avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog lamuriti-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog lamuriti-ma!

Buna ziua,am si eu nevoie de niste raspunsuri sau mai bine spus trebuie sa ma lamuresc in niste privinte.
Iata pe scurt povestea: sunt cu un barbat care are un copil in varsta de aproape un an,dintr-o relatie anterioara.A recunoscut copilul si plateste pensie alimentara- depune pe un card o suma de bani (mult mai mare decat cea prevazuta de lege).Impreuna cu mama copilului, a decis sa mearga sa vada copilul de cate ori este posibil,2-3 ori pe saptamana.Totul a fost decis pe cale amiabila,asadar nu s-a ajuns la proces. In ultimul timp relatia dintre el si mama copilului s-a inrautatit si probabil ca in cele din urma se va ajunge la un proces. As dori sa stiu ce drepturi are tatal copilului si la ce varsta va putea lua copilul la el acasa, macar pt cateva ore.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ella_11 , utilizator 14:48, 2 Aprilie 2008
Pare un tip de treaba si il cotez cu sanse destul de ridicate.Solutia va depinde de tot ceea se intampla in instanta un rol vital avandu-l si avocatul care il va angaja.

avocat Claudiu Lascoschi
V-am fi dat mai multe daca raspundeati la intrebari...

Oricum, referitor la ceea ce ati aratat dv. mai sus, sa nu spuneti asa ceva niciodata in instanta, nici macar unuia dintre parinti, darmite acelei mame. Caci binele copilului e un lucru neconditionat, el nu poate depinde de cum merge o relatie sau alta.
Sper ca ati inteles ceea ce am vrut sa spun.
-----------------------------------------------------------------
Sunt perfect de acord cu dvs....ideea este ca ea se astepta ca nasterea acestui copil sa-l determine sa se casatoreasca cu ea...mai exact...ea spera sa-l tina langa ea folosindu-se de acest copil...asa ca va rog sa trageti singuri concluziile in ceeea ce o priveste...intr-un fel o inteleg, ii inteleg furia si dorinta de a se razbuna intr-un fel sau altul..este o femeie care credea ca o sa tina langa ea un barbat folosindu-se de un copil si...nu a reusit.

Pare un tip de treaba si il cotez cu sanse destul de ridicate.Solutia va depinde de tot ceea se intampla in instanta un rol vital avandu-l si avocatul care il va angaja.
-----------------------------------------------------
Stiu ca este un tip de treaba :), ea ar tb sa fie multumita ca a recunoscut copilul si ca are grija de el atat cat ii perimit timpul, banii..dupa cum v-am spus, el nu vrea sa ajunga in instanta, considera ca are mai multe beneficii (ore nelimitate de vizita, dreptul mamei lui de a merge sa vada copilul) daca se ajunge la o intelegere intre el si mama copilului, cu cat sunt mai putin factori implicati, cu atat mai bine.Are dreptate, doar ca, comportamentul ei il impinge din ce in ce mai mult sa ia masuri legale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Custodie copil 6 luni miara miara Va rog frumos sa-mi spuneti ce presupune custodia comuna in cazul unui copil de 6 luni. Daca copilul este dat mamei spre ingrijire , ce drepturi are tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil rezultat din concubinaj Elbi28 Elbi28 Buna ziua, Un prieten locuieste in Italia si are un baietel de 5 ani, provenit dintr-o relatie de concubinaj care a durat 6 ani. Baietelul locuieste acum ... (vezi toată discuția)