avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata maxima contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata maxima contract de comodat

Buna ziua,

urmaresc cu interes forumul dumneavoastra de ceva timp.
O mica lamurire as dori daca ma poate ajuta cineva:

1.Care este perioada maxima a unui contract de comodat intre 2 persoane fizice ?
2. In cazul in care contractul de comodat se semneaza intre 2 persoane fizice, fara prezenta notarului sau avocatul, are acest contract valoare de titlu executoriu?

Multumesc anticipat.
am editat ultimele doua mesaje din aceasta discutie petnru ca prezentau un pret.

daca cineva vrea sa vanda lucruri, incercati sa o faceti pe privat. daca dati preturi online, nu putem ajunge decat la eventualitatea unei discutii care merge spre derizoriu.

in curand, o sa avem si o platforma de vanzare documente juridice, chestie care s-ar putea sa ajute pe unii useri sa faca bani din creatiile lor.

cat despre contractul de comodat, e o varianta free incarcata in modului de documente utile.

poate ajuta. ;)
Ok. Mi se pare corect.
Cat despre comodat, depinde de situatia exacta de fapt.
Daca domnul are nevoie de un pact comisoriu, daca nu? Daca domnul incearca sa incheie un comodat, dar situatia reala e o inchiriere? Daca are nevoie sa scoata afara comodatarul cand vrea?
Asta am vrut sa arat, omul intrebase cum se poate asigura de una-alta si ce valoarea are un contract sau altul. Deci il intereseaza siguranta.
Or, pentru asta nu e bun un contract-model. Ca iti da numai raportul juridic, nu si siguranta.

Daca tot e un forum pe teme juridice, macar sa aratam oamenilor ce anume sa caute intr-un act sau un alt raport juridic. O anumita calitate. Acum vreun an nimeni nu spunea: mergeti totusi la un avocat! Acum spun. Pentru ca o consultatie e o consultatie si, daca un client cere mai mult de la avocatul sau, si acesta va trebui sa se perfectioneze sau sa moara!
Desi unii consultanti trimit omul la avocat cu ideea sau speranta sa vina la ei, ideea centrala e ca omul sa fie indrumat spre un serviciu profesionist: la avocat cand e nevoie de avocat, la notar in caz de notar si tot asa...
Imi cer scuze daca am creat impresia ca vreau sa vand ceva sau ca ajut la asta, nu am intentionat asa ceva.
O zi buna tuturor!
white,wizard a scris:

Si in cazul contractului de comodat care sunt pasii de evacuare?

Sunt in situatia in care sunt propietara unui imobil in urma unei sentinte de divort si cei care ocupa imobilul au un contract de comodat incheiat de mine si fostul sot facut acum 3 ani pe o durata de 10 ani.....practic ei sustin ca au dreptul sa stea pina in 2015 conform acelui comodat.In anul 2005 nu stiam ca voi ajunge sa divortez si sa impartim bunurile.Cum fac sa intru in imobil si daca pot cere dreptul de nefolosinta incepind cu data pronuntarii sentintei avind in vedere ca fostul sot isi are firma(el figurind doar ca angajat in ea) in imobilul respectiv?
Doamna, aveti un contract. Faptul ca nu stiati ce avea sa se intample nu e vina comodatarilor...
Ce puteti face? Sa-l inchiriati pe 5 ani cuiva, acea persoana sa-si duca sa-si inscrie contractul in CF si... =D> sa ceara evacuarea apartamentului! Decat inchiriere, pentru rezultate optime insa, ar trebui sa-l vindeti insa. Astfel, nu v-ar putea cere comodatarii daune. :D
Cam nasol ce ati facut. Ei nu sutin ca au un drept sa stea, ei chiar au un drept.
Singura modalitate de a bloca asta foarte bine e vanzarea. :D So nici asta foarte bine, in functie de cum o faceti si de faptul daca e inregistrat contractul lor la CF.
Daca ei arata in instanta ca ati vandut ca sa evitati sa va respectati contractul si ca, in fapt, v-ati mutat in apartament? :P Nasol, cam pierdeti niste daune care pot ajunge macar la chiria pe perioada de contract... sau pe o buna perioada... :))

Va recomand sa respectati contractul. Sper ca ati negociat bine la partaj, ca sunteti dezavantajata serios de existenta acestui comodat. Sper ca l-ati luat in considerare la impartire... ca sa nu va pacaliti.
Mai bine a-ti da un raspuns avocatesc.......regret dar ceea ce a-ti scris e total neprofesional.Situatia este de partea mea si nu trebuie sa respect contractul.Orice contract poate fii reziliat indiferent ca e cu o perioada determinata.Motive sunt.Sper sa raspunda si alti avocati in alt mod.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)