.a fost ca sunt f. aglomerati, caci despre doamna de la nr.021 413.54.42 ...n-am ce sa spun decit-DEPLORABIL-
Domnule avocat "AVLUCI", daca dvs. vi s-a intimplat cele mentionate mai sus,va dati seama la ce ma pot astepta eu.Va multumesc f. mult pt. sinceritate.Cred ca singura SOLUTIE(si acesta e inca un motiv pt. ma gindi sa nu ma mai intorc vreodata sa traiesc in RO), e sa renunt si sa astept pina ajunge Raportul la Starea Civila.Incepe sa-mi fie din ce in ce mai rusine cu tara mea.Colegilor de aici nu le vine sa creada ca intr-o tara ce se pretinde a fi Romania, inca se mai intimpla asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
elena_madalina, utilizator
O solutie cred eu ca ar fi sa fie chemati in judecata deoarece nu sunt obligati sa respecte termenul legal, ci au posibilitatea de a rezolva si mai rapid cererile care sunt intemeiate pe motive grabnice si serioase.
Insa, in Romania avocatii nu practica asa ceva.
Eu personal evit sa iau legatura cu astfel de autoritati intrucat exista riscul iminent a deschiderii unui proces.
Cai si mijloace pot exista si in Romania dar nimeni nu uzeaza de ele si de aceea se ajunge la astfel de situatii.
Mai ales daca sunteti din Lugoj... acolo poate ca nici nu au auzit autoritatile despre asa ceva.
Eu ma abtin sa comentez aspectul referitor la rusine...

avocatClaudiu Lascoschi
:offtopic:
incercati pe cat posibil sa nu dati raspunsuri in afara topicului . Aceste discutii pot fi purtate si prin mesaje private.
Doamna a incercat sa gaseasca o solutie pentru a-si rezolva problema si nu sa discute de ce sau din ce cauza functionarii rezolva cu greu asemenea probleme.

Ca o paranteza, se pare ca inscrierea in registrele de stare civila romane, de la ambasada sau consulatele Romaniei, a certificatelor de stare civila emise de autoritatile straine au termen de rezolvare mult mai mic decat in tara intre 7 si 10 zile.
De exemplu, [ link extern ]
Raspunsul era actionarea in judecata si se vede ca aveam dreptate.Termenul e mai scurt, asa cum f bine ati spus.

Alte discuții în legătură

Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori ValiChira ValiChira Casatoriti fiind in Romania am imigrat in Canada unde am divortat. In Canada s-au nascut doi baieti. Acolo am avut garda comuna copiilor (o sapt./o sapt.). In ... (vezi toată discuția)
Transcrierea in romania a actului de separare, divort gabriela suardi gabriela suardi Cum se procedeaza in cazul unui divort facut in Italia? Cum si cand vine recunoscut in Romania. Daca separarea a fost facuta legal la tribunal dar divortul se ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea (in romania) sentintei de divort pronuntata in austria Dorothea Dorothea Salutare tuturor! Am o mica-mare problema: pe scurt, ca timpu-i pretios Casatorita in Ro cu cetatean roman si divortata in Austria. Ambii suntem CRDS. ... (vezi toată discuția)